Amerikkalainen lätkäfani vs. suomalaiset lätkäfanit

Patrik Laine puhututtaa niin, että välillä kuohahtaa yli.

Kaikki puhuu nyt Patrik Laineesta. Jopa niin paljon, että MTV:n lätkätoimittaja kokee, ettei niin pitäisi tehdä. Me ei maikkarin toiveita kuitenkaan noudateta, vaan naatitaan, nyt kun on aika naattia.

Tapparan ja Suomen maajoukkueen tarkkalaukauksinen laituri on huomattu myös Suomen ulkopuolella. Kansainvälinen kiekkomedia arvelee Laineen päätyvän Winnipeg Jetsiin. Winnipeg olisikin sopiva paikka Laineelle, jonka merkitys suomalaisten ilontuojana on hyvin samankaltainen kuin yli parikymmentä vuotta sitten myös Winnipegiin päätyneellä Teemu Selänteellä.

Saksa-matsissa Laine rikkoi Jaromir Jagrin ennätyksen eniten MM-kisoissa pisteitä tehneenä 18-vuotiaana. Jagr tarvitsi ennätykseensä 10 matsia, kun Laine oli samoissa jo neljän pelatun erän jälkeen. Tämä ei tarkoita, että Laineesta tulee Jagr, eikä sitä kukaan ole väittänytkään.

Suosittulätkäsivusto Hockey Memes and More jakoi matsin jälkeen Facebookissa kuvan, jossa Jagrin ja Laineen ennätykset oli tungettu samaan meemiin. Kuva keräsi tuhansia peukkuja ja herätti kiivaan keskustelun. Suomessa Ylen Kioski jakoi jenkkisaitin postauksen omassa Facebookissaan ja suomalaisfanit löysivät sankoin joukoin mukaan keskusteluun.

Keskusteluun hyökkäsi mukaan myös Joe Neglia -niminen kaveri, joka osoitti omalla kiukkuisuudellaan, millaista on huonoin mahdollinen keskustelu. Tämän jutun otsikko pitää yllä ikävää stereotypiaa amerikkalaisista, mutta Joe Neglia itse pitää huolen siitä, että ´Murica on vahvasti läsnä.

“Ethän vaan epäkunnioittanut Jagria tällä postauksella… Vitun luuseri”, Neglia kommentoi Hockey Memesin kuvaa.

Pian ketjuun ilmestyy tyyppejä, kuten Pekka Nyrhinen, jotka kysyvät Joelta, miten faktojen kertominen on Jagrin epäkunnioittamista. Sen sijaan, että Neglialla riittäisi kyvykkyys vastata kysymykseen, hän aloittaa eeppisen henkilöön menevän dissauksen.

“Vain koska hän on likainen suomalaisretku, niin kuin sinäkin, se ei tarkoita, että sinun tarvitsee tulla tänne vastaamaan minun kommenttiin omalla tyhmällä näkemykselläsi”, Neglia osoittaa argumentointitaitoaan.

Kymmeniä viestejä myöhemmin kaveri on ehtinyt haukkua keskustelukumppaninsa iät (joko liian vanhoja tai liian nuoria), kommentoimaan heidän ulkonäköään (näytät lastenahdistelijalta tai sinulla ei varmaan kasva vielä munankarvatkaan jne.) ja sortumaan muihinkin ala-arvoisen keskustelun peruskikkoihin.

Kenelle tulee yllätyksenä, että Neglia on Trumpin kannattaja?

2 kommenttia

skabna

9.5.2016 18:33

Onneksi meillä on noita jenkkejä täällä harjoittelemassa maihinnousua... Loppuiskohan jo tuo Amerikan ihannoiminen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joe Neglia

9.5.2016 23:02

Nettijulkaisu tekee jutun, jossa kerrotaan yksittäisestä ihmisestä, joka solvaa suurinta kansallispyhimystämme. Ehkä Joe Neglia ei ole ainut henkilö, jonka ihon alle päästiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi