Äiti, anna rahaa, mulla on nälkä

Kaksitoista prosenttia 15­–29-vuotiaista on työttömänä. 18 prosenttia ikäluokasta etsii töitä. Tuossa 18 prosentissa on paljon opiskelijoita, jotka ovat jääneet ilman kesätöitä. Viralliseksi työttömäksi työnhakijaksi ei nimittäin pääse, ellei lopeta opintojaan.

Koska opintojen rahoittaminen edellyttää työssäkäyntiä, lainanottamista tai sponsorivanhempia, voi monelle opiskelijalle tulla uudessa työvoimatilanteessa äitiä ikävä.

Cityn Nuorisobarometrin mukaan yli puolet yli 25-vuotiaista saa rahaa vanhemmiltaan säännöllisesti. Nyt on taas pappojen ja mammojen aika antaa almu.

Pahiten työllisyystilanne kyykyttää niitä, joiden vanhemmat ovat, esimerkiksi työttömyyden vuoksi, kykenemättömiä auttamaan. Opintotukijärjestelmä ei näitä sukupolviepäonnisia opiskelijoita huomioi.

Käsi ylös, jos pitäisi.

3 kommenttia

jdurpo

12.8.2009 02:34

Käsi ylös joo, tottakai, kaikille rahaa lisää.

Voisiko City-lehti tehdä tutkimusta siitä, minne se kaikki kerätty veroraha menee, kun siitä ei riitä äitylien helmoissa majaileville?

En yhtään syyllistä nuorisotyöttömiä ja -osattomia. Juuri nyt talouden tila on ankea eikä työtä varmasti ole helppo löytää. Mutta tilanteen ratkaisemiseksi täytyy tehdä muitakin päätöksiä kuin tukien lisääminen.

Naurettavaa on se, että työttömyyskorvauksen hakeminen on aivan järkyttävän monimutkainen prosessi, ja että miljoonilla pyöritettävän palvelukoneiston asiakasrajapinta, eli neuvoja jakava puhelinpalvelu, on asiakkaiden saavutettavissa vain murto-osan virka-ajasta.

Tässä maassa on vielä paljon löysää rahaa, kun me veronmaksajat jaksamme miettiä muutaman prosentin kanta-asiakasalennuksia ruokakaupassa, muttemme puolella aivosolullakaan kyseenalaista julkisen sektorin tehottomuutta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sinnitellyt

12.8.2009 08:53

AMK meni halvimmassa solussa yhdessä Stadin paskimmista lähiössä, mutta juuri ja juuri selvisi. Ei lainaa, mut ei myöskään sponssia vanhemmilta ja duuniakin vain kesäisin. Keväisin tilillä alle 10e, mutta pärjäsin ja kaljaakin join. Tosin 3. kesänä tienasin jo saman kuin vanhempani, nyt luonnollisesti jo kirkkaasti enemmän.

Hyvin pärjäsi kun oli hieman tuuria mukana (halpa luukku)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

14.8.2009 13:40

Hienoa, että sinulla meni hyvin ja opiskelit sellaiseen aikaan, että työllistyminen oli mahdollista. Hienoa, että et sairastunut, masentunut tai tajunnut olevasi väärällä alalla. Hienoa, että aikuistumisen prosessi ei aiheuttanut sinulle ongelmia, parisuhteesi kanssa ei ollut ongelmia ja sinulla ei myöskään tainnut olla lapsia. Onneksi olkoon, kuulut voittajiin. Kaikki eivät kuulu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi