Liekitys

Valitse liekitykseen aromikas juoma, joka sisältää riittävästi eli noin 40 prosenttia alkoholia. Vodkalla ei kannata liekittää, sillä se ei jätä jälkeensä makua juuri lainkaan. Lämmitä liekitettävä ruoka läpikotaisin. Varmista, että…

  1. Valitse liekitykseen aromikas juoma, joka sisältää riittävästi eli noin 40 prosenttia alkoholia. Vodkalla ei kannata liekittää, sillä se ei jätä jälkeensä makua juuri lainkaan.
  2. Lämmitä liekitettävä ruoka läpikotaisin.
  3. Varmista, että liesituuletin on pois päältä. Suorita liekitys mieluiten avoimessa tilassa. Varo hiuksia ja partaa.
  4. Hämärrä valaistusta, jotta liekitys näkyisi. Alkoholi palaa sinisellä liekillä, jota voi olla vaikea nähdä tavallisessa valossa.
  5. Kaada alkoholi kuumalle ruoalle ja ravistele pannua, jotta alkoholi leviää tasaisesti ja kuumenee. Sytytä tulitikulla.
  6. Älä koskaan kaada ruokaan lisää alkoholia suoraan pullosta kesken liekityksen, sillä pullo voi imaista liekin sisäänsä.
  7. Pidä liekit elossa, jolloin mahdollisimman suuri osa alkoholista palaa pois. Kun liekkejä ei enää synny, on ruoka valmista.
  8. Jos haluat ruokaan jäävän alkoholin makua, tukahduta tuli esimerkiksi kannella.

Lähde: www.maku.fi

Suosittelemme