Allas hakee joukkorahoitusta uudelle päärakennukselle

Allas Sea Pool -merikylpylän uuden päärakennuksen toivotaan valmistuvan huhtikuussa 2017.

Päärakennuksen havainnekuva.
Päärakennuksen havainnekuva.

Allas Sea Pool käynnistää joukkorahoituksen Invesdorin kautta. Tavoitteena on kerätä vähintään 400 000 euroa ja enintään 800 000 euroa joukkorahoitusta, josta emoyhtiö on jo sijoittanut antiin 200 000 euroa.

Syyskuun alussa avattu Allas on ylittänyt alkukuukausien kävijätavoitteet roimasti. Jo ennen uima-altaiden avautumista Altaan alue ja kesäterassi houkutteli päivittäin 1000-2000 vierailijaa. Marraskuun puoleenväliin 2016 mennessä Altaalla on vieraillut yli 40 000 maksanutta merikylpyläasiakasta, 25:stä eri maasta. Lokakuussa 2016 Altaalle myönnettiin Helsinki Travel Award.

Allas Sea Poolin päärakennuksen rakennustyöt aloitetaan joulukuussa ja arvioidaan valmistuvan huhtikuussa 2017. Rakennuttajana toimii suomalainen Lehto Group. Viime syksynä avatun Allas Sea Poolin päärakennuksen, kuten koko Altaan, on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen.

“Päärakennuksen perusajatus on lähtenyt paikan maantieteestä. Tahdoimme luoda suojaisan keitaan tuuliselle paikalle ja juhlistaa erityistä näkymää sekä merelle että Kauppatorille”, kertoo pääarkkitehti Pekka Pakkanen.

Kokonaisuudessaan uusi päärakennus tulee tarjoamaan kahvila- ja ravintolapaikkoja yhteensä 550 henkilölle ja lisäksi terassipaikkoja uusien kattoterassien myötä jopa 1 500 henkilölle. Päärakennukseen tulee myös Itämerta ja merellisiä virkistymismahdollisuuksia esittelevä Itämerikeskus. Altaalla remontoidaan samalla myös yleisön kehitysehdotusten pohjalta pukuhuonetiloja ja toteutetaan lisää säilytystilaa.

Kuva: Eetu Ahanen

Tulevana kesänä Allas tarjoaa entistä monipuolisemmat puitteet kulttuuri-, musiikki- ja liikuntatapahtumien järjestämiseen. Lisäksi uusi päärakennus tarjoaa yli kaksinkertaisen määrän tilaa yritystapahtumien järjestämiseen. Uuden talon myötä Allas Sea Pool tarjoaa 1200 neliötä sisätiloja, hehtaarin kokoisen sisäpihan sekä 62 metriä uima-altaita. 

Joukkorahoitus järjestetään Allas Sea Poolin rahoituspohjan vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että uuden päärakennuksen ja parannusten jälkeen merikylpylä pystyy ottamaan vastaan ensi kesän kasvavat  kävijämäärät. Osakeanti mahdollistaa nykyisille omistajille omistajaluokkansa korotuksen ja antaa uusille omistajille mahdollisuuden päästä mukaan. Aikaisemmassa joukkorahoituksessa syyskuussa 2015 Allas Sea Pool keräsi 814 000 euroa. Joukkorahoitus kestää 22.12. asti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi