Täysi susi

  • late_k

Joukko anarkisteja kokoontui Helsingin keskustaan vastustamaan susien kaatolupia. Siellä niitä varmaan hirveästi liikkuukin. Joskus ovat menneet eduskuntatalon eteen aukomaan päätään, kun itse kansanedustajat ovat olleet vielä kesälomalla. Ei mitään järkeä. Mutta minkäs teet, kun kaikki palapelin palaset eivät ole oikealla paikallaan. Joissain tempauksissa suljetaan tie ihmisiltä, joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Jos sanot yhdenkin väärän sanan, voit saada turpaan. Jos puolustat itseäsi, joudut oikeuteen. Jos et muusta niin viharikoksesta. Kukakohan se vihaa ja ketä. Eivätköhän ne ole anarkistit jotka vihaavat niitä, jotka eivät ajattele samalla tavalla kuin he. Ja ovat valmiita turvautumaan väkivaltaan saadakseen äänensä kuuluviin. Se että sinulle huudetaan provosoivia iskulauseita julkisesti, voi olla todella rankka kokemus herkälle mielelle. Mutta anarkistit ovat niin itseään täynnä, että he eivät kuuntele järkipuhetta. He näkevät vain sen minkä haluavat, eikä heitä kiinnosta mikään muu.

Tavallaan me kaikki ihmiset näemme asiat omalla tavallamme ja pyrimme pitämään niistä kiinni, mutta mikä on hallittua ja mikä hallitsematonta toimintaa. Jokaiselle ihmisellä pitäisi olla oikeus liikkua julkisella paikalla vapaasti joutumatta pelkäämään häirityksi tulemista. Ketään ei pitäisi vainota omien näkemystensä takia, mutta niin vain tapahtuu. Tänäänkin jossain voi soida ovikello ja takana olla ei toivottu vieras tai kaksi lappu kädessä. Jos kukaan ei avaa, lappu voi tulla postiluukusta sisälle asti. Myös kadulla joku voi tulla työntämään lappua käteen ja tilanteen yllättävyyden lamauttaman sitä vain automaattisesti ottaa sen. Vaalien alla on oltava tavallista varovaisempi, kun lappuja jaetaan osana vaalikampanjointia. Ne voivat tulla ovenkin taakse. Myös rahan kerääjät ovat röyhkeitä. Jo kymmeniä vuosia he ovat vainonneet ihmisiä milloin minkin asian nojalla. Ja siitä huolimatta ongelmia tulee kokoajan lisää. Ei ratkaise raha. Paitsi jotkut opiskelijat ovat ratkaisseet rahahuolensa antamalla sitä vastaan seksiä. Ja antavat ihan varmasti osan vaikkapa Afrikkaan aidsin vastaiseen työhön.

Marssittiin sitä susia vastaan Itä-suomessakin missä niitä nimenomaan on ja paljon. Jos ei liikaa, niin kyllä kohta on liikaa, jos ei kantaa pidetä kurissa. Susien ei tiedetä tappaneen ihmisiä 1800-luvun jälkeen, mutta kohtaamisia on tullut siitäkin edestä. Pitääkö jonkun oikeasti kuolla, että asian vakavuus ymmärretään. Kun pimeän aikaan ei voi poistua kotoaan ulos ilman asetta susien pelossa. Anarkisti menee metsästäjän ja suden väliin. Susi sattui sairastamaan rabiesta, hyökkää anarkistin niskaan ja puree. Susi kyllä tapetaan, mutta sairaus tarttui uhriin. Kyllä kannatti provosoida.

1 kommentti

Marika7

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus