Nyt meni hermot

  • late_k

En voi sanoa olevani yllättänyt, että eräs opettaja menetti luokan edessä totaalisesti hermonsa pitkään jatkuneen kiusaamisen jälkeen. Palautti mieleen useita tilanteita omalta yläasteelta, kun luokan villeimmät tekivät kiusaa opettajille, joista heikkous kurinpitoa kohtaan tavalla tai toisella näkyi heille läpi. Ei ole mikään selitys, että siinä iässä ilman henkilökohtaista tiedostamista mielii tahtomattaan koetella omia rajojaan vailla minkäänlaista häpeän tunnetta. Kategoriaan voidaan etäisesti lukea myös teot, joiden tekemisestä ei jää mitään todisteita, ellei niitä tehdä. Klassisin lienee vitsi siitä, onko kaulassa olevat imujäljet tehnyt se kaikille tuntematon rinnakkaisluokan poika Yksi Vaan vai sittenkin se söpö tyttö nimeltä Pölyn Imuri.

Ihmisiä pelottelevien pellenaamioiden takaakin löytyi teinejä. Eivät ehkä samoja pellejä, jotka joskus pelottelivat katupartioita, mutta eipä ole näkynyy katupartioita suojelemaan viattomia pellejen pelotuksilta ja pelleilyssä on aina kyse riskinottamisesta. Sirkuspellet tekevät kaikkensa naurattaakseen, mutta sekään ei ole aina helppoa. Eräs pelle viihdytti yleisöä vierittämällä kananmunia lusikanvartta pitkin uudelleen ja uudelleen, eikä pudottanut kertaakaan, vaikka osana esitystä juontaja pyysi tekemään saman tempun puolta hitaammin. Useat aplodit se sai, mutta olisiko kananmunien pudottaminen ollut naurun avain. Vai tekikö hän itsestään pellen juuri sillä stereotypialla, että yleisö alkoi odottaa jotain hauskaa, mutta sitä ei tullut.

Ikävistä välikohtauksista huolimatta kenenkään ei tarvitse menettää luottamusta pelleihin, sillä niitä riittää. Riittää kun on oma itsensä ilman naamiota. Aina löytyy joku joka pitää pellenä, vaikkei ääneen sanoisi. Minkä tahansa kustannuksella ei sovi pelleillä missä tahansa seurassa, mutta aina löytyy joku, joka osaa nauraa pelleilyillesi. Kukapa meistä ei käyttäytyisi välillä omituisesti, mutta tosikotkin ovat ihmisiä. Kuka tahansa voi paljastaa sisäisen tosikkonsa, kun vastaan tulee itselle tärkeä aihe, jota muut vain pitävät pilkkanaan. Toisin sanoen joka toista pelleksi haukkuu, on itse, kun selkä lopulta katkeaa. Hyvässä tai pahassa. Jokaisella voi kone joskus käydä vajailla kierroksilla tai hyytyä, mutta se ei tarkoita samaa kuin leikata kokonaan kiinni. Ja sen kyllä huomaa.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus