Aiheellista keskustelua

Kolumni

Asioista täytyy voida aina keskustella. Tämä demokratiaan kuuluva tosiasia tuntuu unohtuneen monilta vallanpitäjiltä ja eliittilehdistön edustajilta. Elämme aikaa, jolloin keskustelun herättäminen maahanmuuttokysymyksistä riittää johtamaan poliisitutkintaan, kuten kävi Jussi Halla-aholle. Vilkaisu historiaan osoittaa selvästi, että hän on vain yksi sananvapauden puolesta kärsimään joutunut.

Rämettyneen eduskunnan suhtautuminen oli käsittämättömän nurkkakuntaista ja yksisilmäistä, kun isoisäni vaati vuonna -32 keskustelua siitä, tarvitaanko kaikkien tiedossa olevien kommunistien välitöntä karkottamista Neuvostoliittoon. Tuolloin eduskunta oli jo niin kangistunut kaavoihinsa, niin itseensä käpertynyt, ettei asiasta haluttu keskustella edes miesten osalta, puhumattakaan siitä, että isoisäni erityisesti vaatimat naisten ja lasten karkotukset olisi aloitettu heti. Valtablokki yritti vaieta keskustelun kuoliaaksi.

Kansainvälisellä kentällä tilanne ei ole sen parempi. Toinen isoisäni oli vain muutamia vuosia myöhemmin mukana vaatimassa yksinkertaista keskustelua siitä, millaisia hyötyjä saksalaishenkisillä pogromeilla voitaisiin lyhyessä ajassa saavuttaa myös Suomessa. Isoisäni osoitti puheenvuoroissaan lehtien palstoilla selkeästi, että suurin osa maahanmuuton aiheuttamista ongelmista johtui tuolloisista juutalaisista. Jälleen taantumuksellinen ja pelkurimainen eduskunta kieltäytyi edes aloittamasta virallista keskustelua aiheesta. Jälleen valtablokki halusi vaientaa koko keskustelun.

Muut isoisäni ja muutama serkkuni ovat kukin vuorollaan ehtineet olla herättelemässä keskustelua muun muassa vammaisten pakkokastroinneista, vähemmistöuskontojen kieltämisestä, homouden uudelleen kriminalisoimisesta ja pienempien kiusaamisen yleisestä tarpeellisuudesta. Arvaattekin varmaan: valtablokki on aina pyrkinyt vaientamaan tämän keskustelun. Sukuni uskoo kuitenkin, että keskimääräistä paremmin toimeentulevien sananvapaus on tämän demokraattisen yhteiskunnan kivijalka. Siksi minä ja sukuni jatkamme keskustelua näistä aiheista edelleen ja jonain päivänä myös vallanpitäjien täytyy yhtyä tähän keskusteluun vakavissaan. Onneksi tiedän myös, ettemme ole yksin ja monet bloginpitäjät jatkavat omalla tahollaan taistelua keskiluokkaisen, ahdasmielisen sananvapauden puolesta.

Kirjoittaja on vaarassa

5 kommenttia

hieno ja uskalias kirjoitus!

15.1.2009 14:56

hö hö hö, halla-aho on tyhmä natsi! hö hö hö!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pekka Eräjorma

16.1.2009 18:02

Jaa-ah. Olihan tuo aina tyhjää parempi suhtautuminen tähän nykypäivän tabuaiheeseen. Keskustelunavaaminen se on aina hyvästä, olkoonkin puheenvuoron sisältö sitten mihin suuntaan tahansa kallellaan. Näin sen pitää ollakin, ei sen väliä rinnastatko (läpällä tai ei) Halla-ahon vammaisten kastroijaan tai juutalaisvihaajaan. Vielä parempi on tietysti, jos joku laatulehtenne toimittajista rinnastaisi Thorsin kumppaneineen Belgian kuninkaaseen (valkoisen miehen taakka) tai Mengeleen (ihmisen jalostus/suomalaisen geeniperimän parantaminen) tai vaikkapa Kekkoseen (Finnlandisierung). Näin kunnon debatilla olisitte journalistisen etiikan mallioppilaita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ex_deeku

25.1.2009 23:35

Hieman typerä kirjoitus.
Jatkuva milloin kenenkin rinnastaminen natseihin on älyllisesti sen verran laiskaa että luulisi useimpien tajuavan olla lähtemättä siihen. En tiedä Halla-ahosta kuin sen mitä lehdissä ollut ja muutaman kirjoituksen kävin lukemassa. Ei hän niiden kirjoitustensa perusteella ainakaan vaikuta miltään äärimmäisyyksiin menijätä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SirWilliam

29.1.2009 13:54

"...herättelemässä keskustelua muun muassa vammaisten pakkokastroinneista, vähemmistöuskontojen kieltämisestä, homouden uudelleen kriminalisoimisesta ja pienempien kiusaamisen yleisestä tarpeellisuudesta."

Ihan hauska ja tietyllä tavalla älykäskin kirjoitus, mutta millä ihmeen tavalla nuo luetellut asiat vertautuvat nykyiseen maahanmuuttokeskusteluun? Olisiko syytä ottaa selvää siitä, mitä Halla-aho todellisuudessa sanoo? Halla-ahon arvostelun uskonnollisia piirteitä saanut perusdogma tai jonkinlainen aksiooma näyttää olevan "Halla-aho on muukalaisvastainen ja äärioikeistolainen". Ko. tunneperäistä höpöhöpöuskomusta ei siis tarvitse perustella, mutta se riittää kyllä monille perusteeksi naureskella nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kritisoiville tahoille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Shmee

12.2.2009 01:15

No mutta tamahan oli hauska, harvoi nain hyvin sanottu =).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi