Se toukokuun ensimmäinen

  • late_k

Olipa Vappuna millainen sää tahansa, ei ensimmäisenä tule mieleen, että kuukauden päästä on jo kesä, vaikka sitä on odoteltu jo pääsiäisestä asti. Kesää ei odoteta ainoastaan loman, vaan myös sen lämmön takia, vaikka viimevuodet ovat tuotteet pelottavan usein pettymyksen.

Odotellaan sitä jouluakin ja silloin sään suhteen asetetaan suurimmat odotukset lumen olemassaololle, mikä rivien välistä tarkoittaa pakkasta. Ei liikaa, mutta kuitenkin. Kuukausi ennen joulua kalenterissa ei ole mitään merkittävää tarjolla, mutta monet muistava silti hehkuttaa marraskuun 24.päivä lähestyvää vuoden pimeintä ajankohtaa, kun saa muutaman vapaapäivän töistä.

Vappua juhlitaan kalenteriinkin merkityn tiedon mukaan suomalaisen työ päivänä. Mikä olisikaan sen parempi tapa juhlia työtä kuin olla tekemättä sitä. Toivoa että krapula paranee etenkin näinä aikoina, kun se toukokuun ensimmäinen osuu keskelle viikkoa ja velvollisuudet kutsuvat jo seuraavana päivänä.

Voi alkaa suunnitella jo juhannusta, joka tulee vähintään yhtä nopeasti siitä, kun kesäkuu on saatu käyntiin. Joko ollaan lomalla, pitääkö kitua elokuulle asti vai olitko niin epäonnekas, että lomasi alkoi vapusta ja on juhannukseen mennessä pelkkä muisto siitä ajasta, kun Suomi hävisi hopean jääkiekossa, epäonnistui Euroviisuissa, uimavedet olivat vielä jäissä, takki auki tuli keukoköhä ja aurinko poltti kasvot, vaikka oli pipo päässä.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus