Ongelmien ydin

  • late_k

Ydinvoiman käyttö sähkön tuotannossa on aina jakanut kansat kahtia. Ei tarvitse olla Vihreän liiton kannattaja voidakseen sanoa, EI. Sen kertoo jo hallituksen äänestystulos 10-7. Seitsemästä eistä vain kaksi tuli vihreiltä. Kymmenellä äänellä hallitus siis päätti antaa vihreille kenkää päättämällä, että viiden vuoden takaisista kahdesta ydinvoimaluvasta ainakin toinen pääsee uudelleen eduskunnan äänestettäväksi, myönnetäänkö sitä sittenkään.

Olkiluoto kolmosta on rakennettu kohta kymmenen vuotta. Oli erittäin pahasti kesken kun 2009 päätettiin alustavasti rakentaa vielä lisää. Ei mennyt montaa vuotta, niin Kreikalle alettiin myöntää tukipaketteja toistensa perään ennen kuin edellisestä oli tullut senttiäkään takaisin edes kauppatavarana. Irlanti ja Portugali pääsivät omilleen yhdellä ainoalla. Jos kaikki raha mikä Olkiluoto kolmeen ja Eurooppaan on suomesta lähtenyt, olisi laitettu uusiutuvan energian puolesta, sitä olisi jo, eikä tarvitsisi elää jatkuvassa pelossa. Tsernobyl 1986 ei opettanut mitään. Fukusima 2011 ei opettanut mitään ainakaan suomalaiselle politiikalle. Onko vika vain tässä kansanluonteessa, vai yleensä ihmisluonteessa? Ei koskaan osata arvioida riskejä oikein. Sitä joko vähätellään tai liioitellaan yli järjen. 2009 Meksikosta vyöryi sikainfluenssa, ja maailma pelästyi kuollakseen, koska niin moni kuoli. Alkoi hädässä kehittää rokotetta ja kuvitteli kehittäneensä turvallisen sellaisen. Ja kuinka siinä kävi, Suomessa yli 200 lasta sairastui narkolepsiaan. Ei tauti mikään uusi tuttavuus täällä ollut, mutta harvinainen ja siksi vähäpuheinen. Voi olla että sairastuneista moni olisi sairastunut lopulta myös ilman rokotetta, koska heillä oli luonnostaan korkeampi riski, jota rokote vain lisäsi. Mutta moni olisi myös välttynyt sairastumiselta korkeammasta riskistä huolimatta. Jyviä ja akanoita ei kuitenkaan voi seuloa ja kaikki korvauksia saaneet ansaitsivat ne, joita valtio pihtasi viimeiseen asti. THL:n arviointivirhe tuli kalliiksi ja aivan turhan takia. Ja mistä me voimme tietää, mitä muuta rokote aiheutti. Narkolepsia puhututti vain sen harvinaisuuden ja vaikeuden takia.

Voiko koko narkolepsian olemassaolo selittyä radioaktiivisella säteilyllä? Tiedämme vain että säteily voi vaurioittaa aivoja, soluja ja geenejä. Lisää syöpäriskiä ja voi aiheuttaa sikiön alkeellisessa kehitysvaiheessa vääristymiä, joita ei aina pysty havaitsemaan silmillä ja lapsi todetaan syntyessä terveeksi. Vasta kun tämä kasvaa, mutta kehityksessä ilmenee outoja tai hyvin outoja piirteitä, alkavat kellot soittaa, että kaikki ei ole luonnollista. Voihan uraani säteillä luonnostaankin maaperässä, mutta se ei johdu ihmisestä. Tsernobylin aikana tuulet olivat sen verran suotuisat, että Suomi sai vain vähän laskeumia, mutta niitä mitataan vielä tänäkin päivänä. Meille ne ovat ehkä vaarattomia, mutta entä tulevat sukupolvet, jos joku vielä uskaltaa lisääntyä. Entä kuinka moni rokotteen ottanut ja sairastumatta jäänyt saa taudin riesakseen omalle lapselleen. Sitä ei toivo kenellekään.

Oli uutinen jäte-energiasta. Ihmisten sekajätteet poltetaan energiaksi. Siinä yksi loistava uusi tapa tuottaa energiaa. Loistava keksintö, mutta yksi vielä uupuu. Tapa tuottaa keino-otsonia, jolla paikata se ilmakehän aukko.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus