Asennetta

  • late_k

Työttömiä kohdellaan nyt kaltoin ainakin työttömien itsensä mielestä. Mutta ei ole kehumista aina niissäkään, joilla töitä on. Valitetaan liian pienestä palkasta ja ammattiliitot lyövät heti lakkokortin pöytään kun ehtoihin ei suostuta. Ja kun työtä ei rakasteta, ollaan valmiita menemään lakkoon, ettei vain tarvitse tehdä töitä, kun ammattiliitto maksaa palkan. Ja jäsenyys maksaa vuodessa paljon enemmän kuin vaikkapa yleisen työttömyyskassan jäsenyys.

Toisin sanoen, niitä joilla ei töitä ole, etsivät sitä kaikin keinoin suurella sydämellä. Ja ne joilla on töitä, eivät ole kiinnostuneita sitä tekemään. Koetetaan kaikin mahdollisin tavoin tehdä mahdollisimman vähän ja pitää pilkkanaan niitä poikkeavuuksia, joita ihan oikeasti kiinnostaa työ. Työ voi olla rankkaa, mutta ei ole sitä vaaraa, että alkaisi aukoa päätään. Ja kiittää tekijäänsä huolellisuudesta. Asenne, kunhan on jotenkin tehty, voi ennemmin tai myöhemmin johtaa yhä vain suurempiin lipsahduksiin, josta voi saada vaikka kirjallisen varoituksen.

Ja valitettavan usein tyhmyys tiivistyy väärässä seurassa. Laiskuus on tarttuva kansantauti. Aletaan ajatella, että miksi minun pitäisi olla ahkera, kun muut eivät ole, koska joutuisin tekemään kaiken. MITÄ SITTEN! Antaa vaan muiden sekoilla, pitää pilkkanaan yhteisiä pelisääntöjä, jotka ovat voimassa vain silloin, kun johtajan silmä valvoo. Ole sinä viisaampi ja tee, vaikka joutuisit tekemään kaiken. Pidemmän päälle se voi tuntua turhauttavalta, mutta siihen pitää motivoitua oikein. Luottaa siihen, että vielä jonain päivänä sinun asenteesi palkitaan. Johtaja huomaa ja ymmärtää ryhtyä tekemään jotain asioiden edistämiseksi. Ei potkuja niin vain anneta, koska työntekijöistä on huutava pula samaan aikaan kun on huutava pula työpaikoista.

Se on kuin etsisi sitä oikeaa ihmistä vierelleen. Maailma on täynnä sinkkuja, mutta he vain eivät kohtaa. Ja työ vie arjesta suurimman osan. Jos sinulla on puoliso tai muuta perhettä, sinä annat heille vähemmän aikaa kuin työllesi. Siksi olisi erittäin tärkeää rakastaa työtään. Kuvitella että työ on ihminen ja miettiä mitä hän ajattelisi sinun tavastasi työstää itseään. Rakastaisiko työ sinua, jos sinulle häntä tärkeämpää on puhua paskaa työkavereiden kanssa. Räplätä puhelinta tai pitää taukoja annettujen sääntöjen vastaisesti ja antaa niiden viedä ajatukset itsensä pitämiseen, mikä ei voi olla vaikeuttamatta työhön keskittymistä. Tai jos muut joutuvat jatkuvasti korjaamaan tekemiäsi huolimattomuusvirheitä, jotka saavat sinut nauramaan hyeenan naurua omasta tyhmyydestäsi. Vaihtoehtoisesti alat huutamaan ja valittamaan, että sinua kiusataan kun työkaveri sinulle huomauttaa asiattomasta käytöksestä.

Vaikka oma asenteesi olisi se, ettet piittaa muiden laiskuudesta. Pikemminkin teet töitä heidänkin edestä. Tulet töihin etuajassa ja teet viisi minuuttia ylitöitä vapaaehtoisesti. Kiero ihmisluonne voi olla niin ovela, että saa oman työpanoksensa näyttämään johtajan silmissä kiitettävältä, mutta johtajan katseen ulkopuolella hänestä tulee narsistinen johtotähti, joka tekee mitä haluaa ja juuri niin kuin haluaa. Sellaiseen pitää puuttua. Mutta jos vain yksi ihminen puuttuu, laiska luulee, että yhdellä on jotain häntä vastaan. Ja yksi tietää, että muutkin tietävät ongelman, mutta eivät vain puutu. Kun kaikki ilman yhteisiä sopimuksia omasta aloitteestaan ymmärtävät toimia ja sanoa asiattomaan käytökseen taipuvaiselle työkaverille, että hän tekee väärin, voi selkä ajan kanssa katketa ja hänen on tehtävä vaikea päätös. Nieleekö tyhmyytensä ja alkaa käyttäytyä, vai sanooko itsensä irti silläkin uhalla, että joutuu kolmeksi kuukaudeksi karenssiin, eikä enää ikinä saa töitä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus