14 ammuttiin Batman-ensi-illassa

Denverissä tapahtuneessa joukkomurhassa loukkaantui lisäksi ainakin 50 ihmistä.

Batmanin ensi-illasta Denverissä tuli katastrofi.
Batmanin ensi-illasta Denverissä tuli katastrofi.

Batman-elokuvan ensi-ilta kääntyi murhenäytelmäksi Denverissä. Tietotoimisto AFP:n mukaan kaksi kaasunaamarein ja suojaliivein varustautunutta miestä ryntäsi sisään ja avasi tulen kahdessa eri salissa. Denverin poliisilla ei ole toistaiseksi viitteitä kuin yhdestä ampujasta. Käsitys kahdesta ampujasta on saattanut syntyä luodeista, jotka läpäisivät salien välisen seinän ja vahingoittivat myös toisessa salissa olleita. Poliisilla on pidätettynä yksi henkilö, joka otettiin kiinni elokuvateatterin parkkipaikalta. Hänen hallustaan löydettiin aseita ja panoksi.

CNN kuvaa, kuinka ampuja käveli rauhallisesti teatterin portaita ylöspäin ja valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti.

Samaan aikaan teatterissa laukaistiin myös savupommi. Silminnäkijöiden mukaan tilanne alkoi hämmentävästi, sillä paikalla olleet kuvittelivat ampumisen kuuluvan viereisen salin leffasta.

Christopher Nolanin Batman-elokuvien yllä on leijunut huono karma, vaikka menestystä on tullut. Elokuvien kuvauksissa on sattunut kuolemantapauksia. Maailma muistaa Heath Ledgerin, joka menehtyi lääkkeiden yliannostukseen vuonna 2008, pian sen jälkeen kun kuvaukset The Dark Knight -leffasta oli saatu purkkiin. Tuore Denverin joukkomurha on tässä surullisessa listassa omaa luokkaansa.

Jenkkimedia on hehkuttanut uutta Batmania isosti ja nyt monet uutissaitit joutuvat kertomaan elokuvasta hieman toisessa valossa, kun uutiset joukkomurhasta korvaavat lipunmyyntiennätyksiä ennakoineet jutut.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi