Ei käy tasan

  • late_k

Suomea kohtasi jälleen kauhistuttava uutinen, jollaista ei ollut ennen kuullut. Perheen äiti ajoi henkilöautolla päin linja-autoa ja kuoli. Surmansa saivat myös kolme lasta. Juuri kun pöly perhesurmien ympäriltä oli laskeutunut, taas pamahti, eikä ollut edes haulikko. Tekotapa oli hyvin poikkeuksellinen perhesurmaksi, mutta jälkipyykki sitäkin tutumpaa tavaraa. Perheestä oli tehty lastensuojeluilmoitus aiemmin syksyllä, mutta tilanne arvioitiin väärin. Samaan aikaan perheet joissa minkäänlaista avun tarvetta ei ole, ovat erityistarkkailussa väärinkäsityksen takia. Lapsi oli leikkiessään lyönyt silmäkulmansa oveen, mikä aiheutti mustelman. Se sai lapsia vihaavan naapurin tarttumaan puhelimeen ja viranomaiset päättivät toimia heti, kun mukaan lisättiin vähän omia sepustuksia. Moni lapsi tykkää juoksennella alasti. Sekös vasta vainoharhaa herättää virkailijassa, jonka oma lapsuus oli traumaattinen, eikä kukaan auttanut. Siksi hän hankki itsensä työhön, jossa voisi varmistaa, ettei kenenkään tarvitsisi kokea samaa kohtaloa. Ja kusi nousi päähän. Turha puuttuminen voi johtaa ongelmiin ja lapsuus menee pilalle vanhemmista riippumattomista syistä.

Jos naisella on silmä mustana, oletetaan että mies on lyönyt häntä. Jos miehellä on silmä mustana, hän on saanut baarissa turpaan toiselta mieheltä. Ei kukaan ajattele, että nainen on mahdollisesti lyönyt. Ja miten ulkopuoliset reagoivat? Mies saa kävellä vapaasti mustan silmänsä kanssa. Joku saattaa tuijottaa, mutta muuten saa olla rauhassa. Naisen ympärille kerääntyy heti selkään taputtajia, eikä kukaan välitä, kun tämä sanoo, ettei ole perheväkivallan uhri.

Hiljattain lentokoneessa yksin matkustanut kymmenvuotias tyttö ei saanut istua matkan aikana vieraan miehen vieressä. Onko tuntemattoman naisen vieressä muka turvallisempaa? Sehän voi olla monin verroin vaarallisempaa. Jos nainen kykenee erotilanteessa saamaan lapsen valehtelemaan viranomaisille, että isi olisi kosketellut itseään saunassa, mihin muuhun tämä voi pystyä jäämättä kiinni. Kun puhutaan asiasta, joka totta ollessaan täyttäisi törkeän rikoksen tunnusmerkistön, jää huomioimatta, että valheen tapauksessa kyse on myös rikoksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta. Jos äiti on lapsiaan hakkaava juoppo, ei kovinkaan moni isä turvaudu valehteluun saadakseen lapset turvaan. Ja harva isä haluaa lapset pois äidiltä ilman oikeaa syytä.

Eikä tarvitse olla edes perhe. Kun joku toteuttaa onnistuneen itsemurhan, läheiset alkavat oitis puida, että ongelmat näkyivät läpi. Usein mietti, että jotain pitäisi tehdä, mutta ei tehnyt. Kun ihan oikeasti puututaan toisen asioihin, mitään ongelmia ei ole. Mutta niitä voi tulla, kun ei luoteta siihen mitä sanotaan. Lopputulos voi olla sama.

Toivottavasti tapaukseen tahtomattaan joutunut linja-auton kuljettaja pystyy jatkamaan työssään. Hän tuskin tiesi aamulla herätessään, mihin illalla joutuu. Tilanteeseen, jossa kukaan ei halua olla. Yhdessä hetkessä tapahtuu jotain, mikä saa vahvimmankin mielen järkyttymään. Vielä minuutti ennen tuota hetkeä kaikki oli hyvin. Kaikki 58 sekuntia siitä eteenpäin päässä liikkui vain positiivia ajatuksia ja sitten kaikki muuttui mustaksi. Olet elossa ja muistat nimesi. Alat vähitellen ymmärtää mitä tapahtui ja olet henkisesti hyvin haavoittunut. Voit puhua siitä muille ja se voi helpottaa. Mutta pohjimmiltaan voit vain jatkaa elämääsi ja koettaa unohtaa tuon yhden ainoan hetken. Keskittyä asioihin, jotka saavat sinut hymyilemään.

Vaikka tilanne olisi vain läheltä piti, tiedostat, mitä olisi voinut tapahtua. Se voi saada täpärän pelastumisen tuntumaan väärältä muistolta.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus