Ajattelu kielletty

Kolumni

Suomalaisen virkamieskunnan valoisassa päässä on ratkaisu kaikkiin ihmiskunnan ongelmiin: kielletään ne.

Kielletään talviautoilu, työnteko ja pahvilaatikkoviinit! Viinakarkit ja turkistarhaus! Olemme kohta samassa jamassa kuin ruotsalaiset: lahden takana lapsen huostaanottoperusteeksi riittää, että toinen vanhemmista on lihava, josta saattaa seurata, että lasta kiusataan koulussa.

Kielletään roskaruokamainokset. Näin saadaan lakimiehet laskuttamaan ja kehitettyä paljon uusia lomakkeita, anomuskaavakkeita ja nollapohdintaa sen ympäriltä, mikä on roskaruokaa ja mikä ei. Voitaisiinko samalla kieltää myös tyhmät vanhemmat? Siis sellaiset, jotka antavat Supersize me -miehen olla lastensa roolimalli. Myös suomalaisten kasvisten mainonta olisi saatava kuriin. Tiedossahan on ollut jo pitemmän aikaa, että porkkana on terveydelle haitallinen kasvis, jos sitä syö rekkakuormallisen päivässä. Ja hei, mihin on sekunniksi unohtunut se mainoskritiikki, jossa paheksutaan kauniiden ihmisten käyttämistä malleina? Vain rumiluksia käyttämällä estämme alemmuudentunteen, joka syntyy sen tympeän huomion äärellä, että emme kaikki näytä Kylie Minoguelta.

Kielletään tupakointi ravintoloissa. Se vain mietityttää, miksi maassamme ei ole yhtään savutonta ravintolaa, jos kerran tupakoimattomia ravintola-asiakkaita on reservissä kuin pitkäaikaistyöttömiä?

Kielletään työpaikkojen huumetestit. Yksilönvapaus toteutuu meillä tiukimmin aina silloin, kun yksilö on jäämäisillään kiinni jostakin omasta mokastaan. Jos työntekijä tekee hommiaan aineissa, häntä ei saisi testata, koska siitä voi aiheutua hänelle harmeja. Viis siitä, mitä pöllyssä oleva työntekijä aiheuttaisi asiakkailleen. Kouluissakaan ei pitäisi testailla, sillä olisihan se kurjaa, jos vanhemmat saisivat tietää totuuden alaikäisen jälkikasvunsa päihteidenkäytöstä. Urheilijoiden kohdalla asia on jo kunnossa. Testata voi, mutta väärät tulokset ovat aina selitettävissä astmalla.

Listaa päivitetään jatkuvasti. Lausuntokierroksilla matkaavat jo rikastumisen kieltäminen (voi aiheuttaa pahaa mieltä muille),

Tsetshenian ihmisoikeustilanteesta kertovien juttujen ja verkkosivujen julkaiseminen (vain amerikkalaisia sopii haukkua julkisissa yhteyksissä), linja-autolla ajo (aiheuttaa pätkätyöttömyyttä) ja, yksinkertaisesti, oma ajattelu.

Kirjoittaja on hevoshullu blondi.

12 kommenttia

La-chico-loca

26.11.2004 06:29

Miksi tällaisia artikkeleita ei löydy Hesarista? Olemmeko me suomalaiset niin itseriittoisia, tekopyhiä kaksinaismoralisteja, ettemme kykene huomaamaan mihin tämä tie johtaa.
Voi niitä aikoja kun historiankirjoja muokkailtiin diktaattoreita myötäilevimmiksi ja asioita, lievästi sanottuna, kaunistelevimmiksi. Voi ne ajat ovat kohta täällä uudestaan. Onhan selvää että uskottu kansanedustajattaremme ei poltellut möyhyä; sillä hän ei niin myöntänyt tehneensä. Tai myönsi kyllä, mutta päätti sittenkin olla myöntämättä. Helppoa, eikö!

En äänestänyt kunnallisvaaleissa. En sen tähden ettenkö olisi löytänyt sopivaa puoluetta. En senkään takia etteikö listoilta olisi löytynyt kivaa, itseni näköistä ehdokasta. Jätin äänestämättä, koska ehdokkaat olivat esitteistään päätellen suunnitelleet kampanjansa vasurilla pienessä nosteessa. "Äänestä Pekkaa, Pekka on hyvä jätkä." Minun puolestani Pekka voi haistaa esimerkiksi peppua vain huomatakseen, että annoin ääneni sille kuuluisalle, kohta presidentiksi päätyvälle samusirkalle.

Mutta. Kun nyt ne kaikki miljoonat suomalaiset päättävät äänestää kauniita ajatuksia ja hyviä arvoja niin turha on kummastella päättäjiemme koostuvan ryhmästä idiootteja. Silloin tällöin nämä älyn vitsikirjat löytävät itsensä keskeltä papereita, joista he ymmärtävät ainoastaan oman nimensä. Sillon heille tulee ahaa- elämys. He huomaavat etteivat ole tehneet kakankaan vertaa sitä työtä, johon heidät valittiin. Tuona hetkenä. Tuona tarttistehräjotain- hetkenä he alkavat suunnitella mitä hölmömpiä ehdotuksia ja lakialoitteita. Laaditaan päin hevosen takapuolta mennyt Järjestyslaki, suunnitellaan liittymistä you-lovely-russian-comrad-come-here- Ottawan tekopyhädiiliin, päätetään että poliisien tulee osata ruotsia, vain huomatakseensa etteivät he tee sillä hiton vertaa. Loistavaa päättäjät, tehkää lisää hyvää ja arvokasta ( ainakin taloudellisesti ) työtä!

Päättäjät havahtuvat todellisuuteen. Onpa paljon kieltoja ja määräyksiä. Mitä jos höllättäisiin hieman. Ei meillä ole huumeongelmaa. Mitä jos poistaisimme turhat huumetestit. Joo, ja samalla voitaisiin alentaa murhaajien tuomioita. Kyllä se tappotuomio riittää. Tuleehan siitäkin jo niin kamalan paljon ikävyyksiä sille pikku rikolliselle, jolla oli vain huono päivä. Voi lässynlää!

Ei mutta jestas. Tämähän kävi helposti. Kansamme kerman ei tarvinnutkaan kuin säädellä ja väännellä vain hieman pykäliä suuntaan ja myös toiseen, niin johan meni kansa tyytyväiseksi. Helppoa, eikö.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Edustaja

26.11.2004 10:27

Tähän ilmiöön on yksinkertaisesti syynä se, että eduskunnalla ei ole parempaa tekemistä. Sen voisi mielestäni pakkolomauttaa vaikka vuodeksi tai pariksi. Siellä kun 200 edustajaa yrittää päteä, säätää ja saada tuloksia uudelleenvalinnan varmistamiseksi, niin pakostakin syntyy joukko idioottimaisia päätöksiä. Varsinkin kun ne ei pysty tekemään mitään muuta kuin säätämään laeista. Laki taas toimii joko kieltävästi tai sallivasti, mitään välimuotoja se ei tunne. Ratkeavatko ongelmat näin? No ei vitussa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

riitikko

27.11.2004 12:52

Kuka tahansa osaa räkättää poliitikoille, se ei paljon vaadi. Miksi Hesarissa pitäisi julkaista kirjoituksia, joissa pilkataan kaikkea mitä yhteiskunnan eteen yritetään tehdä, mutta ei esitetä itse mitään korvaavaa tapaa hoitaa asiat paremmin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hmmmmmmm

29.11.2004 11:57

eikös vasta edellisessä cityn lehdessä ollut ravintola arvosteluissa helsinkiläinen ravintola, jossa ei saa polttaa lainkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

serafiinakissa

30.11.2004 10:47

Hieman sekavaa logiikkaa valittaa ensin tupakoinnin kieltämisestä ja seuraavaksi vaatia kuitenkin huumetestejä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

presidente

30.11.2004 12:39

no totta helvetissä päättäminen kestää kun vasemmistohomot haraavat vastaan joka asiassa (ainoa tehtävissä oleva asiahan on verojen nostaminen). vaihdetaan vasemmistolaisten tilalle arkadianmäelle korkeasaaren paviaanit, niin kaikki olemme paljon onnellisempia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eeri

1.12.2004 13:22

[LAINAUS]serafiinakissa kirjoitti 30.11.2004 klo 10:47:

Hieman sekavaa logiikkaa valittaa ensin tupakoinnin kieltämisestä ja seuraavaksi vaatia kuitenkin huumetestejä.[/LAINAUS]

Mikä siinä on sekavaa?! Tupakointi tietääkseni ei ole laitonta, eikä aiheuta sellaista päihtyneisyyden tilaa, jossa voi vahingoittaa muita ihmisiä tms. Passiivista tupakointia ei voi mielestäni huomioida tässä, sillä yleensä jokainen voi itse valita meneekö sellaiseen ravintolaan, jossa poltetaan. Sitä puolestaan ei voi valita meneekö pöllypäissään olevan bussikuskin kyytiin tai kirurgin päydälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iloinenmieli

1.12.2004 19:42

Muuttuisiko maailma, jos turkistarhausta ei kiellettäisi? Miksi roskaruokamainokset pitäisi sallia - tai saako niitä kontrolloida ollenkaan? Pitäisikö kaikki sallia ja antaa ihmisten päättää, mitä tekevät? Pitäisikö kieltäminen kieltää?

"Ajattelu kielletty"-kolumni oli kirjoitettu ajattelematta juuri mitään perusteluja itse esitetyille kysymyksille. :)

Turusta löytyy yksi täysin savuton ravintola.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PaskaHuarraa

2.12.2004 19:23

[LAINAUS]eeri kirjoitti 01.12.2004 klo 13:22:

Mikä siinä on sekavaa?! Tupakointi tietääkseni ei ole laitonta, eikä aiheuta sellaista päihtyneisyyden tilaa, jossa voi vahingoittaa muita ihmisiä tms. Passiivista tupakointia ei voi mielestäni huomioida tässä, sillä yleensä jokainen voi itse valita meneekö sellaiseen ravintolaan, jossa poltetaan. Sitä puolestaan ei voi valita meneekö pöllypäissään olevan bussikuskin kyytiin tai kirurgin päydälle.[/LAINAUS]

Ai pitäisi siis testata sellaista päihtyneisyyden tilaa jossa vahingoitetaan muita ihmisiä? Mitenköhän huumetestit tähän auttaa? Kyllähän päihtymys päälle näkyy.

Kautta aikain eniten tuhoa maailmassa aiheuttaneen huumeen, kuningas alkoholin, käyttöä ei testata.

Mites tupakoivan kirurgin vapisevat kädet tai pirtulla itseään lääkitsevä kirurgi? Menisitkö sellaisen leikeltäväksi?

Ainiin, mutta testeillähän testataan vain laittomia huumeita. Laiton tappaa, laillinen ei. Näinhän se on opetettu. Oma harkinta tapetaan kuin poliisivaltiossa ikään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MikkoAN1

3.12.2004 13:09

[LAINAUS]PaskaHuarraa kirjoitti 02.12.2004 klo 19:23:

Mites tupakoivan kirurgin vapisevat kädet tai pirtulla itseään lääkitsevä kirurgi? Menisitkö sellaisen leikeltäväksi?

Ainiin, mutta testeillähän testataan vain laittomia huumeita. Laiton tappaa, laillinen ei. Näinhän se on opetettu. Oma harkinta tapetaan kuin poliisivaltiossa ikään.[/LAINAUS]

Kirurgeilla on niin paljon jengia mukana leikkauksessa etta tyriva kirurgi (oli se sitten kannissa, nikoissa, kofeiinitarinoissa tai ei)pysaytettaisiin hyvin nopeasti.

Onko lupa odotella seuraavaksi jotain pilven vapauttamiseen liittyvaa lappaa sulta, PaskaHurraa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PaskaHuarrah

3.12.2004 14:05

[LAINAUS]MikkoAN1 kirjoitti 03.12.2004 klo 13:09:

Kirurgeilla on niin paljon jengia mukana leikkauksessa etta tyriva kirurgi (oli se sitten kannissa, nikoissa, kofeiinitarinoissa tai ei)pysaytettaisiin hyvin nopeasti.

Onko lupa odotella seuraavaksi jotain pilven vapauttamiseen liittyvaa lappaa sulta, PaskaHurraa?[/LAINAUS]

Niin, sanoinhan juuri etta paihtymys nakyy paalle.

Ja sinulla on lupani odottaa ihan mita vaan :D Koitan keksia jonkun hauskan vitsin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jje

27.7.2007 13:20

tietääkö joku monta sataa viinakarkkia pitää syödä päästäkseen humalaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi