Amerikkalaisnaisen halloween-pila riistäytyi käsistä Twitterissä

Raivostunut nettikansa päätti ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Twiittaajat jakautuvat kahteen leiriin.
Twiittaajat jakautuvat kahteen leiriin.

Yksi harkitsematon twiitti käynnisti tapahtumaketjun, jonka laajuutta 22-vuotias Alicia Ann Lynch tuskin osasi aavistaakaan. Michiganin osavaltiosta asuva nuori nainen lisäsi viikonlopun aikana Twitteriin ja Instagramiin kuvan itsestään firman halloween-pirskeissä. Kuvassa hymyilevä Lynch on pukeutunut veriseksi Bostonin maratonin pommi-iskun uhriksi.

Huhtikuisessa veriteossa kaksi pommia räjähti Bostonin maratonin aikana, tappaen 3 ihmistä ja haavoittaen lähes kahtasataa. BuzzFeed.com -sivuston mukaan ei mennyt aikaakaan, kun twiitti lähti leviämään kulovalkean tavoin. Reaktiot olivat tyrmistyneitä.

"@SomeSKANKinMi Ihmiset Bostonin pommi-iskussa kuolivat kauhuissaan ja tuskissaan… ja sinä katsoit kuvia ja ajattelit "lol, hauska asu-idea"?, eräs käyttäjä twiittasi.

"@SomeSKANKinMi olet todella kuvottava ihminen", toinen lisäsi.

Myös iskussa haavoittunut Sydney Corcoran otti kantaa Lynchin tempaukseen:

"@SomeSKANKinMi Häpeäisit, äitini menetti molemmat jalkansa ja melkein kuoli maratonissa", nainen twiittasi.

Vaikka Lynch poisti pian kuvan, oli vahinko ehtinyt jo tapahtua. Joku onnistui selvittämään neidon yhteystietojen lisäksi tämän työpaikan. Potkut saatuaan Lynch yritti vielä pahoitella tekoaan:

"Joudun maksamaan tyhmästä vitsistä, jonka tiedän nyt olleen väärin. Olin ajattelematon. Anteeksi", nainen twiittasi.

Lisäksi sosiaalisessa mediassa alkoi kiertämään alastonkuvia ja -videoita, joissa Lynchin väitetään esiintyvän. Kun naisen perhe alkoi saada anonyymejä tappouhkauksia ja häirikkösoittoja, aktivoi hän jäädytetyn Twitter-tilinsä vedotakseen muihin käyttäjiin:

"Olkaa kilttejä ja lopettakaa vanhempieni puhelinnumeron ja kotiosoitteen levittäminen. HE EIVÄT OLE TEHNEET MITÄÄN VÄÄRÄÄ."

Jotkut twiittaajat ilmaisivat tukensa Lynchille, ja kritisoivat hyökkäystä tämän perhettä kohtaan.

"Bostonilaisena annan anteeksi sinulle. Olen iloinen ettet ole tappanut itseäsi, ja toivon todella että olet oppinut läksysi", kuului yksi twiiteistä.

Vaikka pahin myrsky näyttää jo laantuneen, jatkuu tapauksen jälkipuinti yhä Twitterissä ja uutissivustojen kommentointiketjuissa. Neiti Lynch ei ole huolestunut - hän ei usko kohun vaikuttavan tulevaisuuteensa työmarkkinoilla

"Se ei oikeastaan häiritse minua", nainen sanoo BuzzFeedin haastattelussa viitaten itseään koskeviin nettihakuihin.

"Minulla ei ole mitään salattavaa. Se tapahtui, tein virheen. Minun täytyy vain oppia siitä. En ole paha ihminen."

Lähde: BuzzFeed

1 kommentti

Jepsjepsjeps

6.11.2013 11:18

Ihmiskunta se ei pohjimmiltaan vain koskaan muutu. Ennenmuinoin "hyvien ihmisten" lynkkausjoukot jahtasivat soihtujen ja heinähankojen kanssa "pahoja ihmisiä", jotka olivat syyllistyneet noituuteen (tähän riitti vaikkapa ihmisten vaivojen parantaminen luonnonyrteillä) tai muuhun kerettiläisyyteen, oikeastaan mihin vain, mikä poikkesi "hyvien ihmisten" kaavasta toimia.

Tänä päivänä "hyvien ihmisten" lynkkausjoukkoja johdetaan toimittajien toimesta massamedian (radio, tv, ja lehdet) avulla ja hienosti on saatu tavallinen rahvas suorittamaan sitten oma osuutensa likaisesta työstä sosiaalisen median avulla. "Pahoina ihmisinä" toimivat tietenkin kaikki, jotka julkeavat esittää jotain poliittisesti epäkorrektia, täysin riippumatta siitä onko kyseessä hyvä vai huono tai vain yksinkertaisesti mauton vitsi, tai sitten ihan kylmä tosiasia, jota ei vain saisi sanoa ääneen, koska "hyville ihmisille" voi tulla ahdistusta sen vuoksi. Rovioita ei vielä ole länsimaissa sentään nähty viime aikoina tämän tiimoilta, mutta sakkotuomioita, potkuja, sosiaalista eristämistä, uhkailua ja muunlaista kiusausta sitten siitäkin edestä. Saa nähdä koska alkaa taas laajemmin käydä niin, että "hyvien ihmisten" joukot kiihottuvat oikein tosissaan jopa väkivaltaisuuksiin asti. Ihmisistä, joista ennen olisi tullut inkvisition tai keskitysleirin johtajia, tulee ilmeisesti nykyään toimittajia (ja edellä mainittujen pikku apureista sitten sosiaalisen median aktiivisia kukkahattutätejä).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi