15 minuutin elämä

Toim.Huom.

Andy Warhol uskoi, että tulevaisuudessa jokaiselle on varattu 15 minuuttia julkisuudessa. Andy tiesi mistä puhui. Nyt, 17 vuotta Warholin kuoleman jälkeen, julkisuusinfra on kyllin rasvattu jokamiehen pikaiselle visiitille parrasvaloissa. Sensaatiolehdistö turpoaa, lukuisat talk showt tarvitsevat puhuvia päitä tai puhuttelevia bodyja, internetin Peilikuva-palvelussa voi kuka tahansa olla hetken tähti. Yhä useampi haluaa avautua muille oman yksityisyytensä varjelemisen sijaan. 40 prosenttia 15-24-vuotiaista haluaa julkkikseksi.

Narsismin aikakauteen mahtuu paljon mätää. Joka on lukenut Robert D. Haren kirjoituksia psykopaateista, tietää, että voimakas itsepromootio – substanssiin perustuva tai perustumaton –saattaa kertoa häiriintyneestä, pahimmillaan vaarallisesta mielestä.

On toki muistettava, että joillakin nykyisillä Seiska-kuuluisuuksillakin on ansionsa. Teki Matti Nykänen elämässään mitä hyvänsä, hän on silti maailmanhistorian paras mäkihyppääjä, mies, joka toi sadoilletuhansille suomalaisille iloa urheilusuorituksillaan. Sori vaan: hän jos kuka ei ole turha julkkis.

Oletteko muuten huomanneet, että monissa lehdissä toimittajan kuva, niin kutsuttu pärstäke, sijoitetaan jutun viereen. Voin paljastaa, että vaatimus toimittajien kuvien julkaisemisesta ei ole tullut lukijoilta.

2 kommenttia

Matadori

15.10.2004 20:30

Mä kirjoitan kolumneja yhteen lehteen. Toimitus halusi kuvani jutun viereen, en minä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oui_cest_me

16.10.2004 15:55

Pomo halusi pärstäkkeeni firman nettisivulle. En antanut yläpäätä en alapäätä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi