Anna Wintour

Kaikki mitä olet aina halunut tietää Voguen päätoimittajasta.

Muotiblogeissa on koko alkuvuosi kohistu Voguen syysnumeron tekemisestä ja päätoimittaja Anna Wintourista kertovasta, R.J. Cutlerin ohjaamasta September Issue -elokuvasta, joka saadaan Suomeen Rakkautta&Anarkiaa-festareille.
Muotiblogeissa on koko alkuvuosi kohistu Voguen syysnumeron tekemisestä ja päätoimittaja Anna Wintourista kertovasta, R.J. Cutlerin ohjaamasta September Issue -elokuvasta, joka saadaan Suomeen Rakkautta&Anarkiaa-festareille.

Kuka voi vittuilla Anna Wintourille?

Tytär Bee (Katherine) Shaffer, ryhtyy äidin toiveiden vastaisesti juristiksi, ei muotialalle. Sisarukset - The Guardianin poliittinen toimittaja, julkisten alojen kansainvälisen liiton pääsihteeri ja kunnanjohtaja - ovat Wintourin mukaan huvittuneita hänen työstään. Voguessa työskentelee yksi henkilö, joka voi sanoa Wintourille vastaan – art director Grace Coddington, joka aloitti lehdessä samana päivänä kuin Anna Wintour, tammkuussa 1989.

Kuka ei voi?

Elokuvassa Oscar de la Rentan kädet tärisevät hermostuksesta Wintourin arvioidessa uutta kokoelmaa. Jean Paul Gaultier säntäilee paniikissa ympäri huonetta ja Yves Saint Laurentin pääsuunnittelija Stefano Pilati selittelee keskeneräistä kokoelmaa. Muotimaailman tunnetuimman turkistenvastustajan Stella McCartneyn näytökseen Wintour ilmestyy tietenkin turkispuuhkassa.

Kuinka monta ihmistä huolehtii Wintourin hyvinvoinnista

Wintour nousee viimeistään kello 6 ja pelaa tennistä valmentajansa kanssa. Kotiapulainen valmistaa aamiaisen ja käy koiran kanssa ulkona. Meikkaaja ja kampaaja kaunistavat Wintourin joka aamu. Kuljettaja ajaa hänet töihin jollakin Mercedes-S-luokan autoista. Siivooja siistii Wintourin asunnon hänen lähdettyään. Kun Wintour saapuu töihin kello 8 henkivartijoidensa saattelemana, hänen kolme avustajaansa ovat jo siellä. Aamukahdeksaan mennessä Wintour on työllistänyt 11 ihmistä.

Onko Voguessa pukeutumiskoodi?

Dokumentissa Voguen toimituksen käytävillä pörrää nuoria, pitkiä, hoikkia, konservatiivisesti pukeutuneita naisia. Wintour on sanonut että, hän palkkaa vain ihmisiä, jotka pukeutuvat muodinmukaisesti. Oprah Winfrey ei päässyt kanteen, ennen kuin laihdutti eikä Hillary Clinton ennen kuin lakkasi käyttämästä laivastonsinisiä jakkupukuja. Dokumentissa käy ilmi, että Wintour on ohjannut myös toimituspäällikkö André Leon Talleyta laihduttamaan.

Anna Wintourin x-files?

1970-luvun lopussa Wintour toimitti kaksi vuotta naisille suunnattua seksilehti Vivaa.

Vuonna 1987 Wintour uudisti House & Garden -lehden muotisuuntautuneemmaksi ja nimesi sen HG:ksi, mikä ei ilahduttanut lukijoita.

Wintour ei pidä liikanimestään Nuclear Wintour. Hän on vaatinut muun muassa New York Timesia olemaan käyttämättä sitä.

Millaista on Anna Wintourin toimistossa?

Anna Wintourin työhuone on Voguen Times Squaren toimituksessa 12. kerroksessa. Wintour kirjoittaa Macin mustalla kannettavalla. Hänen pöydällään on miesten taskukello, 20 keltaista lyijykynää purkissa, kirjeveitsi, käsidesi, 500 kappaleen paketti nenäliinoja, pöytälamppu ja runsaasti ruukkuja. Huoneessa on itämainen matto sekä uusbarokkinen lipasto ja tuolit.

Miten Anna Wintour pukeutuu?

Mustista aurinkolaseista on tullut Wintourin tavaramerkki. Omien sanojensa mukaan hän käyttää niitä salatakseen tunteensa, lähinnä tylsistymisensä tai ihastuksensa. Huhujen mukaan hän käyttää niitä huononevan näkönsä takia. Kuuluisan polkkatukkakampauksensa Wintour leikkautti jo 14-vuotiaana. Wintourin palkka on kaksi miljoonaa dollaria vuodessa, minkä lisäksi hänellä on työn puolesta 200 000 dollarin vuosishoppailubudjetti.

Ketkä Anna Wintour on nostanut kuuluisuuteen?

John Galliano sai paikan Christian Diorilta Anna Wintourin suosituksesta. Wintour suostutteli Donald Trumpin antamaan Plaza-hotellin Marc Jacobsin näytöstä varten kun Jacobs oli persaukinen. Muita Voguen tai Wintourin avulla breikanneita ovat Stella McCartney, Thom Browne, Luella Bartley, Hussein Chalayan, Phoebe Philo ja Thakoon Panichgul.

Anna Wintour pop-kulttuurissa?

Kuuluisin Wintour-pastissi on Wintourin entisen alaisen Lauren Weisbergerin kirjoittama Paholainen pukeutuu Pradaan sekä sen elokuvasovitus, jossa Meryl Streep tekee liian kiltiksi moititun roolin muotilehden päätoimittajana. Disneyn Ihmeperhe-animaation Eira “E” Kuosi -hahmo sai vaikutteita Anna Wintourista, samoin Ruma Betty -sarjan Fey Sommers ja Tim Burtonin Jali ja suklaatehdas -elokuvan Johnny Deppin esittämä Villi Vonka.

Lähteet: CBS 60 Minutes, Chicago Sun-Times, Daily News, Daily Telegraph, Late Show with David Letterman, Jerry Oppenheimer: Front Row: The Cool Life and Hot Times of Vogue’s Editor In Chief, The 10 Most Fascinating People of 2006 by Barbara Walters, The Guardian, New York Post, The New York Times, The New Yorker, The September Issue, Who Makes How Much ‹ New York’s Salary Guide

26 kommenttia

ydintalvio

17.9.2009 13:53

uu--uu pelottaa täti tietää muodista iiih. ketä kiinnostaa? on ihan jees että kaupoista löytyy kaikenlaista, eiköhän jokainen ihan itse osaa sitten valita mitä haluu.

meitsi vetää läpi vuoden mustilla farkuilla ja 7 eri bootseilla, yläsosat vaihtuvat bändi t-paidoista bändi collegeihin, joskus on lohikäärmeitä tai tribaaleja yms.. joitakin bilevaatteita löytyy joissa voi mennä emännän takia sen puolen geimeihin. huiveja löytyy, sekä koruja, usein mennään tatskat paljaina.

mä näytän aina ihan vitun hyvältä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hahhaaaahhhhaha

17.9.2009 16:29

No eipä toi artikkeli kaltaistasi perusjunttia Vantaalta voikaan säväyttää. Näin käy kun pukeudutaan "omaksi iloksi" eikä muita kunnioittaen. Tribaalit vaatteissa on muuten ihan vitun out jo yli vuosikymmenen. Mutta tamppaahan bootseissa menemään, kyllä se muijas sut kohta keksii dumpata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HÖPÖHÖPÖ

17.9.2009 16:41

No älähän nyt, noihan on just oikeat VERMEET Keskon Keskusvaraston yövuoroon. Tatskat paljaana keräilemään amisviikset vipattaen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

18.9.2009 13:58

Ja vitun trendipellet tulee vinkumaan tänne hahahahah

ketä kiinnostaa onko joku out vai ei? mä pukeudun tasan niinkuin itse haluan ja tollaset runkkarit kattoo kateellisina. mä olen pitkä tumma komea lihaksikas rokkistaran näköinen vaatteilla ja ilman. jos se sua ahistaa niin voivoi. ei ole viiksiä eikä partaa, ei tartte tällä naamalla paljon peitellä mitään. pitkä musta fleda. duunissa ponnarilla. teisän että en mä kaikkiin muijiin vetoa, mutta jos muija haluaa jonkun hyppyritukkaisen pankkipojun unelmien hinttarista eiku poikamiehestä niin voit olla varma että se mimmi ei ole mun makuun. kun mä meen baariin mun normivermeillä, 95% muijista katsoo mua toisenkin kerran. mulle riittää mun oma emäntä. mutta rumat ne vaatteilla koreiloo;)

"huonosti" pukeutuminen on "epäkunnioittavaa" muita kohtaan? ei jumalauta mikä apina.

olen ammatiltani teknisen alan esimies. tervetuloa suomeen vuonna 2009. vittu mitä tanttoja tännekin eksyy, menkää jonnekin Annan sivuille tai jotain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

18.9.2009 14:05

Niin ja wintourin harakka on aivan hirveen näköinen. Ehkä jonkun pitäis laittaa sitä, mutta varmaan kunnon hiekkavittu. ja kuka tollasta viittis laittaa??? Joku pelle sanoo mikä näyttää hyvältä ja muut apinat apinoi

voi tietenkin sanoa että mäkin apinoin jotakin rokkaria tai oon vaan standardin näköinen tässä genressä mut ei voi auttaa, mä vaan näytän aivan saatanan hyvältä näissä kledjuissa.

viimeks viime viikonloppuna olin puolipakolla sedulassa stadin keskustassa ja siinä pörräs kivannäköistä kissaa koko ajan. trendipojut vimpan päälle geelitukkineen epätoivoisena pokaamassa. ja useampi mimmi heitti mun kanssa silmäpeliä koko illan. vain silmäpeliä kun sattuu olemaan emäntä siinä vieressä...parillakin mimmillä oli sellainen mitäänsanomaton mikkihiiripoikaystävä siinä. menkää salille älkääkä h&ämmään

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jep..

21.9.2009 15:12

Tasan varmasti katsookin kahdesti, tyyliin ei ristus mikä juntti, mitenhän se on päässy poken ohi ovesta :D Ootko koskaa sattunu miettimään tällasta vaihtaria sieltä ylikasvaneen egosi takaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hahhaaaahhhhaha

21.9.2009 17:14

Ja vitun trendipellet tulee vinkumaan tänne hahahahah

-Niin, sehän menee niin että joko on tribaaleihin tahi lohikäärmeisiin sonnustautuva pseudo-rebeli tai sitten trendipelle. Jos näin on niin luojan kiitos sitten se jälkimmäinen.

ketä kiinnostaa onko joku out vai ei? mä pukeudun tasan niinkuin itse haluan ja tollaset runkkarit kattoo kateellisina.

-Näin ne PISNISMIEHETKIN luulivat, jotka aterioivat Kesähelsingissä city-shortseissa levittäen Suomikuvaa maailman sulateltavaksi.

mä olen pitkä tumma komea lihaksikas rokkistaran näköinen vaatteilla ja ilman.

-No tämähän kiteyttääkin kaiken, mitä sinusta tarvitsee tietää.

...mutta jos muija haluaa jonkun hyppyritukkaisen pankkipojun unelmien hinttarista eiku poikamiehestä

-Jälleen kerran vain nämä kaksi ääripäätä...Pitäisiköhän tästä nyt provosoitua ja todeta että oma mies on kalju ja tatuoitu ja metalli maistuu molemmille, mutta kyllä mies pistää kiltisti puvun päälle asiakastapaamisiin ja paitapuseron (ilman lohikäärmeitä) kun mennään radalle. Samoin allekirjoittanut.

Tatuointeja löytyy myös omasta kehosta, mutta jotenkin olen tähän asti elänyt siinä (harha?)luulossa että tatuoinnit otetaan itseä varten eikä siksi että päästään 'seduloissa' esittämään kovaa jätkää?

Selkeästi jossakin on häikkää jos korostetusti ja yksinoikeudella PITÄÄ aina kantaa niitä tribaaleja ja lohïkäärmeitä ja tampata bootsit sojossa uhoamassa kaikille, kuinka TEIKÄ on löytänyt oman tyylinsä ja minuutensa. Hienoa, mutta ei sitä pelkillä vaatteilla saavuta. Siinä mielessä oletkin ihan samanlainen trendipelle kuin kaikki muutkin, mutta vaan 'omassa genressäsi'.

niin voit olla varma että se mimmi ei ole mun makuun. kun mä meen baariin mun normivermeillä, 95% muijista katsoo mua toisenkin kerran. mulle riittää mun oma emäntä. mutta rumat ne vaatteilla koreiloo;)

-Sinäkö et koreile vaatteillasi?

"huonosti" pukeutuminen on "epäkunnioittavaa" muita kohtaan? ei jumalauta mikä apina.

olen ammatiltani teknisen alan esimies. tervetuloa suomeen vuonna 2009.

-Tuossahan se tiivistyykin hyvin; "tervetuloa Suomeen". Ei välttämättä muualla menisikään läpi. Mikä muuten on teknisen alan esimies? Sähköasentajien tiiminvetäjä? Esimies se on Ärrän kiskallakin.

vittu mitä tanttoja tännekin eksyy, menkää jonnekin Annan sivuille tai jotain.

-Mentäis, mutta Anna on pannassa Kiesimiehen jälkeen :D Onneksi tuli hankittua se kilpaileva saksalainen :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KERKELE

21.9.2009 18:04

Jokainen seuraavista sanoista/lausahduksista saa sitäpaitsi välittömästi veren kiehumaan raivosta:

*uu--uu pelottaa
*ketä kiinnostaa
*meitsi (vetää)
*emäntä
*geimit
*trendipelle
*fleda
*hyppyritukka
*mimmi
*muija
*vermeet
*hiekkavittu
*laittaa (coituksesta)
*pelle
*sedula
*kissa (naisesta)
*mikkihiiri

Sinänsä aika kunnioitettavaa tietysti että näin monta on onnistuttu ymppäämään saman mielipiteen sisään. Kundihan on kävelevä klisee!

Ja sama tiivistettynä niille jotka eivät jaksa lukea koko vuodatusta:

Uu-uu pelottaa, ketä kiinnostaa jos meitsi vetää emännän kanssa kunnon geimit. Siinä on trendipellet hyppyritukkafledoineen ihan et iih, missä kaikki mimmit ku ei tunnu muijaa näillä vermeillä saavan, pelkkiä hiekkavittuja vaan saa laittaa ihan ku muutki pellet seduloista. Kyllä kunnon kissa mikkihiiren tunnistaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

upporikas

21.9.2009 21:05

Heh tuo amisjuntin mainitsema sedula oli todennäköisesti Onnela, siellähän ne juntit örisevät ja se lienee ainoa paikka Stadin keskustassa jossa kauan sitten pois muodista menneissä vaatteissa pääsee portsarin ohi. Me varakkaat pikkutakki- ja kauluspaitamiehet viihdymme mielummin Imperiassa, Kämpissä tai Teatterissa eikä niihin paikkoihin kaivata mitään juntteja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

22.9.2009 09:47

KERKELE, taitais vituttaa kun oltais samassa baarissa ja sun muijas kuolais mun perään

muotipellet keulii palstoilla, mutta ovat mikkihiiriä irl

upporikas: et taida olla ihan ensimmäinen "nettimiljonääri". mees imee äitis tissiä taas, jatketaan keskustelua kun sulla kassit laskeutuu

Mikä tässä nyt on niin vaikeata? Muoti on ihan jees, jos sen käsittää siten että on erilaista kuosia kaupoissa eikä maotsetungia pelkästään kaikille. Sitten kun se menee tollaseksi palvonnaksi ja trendien perässä juoksemiseksi, se on hinttimäistä ja naurettavaa

Mulla on oma tyyli, josta mä diggaan ja suurin osa gimmoista joista mä diggaan, diggaa mua ja mun tyyliä. Lisäks ihan vitun ISO osa muijista joitten tyyliä mä en diggaa, silti diggaa mua.

Mä olen pitkä tumma ja komea, lihaksikas ja hoikka. Julkkiksista eniten muistutan Tommy Leetä tai Jussi 69:ä. Vitun hyvännäköinen vaatteilla ja ilman.

Ei mua kiinnosta mitä jotkut mun tyylistä ajattelee tai ne muutamat harvat mimmit jotka mulle nenäänsä nyrpistää. Ne voi ettiä jonkun pienimunaisen hyppyritukan ja sit ne voi naida niin ettei tukka mee sekaisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

22.9.2009 09:50

"Mikä muuten on teknisen alan esimies? Sähköasentajien tiiminvetäjä? Esimies se on Ärrän kiskallakin. "

Ei mulle duuni mitään merkkaa, mut jos mä saan saman +50.000/v niin mä voin mennä vaikka sinne Keskollekin. Nyt olen teknisen alan esimies, se riittäköön aiheesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KERKELE

22.9.2009 11:24

"KERKELE, taitais vituttaa kun oltais samassa baarissa ja sun muijas kuolais mun perään"

Not likely ellen ala lesboksi. Jännää ettei sulla tullut mieleen että olisin voinut olla nainen.

Enempiä analysoimatta, eiköhän tuo sinun kirjoitustyylisi kerro ihan tarpeeksi sinusta.

Kuriositeettina: tunteeko KUKAAN täällä YHTÄÄN ihmistä, joka oikeassa elämässä (tai "IRL" kuten ydintalvio niin trendikkäästi sutkautti) puhuu oikeasti noin? Ellei nyt sitten lasketa Kontulan ostarin kantakolleja.

Toivottavasti ydintalvio on alle parikymppinen, se saattaisi vielä oikeuttaa moisen amisslangin. 20- tai jopa 30-plus ja kyllä uskottavuus on jäänyt viime vuosikymmenelle. Toisaalta taas, moiset alatyylin ilmaukset ("ime äitis tissiä", "hiekkavittu", ym) sopivat kuin nenä naamaan mikäli miekkosen pukeutumiskriteerejä lähtee analysoimaan.

Muuten, siinä vaiheessa kun lähdetään (perusteettomasti) leveilemään ulkonäöllä, kropalla ja palkalla, voi huomata että sanainen säkki on muuten aika tyhjä. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

22.9.2009 11:46

Mitä väliä miten täällä kirjoittaa? ei tämä ole mikään äidinkielentunnin harjoituspalsta. jos joku KERKELE takertuu muotoseikkoihin, niin en ihmettele, samanlaista perseilyähän se on sun muotiskin.

Toiset diggaa gourmeesta, toiset kotiruoasta. Trendipellet ne vaan kertoo toisille mistä niitten tulee digata.

Kirjoitin muuten laudaturin paperit, tosin vain M:n äikästä, joten olen varmaan amisviiksinen idiootti. tää on läppäpalsta missä voi kommentoida cityn onnettomia artikkeleita ja vittuilla teille jotka teette jostain vaatteista maailman tärkeimmän asian. kun keskustelen töissä, käytän sinne sopivaa jargonia, kun keskustelen älykkäiden ystävieni seurassa valitsen sanani huolellisemmin kuin mitä täällä vaivautuisin.

mitä on joku anna wintour? mulle ei yhtään mitään, melko ruma vanha ämmä. ja sen "tyyli"? HYI SAATANA!

ja sen fleda on todella hirveintä mitä maa päällään kantaa.

ei jumalauta millainen tantta on muodin ylijumalaksi korotettu.

edelleen, aivan sama mitä sä musta ajattelet tai oletko muija tai kundi. tosiasia on mä olen hyvännäköinen itseni ja 90% naisten mielestä. todennäköisesti sulla ei olis mitään mahiksia muhun. jos mä en vetoisi suhun, mitä sitten? ei ole mun ongelma.

ei vittu mitä jengiä. "minä tiedän mikä on muodikasta ja haluan myös teidän olevan samaa mieltä". 100% enemmän löytyy rispektiä vaikka punkkareille, ituhipeille tai japskilolitoille.

niin ja se kommentti tervetuloa 2009 tarkoittaa juuri sitä että vaikka olen melko konservatiivisessa kv. firmassa vieläpä esimiehenä, ei ole mitään pukupakkoa tms. ei mua kukaan katso kieroon duunissa tai epäile mun osaamistani vaikka olen asiakaspaltsuissa ihan mustissa kledjuissani joissa viihdyn.

myyjät ja pankkipojut ja muut sarasvuohenkiset voivat ihan vapaasti laukata muodin tai trendien perässä, se vaan on niin vitun kasaria et huhhuh;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AnssiO.

22.9.2009 12:04

Ydintalvio on kieltämättä hauskin tyyppi, ketä täällä on. Joko tuo on joku fiksu tyyppi, joka heittää läppää ja huudattaa ihmisiä täällä tai sit se on oikeasti tosissaan ja jälkimmäises tapaukses kuolisin varmaan nauruun, jos näkisin sen äijän jossain. "Siis meitsi todellakin pelkäis gimmani puolest huoh, jos tuollanen uros tulis vastaan." tuska mikä jätkä ei voi muuta sanoa :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KERKELE

22.9.2009 13:12

AnssiO: Samaa toivon minäkin, kieltämättä :D

Siis kupletin juonihan on se harhakäsitys, että jokaisen tulee pukeutua "niin että itsestä tuntuu hyvältä". Ok, voithan mennä asiakastapaamisiin sonnustautuneena lohikäärmeisiin, tai viestiä vain "henkilökohtaisella charmillasi" asemaasi yrityksessä. Tässä tapauksessa joudut tosin selittämään pukeutumisvalintaasi, tai perustelemaan esimiesasemasi muilla tavoin, kun pukeutumisellasi, jopa hyväksymään sen ettet aina tule olemaan hyväksytty.

Edelleen, tietyt pukeutumisnormit viestivät yksilön HENKILÖKOHTAISTA suhtautumista asiakkaisiin, kollegoihin ym. sidosryhmiin. Jos minä tulen mustakaavun kaavussa töihin niin sekä yrityksessämme vierailevat, että kolleegani, muodostavat heti minusta tietynlaisen kuvan. Mennessäni asiakasvierailulle pukuvalintani heijastaa MINUN KUNNIOITUSTANI ko. henkilöitä kohtaan. Samalla lailla, mikäli pukeudun farkkuihin ja tribaaleihin, tämä saattaa heijastaa EPÄkunnioitusta. Samalla tavalla myös siis 'radalle' mentäessä.

(Vrt. oopperan ensi-ilta --> tumma puku, ja muut pukeutumiskoodit.)

Mikä kulloisellakin vuosikymmenellä on hyväksyttävää pukeutumista, imee vaikutteensa muotiguruilta ja designereilta. Kotona voi pukeutua rauhassa kuten Ryysyrannan Jooseppi, mutta täydellinen piittaamattomuus MINKÄÄNLAISISTA pukeutumisnormeista kertoo vain asosiaalisuudesta, ei persoonallisuudesta tai 'rohkeudesta' olla erilainen.

Tuntuu, ettei täällä avautuva ydintalvio ole mitään ilman ulkoisia tunnusmerkkejään. Jos on sisällöltään köyhä (l. ainoastaan pukeutuminen tekee joukosta erottuvan), tarvitsee korostaa omaa henkistä pienuuttaan olemalla ''rohkeasti erilainen". (Sielultaan) rumat ne vaatteilla koreilevat (ydintalviota mukaillen lainatakseni), me muut LAMPAAT luotamme siihen, että erilaisuutemme tulee ilmi muuten kuin vaatetuksestamme, jolla viestitämme ainoastaan asemaamme ja kohteliaisuuttamme, emme persoonaamme.

Ja äidinkielen kielioppipalsta tahi ei, mikäli "YT" jättäisi kaikki alatyylin- ja naisia halventavat ilmaisut pois kommenteistaan, saattaisi olla jopa pieni TSÄÄNSSI että edes joku lukisi ne laskematta alleen naurusta.

Provo tahi ei, riemastuttavaa jollain tasolla kuitenkin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

22.9.2009 15:12

"Siis kupletin juonihan on se harhakäsitys, että jokaisen tulee pukeutua "niin että itsestä tuntuu hyvältä". Ok, voithan mennä asiakastapaamisiin sonnustautuneena lohikäärmeisiin, tai viestiä vain "henkilökohtaisella charmillasi" asemaasi yrityksessä. Tässä tapauksessa joudut tosin selittämään pukeutumisvalintaasi, tai perustelemaan esimiesasemasi muilla tavoin, kun pukeutumisellasi, jopa hyväksymään sen ettet aina tule olemaan hyväksytty."

Missä firmassa millä vuosisadalla? Ei tsiisus! Ihan oikeasti, 90-luvulla tuli vielä kenkää jos oli läväri "asiakaspalvelussa" eli jossain alepan kassalla, nykyään ketään ei enää kiinnosta. paitsi joitakin kermapersemuotifasisteja.

"Edelleen, tietyt pukeutumisnormit viestivät yksilön HENKILÖKOHTAISTA suhtautumista asiakkaisiin, kollegoihin ym. sidosryhmiin. Jos minä tulen mustakaavun kaavussa töihin niin sekä yrityksessämme vierailevat, että kolleegani, muodostavat heti minusta tietynlaisen kuvan. Mennessäni asiakasvierailulle pukuvalintani heijastaa MINUN KUNNIOITUSTANI ko. henkilöitä kohtaan. Samalla lailla, mikäli pukeudun farkkuihin ja tribaaleihin, tämä saattaa heijastaa EPÄkunnioitusta."

Kuten sanottu, pankkipojut on eri jengiä. Jos johonkin duuniin kuuluu univormu, niin sitten kuuluu. Puku on sitä yhtälailla kuin vihreät prisman vermeet.

"Samalla tavalla myös siis 'radalle' mentäessä. ""

No nyt menit vituilleen. Just, vapaa-ajallako pitäisi pukeutua jonkun standardin mukaan? jos johonkin sedulaan ei pääsis mun kuteissa, niin en sinne menis. Jos jonkun mielestä rokkityyli on "epäkunnioittavaa" niin ei tasan ole mun ongelma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ydintalvio

22.9.2009 15:24

"Mikä kulloisellakin vuosikymmenellä on hyväksyttävää pukeutumista, imee vaikutteensa muotiguruilta ja designereilta. Kotona voi pukeutua rauhassa kuten Ryysyrannan Jooseppi, mutta täydellinen piittaamattomuus MINKÄÄNLAISISTA pukeutumisnormeista kertoo vain asosiaalisuudesta, ei persoonallisuudesta tai 'rohkeudesta' olla erilainen"

Eli kun ei pukeudu kuten sinä tai palvomasi jostain syystä ihan guruiksi korotetut vanhat harput haluavat, on asosiaalinen?

"Tuntuu, ettei täällä avautuva ydintalvio ole mitään ilman ulkoisia tunnusmerkkejään. Jos on sisällöltään köyhä (l. ainoastaan pukeutuminen tekee joukosta erottuvan), tarvitsee korostaa omaa henkistä pienuuttaan olemalla ''rohkeasti erilainen". (Sielultaan) rumat ne vaatteilla koreilevat (ydintalviota mukaillen lainatakseni), me muut LAMPAAT luotamme siihen, että erilaisuutemme tulee ilmi muuten kuin vaatetuksestamme, jolla viestitämme ainoastaan asemaamme ja kohteliaisuuttamme, emme persoonaamme."

Eli pukeutumalla lauman mukaan korostaa ei-lammasmaisuuttaan? Koko kappale on niin epäselvä että taidan ignoroida sen. Siis oikeesti, yritätkö oikeasti sanoa tossa jotain?

Jos muuuten luet siitä alusta asti mun avautumiset, niin taisin korostaa sitä että mä olen vitun hyvän näköinen sekä vaatteet päällä että ilman. Mä EN tartte vaatteita ollenkaan korostamaan mua itseäni. Tapana nyt on vetää jotakin ylleen ulos ovesta mentäessä, ja mä olen valinnut itseäni eniten muistuttavan stailin. Jos joku ei diggaa tai se ei JONKUN mielestä sovi johonkin tilaisuteen, on se jonkun toisen pikkusieluisuutta. Vuosi on tosiaan 2009. Vaikka musta on mun väri, mun mielestä on naurettavaa että johonkin hautajaisiin pitäisi pukeutua mustaan, osoittaakseen kunnioitusta vainajalle tms. Jos mun hautajaisissa haluaa osoittaa vainajalle kunnioitusta niin ehdottomasti pukeutuu just miten itse haluaa, vaikka samba-asuun ja 4-tuulen hattuun.

"Ja äidinkielen kielioppipalsta tahi ei, mikäli "YT" jättäisi kaikki alatyylin- ja naisia halventavat ilmaisut pois kommenteistaan, saattaisi olla jopa pieni TSÄÄNSSI että edes joku lukisi ne laskematta alleen naurusta."

No osta Tena Ladyja. Toi on muuten merkki heikoista lantionpohjanlihaksista, joka taas on merkki seksuaalisesta puutteesta. Joko kiinnostuksen tai seksin puutteesta. Siis mähän tiesin että sä et sykähdyttäis mua, senkin neiti annan-vain-pimeässä-älä-sotke-meikkiäni-äläkä-rypistä-mun-pradaa.

Hei, mut jokaiselle on oma tyyppinsä. Mun tyyppiä nyt on rokkikissat jotka käyvät kuumana rokkareihin. Sulle on oma pankkipoju tuolla jossain, sä saat stailata sen kuumimpaan hottiin ihan miten sä haluut.

"Provo tahi ei, riemastuttavaa jollain tasolla kuitenkin!"

Mä niin haluaisin sanoo samaa susta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KERKELE

22.9.2009 16:13

"No osta Tena Ladyja. Toi on muuten merkki heikoista lantionpohjanlihaksista, joka taas on merkki seksuaalisesta puutteesta. Joko kiinnostuksen tai seksin puutteesta. Siis mähän tiesin että sä et sykähdyttäis mua, senkin neiti annan-vain-pimeässä-älä-sotke-meikkiäni-äläkä-rypistä-mun-pradaa."

...Melkein lensi kahvit nenän kautta ruudulle, kun luin tämän :D Aika lennokkaasti siellä vedetään johtopäätöksiä. Ja herneitä nenään kanssa. Mutta elä huoli, ei sun tarvitse edes yrittää rypistää mun Pradaa ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepbujees

23.9.2009 09:57

Hyviä trollaajia täällä, helvetin hauskaa läppää. Paitsi et KERKELE on varmaan tosissaan? Ihmisten tulee pukeutua muotimaailman standardien mukaan tai ovat vähän ainakin huonompia tai ainakin nyt tyhmempiä moukkamaisia tyyppejä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KERKELE

23.9.2009 15:32

Tosissaan ja ei, pukeutumiseen liittyvä mielipiteeni: JAA. Ydintalvioon kohdistuva kritiikki: kieli poskessa ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

scorpionitar

23.9.2009 15:39

Minä "diggaan" melkein pelkästään rock-kundeista:) yhtä lyhyttä suhdetta lukuunottamatta kaikki suhteet, myös seksisellaiset ovat olleet rockrock;)

(Löysin tämän kun kollegat puhuivat jostain kahvipöydässä muotijutusta Cityssä, olivat kuulemma naureskelleet tätä ketjua).

Ei minulle tulisi mieleenkään arvostella tai puuttua toisten pukeutumiseen, mutta tiedän kyllä mikä minuun vetoaa.

Itse työskentelen nimenomaan pankkipoikien keskellä ja joudun vähän väliä "iskuyritysten" kohteeksi. Minähän olen siis melko varmasti toimistojuoruissa toimiston virallinen lesbo! Joudun tosiaan työssäni pukeutumaan "koodin" mukaan ja inhoan sitä. Ja inhoan kundeja joihin toimistopukeutumiseni vetoaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tarkkailijanäkemys

24.9.2009 15:24

Olen aika varma että KERKELE oikeasti antautuisi ydintalviolle. Tämä on niin monta kertaa nähty. Ensin muka katsotaan nenänvartta pitkin mutta jos mies on ihan oikeasti hyvännäköinen niin nainen luulee sitten muuttavansa miehen tyylin itselleen sopivaksi.

Itsevarmuus, hoikkuus ja lihaksikkuus yhdistettynä hyvännäköiseen naamaan joka vielä kohtelee kylmäkiskoisesti naisia, saa ne naiset.

Aivan sama miten minä pukeudun tai naisia kohtelen, nainen valitsee sen rentturokkarin. No huoriahan te kaikki olette, eri hintaisia vain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KERKELE

24.9.2009 16:16

...ehkä se on kuitenkin tuo viimeinen lauseesi, joka paljastaa asenteesi ja joka jättää sinut loppupeleissä ns. kuiville. Ehkä. Kuitenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nojhoo

30.9.2009 11:17

Mulla on iso mulkku, joten pukeutukaa te muotirunkkarit miten vaan, mä saan ne naiset kuitenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jyrkinen

8.10.2009 15:35

Anna on kiva täti. ei nyt pidä riidellä siellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ankarasti

5.12.2009 10:51

Tosi kiihkeää;

http://columbomeetswincapita.blogspot.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi