5 x lähimaiden helmet: junaile vuoristossa tai yövy puussa

Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun kulman takana riittää nähtävää ja koettavaa.

Kuva: alexpolo / Fotolia

Lähimaissakin riittää paikkoja, joissa emme ole käyneet. Useimmiten sitä ajattelee, että kun istuu koneeseen, niin on sama kuinka pitkälle sillä lentää. Eksotiikkaa voi kuitenkin kokea lähempänäkin. Keräsimme viisi mielenkiintoista kohdetta lähimaistamme, joihin voi matkata lyhyemmälläkin lomalla.

1. Siguldan aktiviteetit, Latvia

Noin tunnin ajomatkan päässä Riikasta sijaitsee niin kutsuttu aktiviteettikaupunki Sigulda. Pieni kaupunki pitää sisällään yllättävän paljon: köysiradan, Turaidan museoreservaatin, seikkailupuiston, pomppulinnapuiston, patikointireitin ja tuulitunnelin. Näiden lisäksi Siguldassa pääsee hurjaan kelkkakyytiin, joka laskee alas 100 km/h vauhdilla. Nähtävyyksiin kuuluvat vanhat Siguldan, Krimuldan ja Turaidan linnat, jotka voi kokea helposti peräkanaa. Siguldan linnakkeelta pääsee laskeutumaan köysirataa pitkin Krimuldan linnakkeeseen. Jo köysilasku korkeuksissa on kokemus itsessään.

Lapsiperheille ja muille leikkimielisille suosittelemme suosittua Tarzans-seikkailupuistoa, jossa pääsee muun muassa katapultin heitettäväksi.

Kuva: Kyle Taylor / Flickr

2. Yövy erikoisissa paikoissa, Ruotsi

Maailmassa on kaikenlaisia erikoisia yöpymispaikkoja ja naapurimaamme Ruotsi on yksi niiden tarjoajista. Treehotel on uniikkikokemus keskellä metsää, jossa matkustaja pääsee viettämään yönsä puuhun rakennetuissa mökeissä. Avaruusnörteille Treehotel tarjoaa yöpymistä Ufo-aluksessa, joka on ovaalinmuotoinen ja sisustukseltaan tyyliin sopiva. Treehotel sijaitsee Haradsissa, Ruotsin Lapissa.

Kuva: Nicolás Boullosa / Flickr

3. Pystytä risti Šiauliaissa, Liettuassa

Ehkä yksi Liettuan upeimmista kohteista lienee Ristikukkula, johon on pystytetty yli satatuhatta ristiä. Uskonnollisen paikan ensimmäiset ristit pystytettiin tiettävästi jo 1830-luvulla muistamaan epäonnistuneen kapinan kaatuneita. Jokainen paikallakävijä voi vapaasti pystyttää ristin lähimmäisensä muistoksi. Ristien lisäksi kukkulalla on suuria krusifikseja ja Neitsyt Maria -patsaita. Ristikukkula sijaitsee Pohjois-Liettuassa, Šiauliain kaupungissa.

Samassa kaupungissa sijaitsee eri museoita, kuten kissa- ja suklaamuseo sekä monumentteja, kuten Sundialin aukio.

Kuva: Peter Collins / Flickr

4. Junailua Norjassa

Hekellyttävän kaunis Norja on aivan kulman takana. Ehkäpä nopein ja helpoin tapa saada katsaus sen upeisiin luontomaisemiin on ottaa Norway in a Nutshell -kierros. Se yhdistää yhden maailman jyrkimmistä junaradoista, poikkelehtivan Flåmin, ja maisemasilmäruokaa tarjoilevan Bergerin junareitit. Matkalla nähdään Unescon maailmaperintökohteeksi merkityt vuonot ja henkeäsalpaavat vuoristomaisemat. Reitille voi nousta Oslosta, Vossista, Bergeristä ja Flåmista. Matka on kaikille räätälöitävissä sen mukaan, haluaako matkalla pysähtyä aktiviteetteihin tai hotelleihin. Ajoja tehdään ympäri vuoden.

Kuva: Sergii Figurnyi / Fotolia

5. Keilan vesiputous, Viro

Mahtava paikka mennä tekemään päiväreissu luonnossa. Pohjois-Virossa Harjumaalla sijaitseva Keila-Joan kylä on helposti saavutettavissa vaikka koko perheen voimin. Maastossa kulkee noin kolmen kilometrin luontopolku, joka johdattaa itse kuusi metriä korkean ja kymmenen metriä leveän putouksen luokse. Samalla reissulla kannattaa kurkata aivan lähettyvillä oleva, vuonna 1833 valmistunut uusgoottilainen linna.

Kuva: Guillaume Speurt / Flickr

 

Yhteistyössä: Lainanvälittäjä.fi - Suomen edullisimmat lainat 
ja luotot suoraan netistä. 
Lainanvälittäjä etsii ilmaiseksi markkinoiden halvimman lainan ja 
toimittaa lainatarjouksen sähköpostitse jopa vartissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi