Aikamatka New Yorkiin

Ison Omenan parhaat palat huikeassa intervallivideossa.

Mashable listasi hienoja time-lapse- eli intervallikuvauksella toteutettuja videoita. Intervallikuvauksessa kuvia otetaan harvakseltaan, mutta ne esitetään normaalivauhdilla. Näin kuva nopeutuu ja hitaat liikkeet tulevat paremmin esille.

Komeimmassa otoksessa liikutaan New Yorkin kaduilla, katoilla ja metrossa. Pilvet liikkuvat lumoavasti, turistit parveilevat ja metrojen vuoroväli näyttää perin lyheltä. Kolmessa muussa videossa liikutaan Vancouverissa, Moskovassa ja Las Vegasin Stripillä.

New York

Vancouver

Moskova

Las Vegas

1 kommentti

barney_

16.6.2012 11:32

Mä en ymmärrä noita Time Lapse-kuvaajia jotka eivät vaivaudu edes koskemaan siihen valotusaikaasäätimeensä. Toi New York- video voisi olla aivan mahtava jos kaveri olisi hankkinut itselleen filtterin siihen kameraansa ja saanut päivällä otettuihin kuviin hieman pidemmän valotusajan. esim 0.5 sekuntia tai jopa 1s. Silloin kaikesta liikkeestä tulisi sulavaa, kun se nyt on helvetin nykivää (sopii kai nyki-videoon sitten heh). Moni ihminen joka on netissä kommentoinut timelapse-videoita sanoo että on omituista miten äärimmilleen nopeutettu liike voi olla niin rauhoittavaa katsottavaa... tämä New Yorkissa kuvattu aiheuttaa lähinnä päänsärkyä. Kaverilla oli huippukamera, näköjään pääsy talojen katoille lupien kanssa ja kraana myös.
Vähän hutiloitu lopputulos.

Teen itse timelapse-videoita usein, täytyy myöntää kyllä yksi asia, vaikka olen siinä hyvä, niin ei kyllä riitä vaikka olisin maailman taitavin kuvaaja, stadissa on vaikea päihittää mm. tota Vancouver-videota. On meri, vuoria josta kuvata, sumuinen aamu jossa pilvenpiirtäjistä näkee vain ylimmän puoliskon, liikettä, tuhansia valoja ja siltoja missä satoja autoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi