6 X vaihtoehtoinen joulukuusi

Keräsimme listan kekseliäistä joulukuusista, joissa joulun symbolisointi on modernisti tätä päivää.

Kuva: Media Thinker

Mikään ei voita sitä perinteistä aitoa tuoksuvaa lapsuusajan joulukuusta, mutta tietyissä olosuhteissa sen toteuttaminen kotiin voi olla hankalaa. Kuusi saattaa viedä pienessä asunnossa liikaa tilaa, se ei välttämättä käy yhteen lapsien tai eläinten kanssa sekä sen hankkiminen ja hävittäminen on oma hommansa. Tekokuusi on helposti käsillä oleva vaihtoehto, mutta eikö olisi hauskaa kokeilla jotakin uutta ja erikoista? Alla listaus alternative-joulukuusista, joissa luovuus loistaa!

Roikkuva pallokuusi

Not Martha -blogissa näytetään, kuin joulupalloilla saa nopeasti luotua oikean tunnelman. Jos asetat ne roikkumaan asetelmassa, se näyttää ihan kuuselta. Tämän modernimmaksi ei joulukuusi voisikaan muuttua. Roikkuva koriste yllättää vieraasi ja sopii asetettavaksi esimerkiksi ruokapöydälle. Leikittele erilaisilla pallon väreillä ja luo omaan sisustukseesi sopiva roikkuva pallokuusi!

Kuva: No Martha

Peilikuusi 

Tämä kuusi on simppeli ja tyylikäs. Aseta peilin eteen haluamaasi tavaraa niin että se kapenee kohti peilin yläosaa. Kun peili heijastaa rakennelman, se on aivan kuusen muotoinen. Pöytäversion voit tehdä simppelisti käyttämällä pienempää peiliä. Asettele tavaroiden päälle koristeita ja laita led-valot elävöittämään uutta kuustasi.

Kuva: Michael Johansson works

Kirjakuusi

Nyt pääsimme kohtaan, jossa vaihtoehtojen kirjo on laaja. Kirjakuusia on nähty somessa jo pitkän aikaa, mutta yhä uusia variaatioita popsahtelee esiin edelleen. Perinteisin tästä lajista on kasata kirjoja pinottain joulukuusen muotoiseksii. Toinen tapa on muodostaa kirjahyllyyn asetelma, jossa ylähyllyä kohti kapenevat kirjarivit muodostavat kuusen muodon. Kolmantena vaihtoehtona on Media Thinker blogista bongattu "avoimen kirjan" -kuusi, jossa kirjat asetetaan päällekkäin keskiaukeama levitettynä.

Kuva: Media Thinker

Huonekuusi

Tässä ihka elävä kasvi on valmis toimittamaan kuusen virkaa. Huonekuusia on erilaisia ja niitä löytää helposti isommista puutarha- ja kukkamyymälöistä. Sen leveät oksat mahdollistavat helpon koristelun ja alle mahtuu pari pientä lahjarasiaa.

Tikkaat kuusena

Jos talostasi löytyy tikkaat, isot tai pienet, yksi- tai kaksipuoleiset, on kuusesi jo melkein pystytetty. Aseta tikkaat huoneen nurkkaan ja laita tikasväleihin joulunauhoja ja led-valoja. Tämä on mitä helpoin toteuttaa ja siitä saa pienellä lisätuunauksella tehtyä vielä persoonallisemman. Ripusta tikasväleihin esimerkiksi valokuvia tulevista jouluvieraistasi ja anna heidän itse huomata ne! New England Design & Constructionin yritysblogissa kerrotaan kuinka tikkaat koristellaan ja kuinka tomaattihäkkejä voi käyttää materiaalina.

Kuva: Media Thinker

Seinäkuusi

Seinään luotava kuusi, jonka toteuttamiseen löytyy loputtomasti keinoja. Hauskoja ideoita ovat muun muassa kepeistä, naruista, valoista ja havuköynnöksestä tai kartongista tehdyt teokset. Liitu- ja valkotaulua voi myös käyttää kuusenpohjana. Toimistolle hauska kuusi voisi olla post-it lapuista tehty to do -joulukuusi ja kotiin ilmava serveteistä tehty kuusi. Free People -blogissa kerrotaan kuinka seinälle luotava kuusi luonnistuu pienistä yksityiskohdista.

Kuva: Free People

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi