Vesimeloni-gazpacho

Kuka tunnustaa olevansa vesimelonikoukussa? [i]MINÄ![/i] Tässä huushollissa menee vähintään yksi möllykkä viikossa. Vesimeloni on ihanaa sellaisenaan, jäädytettynä, mehuna, salaateissa… mutta tämänhetkinen ykköskäyttötarkoitukseni sille on [i]gazpacho[/i]. Olen itseasiassa myös gazpachokoukussa –…

Lempeä, raikas, tulinen, ihana!
Lempeä, raikas, tulinen, ihana!
Kuka tunnustaa olevansa vesimelonikoukussa? [i]MINÄ![/i] Tässä huushollissa menee vähintään yksi möllykkä viikossa. Vesimeloni on ihanaa sellaisenaan, jäädytettynä, mehuna, salaateissa… mutta tämänhetkinen ykköskäyttötarkoitukseni sille on [i]gazpacho[/i]. Olen itseasiassa myös gazpachokoukussa – ja niin namia kuin se perusversio onkin, olen testaillut kaikenmaailman variaatiot tässä kesän aikana jo läpi. Vesimeloni gazpachon raaka-aineena tuntui ensin hassulta, mutta noh, nyt olen sitten vesimeloni-gazpachokoukussa. Rankkaa tämä kesänvietto! Vesimelonin lisäksi tähän ihanan raikkaaseen ja piristävään pinkkiin soppaan tulee mm. avomaan kurkkua, mustikoita ja chiliä. Keiton kruunaa lähimetsästä poimitut ketunleivät sekä vaniljasuola – njam!
[b]Vesimeloni-gazpacho 2:lle[/b] [i]200 g vesimelonia (kuorittua) 1 avomaankurkku pieni uusi sipuli varsineen 1 dl mustikoita puolikas chilipaprika puolikas sitruuna 1 rkl laadukasta oliiviöljyä 1 tl valkoviinietikkaa reilusti minttua ripaus aitoa vaniljaa, suolaa & mustapippuria (tai vaniljasuolaa, esim.[url=http://shop.halenmon.com/Product.aspx?ProductID=7&CategoryID=2]Halen Môn[/url]) (puolikas pieni keltainen paprika) muutama ketunleipä per lautanen[/i] Paloittele kuorittu kurkku, vesimeloni, (paprika) ja sipuli, säästä pätkä chiliä ja muutama mustikka kuitenkin keiton pinnalle. Soseuta huolella mustikoiden ja mintun kera, mausta sitruunanmehulla, vaniljalla, suolalla, pippurilla, etikalla ja oliiviöljyllä. Jätä keitto kylmään vetäytymään muutamaksi tunniksi, tai käytä keittoon pakastettua vesimelonia. Tarjoile chilisilpun, ketunleivän ja mustikoiden kera.
Vesimeloni-gazpacho