Allas Sea Pool aiotaan rakentaa myös Ouluun

Kaupunginhallitukselle esitetään Oulun kauppatorin viereisten tonttien varaamista Altaalle.

Kuva: Eetu Ahanen

Oulun kauppatorin viereisille Kiikelin tonteille järjestettiin kilpailu, johon osallistui kuusi ehdotusta, jotka pyrkivät parhaansa mukaan tarjoamaan tonteille “lisäarvoa ja vetovoimaisuutta”. Arviointiraadin mielestä Allas Sea Poolin työssä toteutui parhaiten merellisyyden, vetovoimaisuuden ja lisäarvon luominen. Kilpailutyö antoi myös viitteitä korkeatasoisesta arkkitehtuurista.

”Tavoitteemme on toteuttaa lisää merikylpylöitä Suomeen ja muualle Eurooppaan. Oulun ympärivuotinen merikylpylä kuumine ja kylmine altaineen on maailman pohjoisin kelluva lämminvesikylpylä. Allas Sea Pool Oulun kävijätavoite on 70 000 kylpijää vuodessa ja se työllistää noin 50 henkilöä”, kommentoi Töölö Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünstein.

Allas Sea Poolin toteutuksessa on mukana kelluvaan rakentamiseen erikoistuneet Bluet Oy ja Marinetek Finland. Toteutukseen osallistuu myös useita oululaisia toimijoita. Oululaisilta haetaan näkemyksiä ja ideoita toteutukseen ja toimintaan yhteisöllisessä kehitysprojektissa.

Töölö Urban on kilpailuttanut Allas Sea Poolin arkkitehtiratkaisut. Tulevia merikylpylöitä toteuttamaan valittiin arkkitehtitoimisto OOPEAA, jonka Nordic Urban -konsepti toteuttaa parhaiten tavoitetta luoda kaupunkilaisille hyvän elämän keidas keskelle kaupunkikuhinaa. Arkkitehtiehdotuksen skaalautuvuus ja modulaarisuus antaa mahdollisuuden sijoittaa tulevat merikylpylät kulloiseenkin paikkaan ja kaupunkiympäristöön luontevalla tavalla.

Töölö Urban on toteuttanut Helsingissä kauppatorin viereen 2017 toukokuussa valmistuneen Allas Sea Poolin. Allas Sea Poolista on satoja mediaosumia vuoden aikana koti- ja kansainvälisessä mediassa. Kaupunkilaisen merikylpylän ovat löytäneet niin helsinkiläiset kuin matkailijat. Vuoden ensimmäisenä viitenä kuukautena Altaalla on käynyt uimassa ja saunomassa jo yli 100.000 kävijää.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi