Anni Sinnemäki

Pieni vihreä nainen kohtaa Ari Peltosen.

Saanko ottaa kengät pois?

"Tässä...? Varmasti voit."

Kiitos. Kuulin Jutta Urpilaisen hämmentyneen kenkieni riisumisesta, joten ajattelin pyytää luvan. Avustajasi kieltäytyi kommentoimasta millainen olet, onko sulla sääntö ettei sua saa kommentoida?

"Mä luulen että hän, heh, ujosteli sua. Kansanedustajat sopivat tapauskohtaisesti miten menetellään, mä en ole antanut mitään ohjeita."

Aiheuttiko sun taistolainen faijas traumoja?

"Ei, eikä se tehnyt musta taistolaista. Mä en ajatellut, että Neuvostoliiton ydinaseet oli rauhan ohjuksia."

Vihreitä kritisoidaan siitä että kaupungissa asuvat ihmiset hössöttävät ympäristön puolesta, jossa he eivät edes asu.

"Totta kai meillä saa olla mielipiteitä ympäristönsuojelusta ja siitä, että elämme tavalla jota luonto ei kestä!"

Haastattelin ennen eduskuntavaaleja Cronbergia ja hän sanoi vastustavansa kauppojen sunnuntaiaukioloja. Nyt hän on valmistelemassa lakia aukioloaikojen puolesta. Kuinka usein poliitikko joutuu kääntämään takkiaan siirtyessään oppositiosta hallitukseen?

"Niin välillä käy. Vääntää jotain asiaa ja jää tappiolle."

Hän puolusti silloin kovasti myös eduskunnan törkeitä eläke-etuja. Viimeisimpien tapahtumien jälkeen tuskin niin kehdataan tehdä.

"Lakia aikanaan säädettäessä tilanne oli eri, mutta uskon että nykyään kansanedustaja kykenee jatkamaan työuraa muissa töissä."

Kansanedustajat vaativat ihmisiä kouluttautumaan uusiin hommiin jos vanhat loppuu, mutta itse ei siihen muka pystytä. Kannatatko muuten itse etujenne heikennyksiä?

"En näe sitä ehkä eläke-etujen heikentämisenä, vaan tuomisena tähän päivään."

Mutta jos kansaedustajien eläke-edut tuotaisiin tähän päivään, niin te ette pääsisi 15 vuoden hommien jälkeen täydelle eläkkeelle.

"Joo."

Eli niitä siis pitäisi mielestäsi heikentää!

...(hymyilee).

Heh, et suostu sanomaan sitä suoraan. Meikäläistä ei houkuta antaa ääntä henkilölle, joka puolueen mennessä hallitukseen äänestää omantuntonsa vastaisesti.

"Vaihtoehtona on äänestää henkilöä, jonka tietää menevän oppositioon. Toinen vaihtoehto on, että mennään hallitukseen, jolloin voi vaikuttaakin asioihin, mutta jokainen mielipide ei pysy puhtaana ja koskemattomana. Näin rujot nämä vaihtoehdot ovat. Jos em.seikan takia jättää äänestämättä, on se oikeutettua ja perusteltua. Ja on äänestämättä jättäneilläkin oikeus valittaa."

Itse asiassa sillä joka on äänestänyt ei ole oikeutta valittaa, koska hänhän on osallistunut väärin toimivien ääliöiden valintaan. Äänestämättä jättänyt ei sitä ole tehnyt!

"HEH HEH! Suomalaista äänestäjää koetellaan aika paljon..."

Jos Saksassa olisi suhteessa yhtä paljon kansanedustajia kuin Suomessa olisi niitä jotain kolme tuhatta. Ollaanko me heihin verrattuna idiootteja vai tultaisiinko esimerkiksi sadalla toimeen?

"No joo, varmaan voi ajatella että jonkin verran pienemmällä määrällä pärjättäisiin. Jotkut alueet voisivat siitä tosin kärsiä."

Mitä mieltä olisit siitä että puoluetuesta rahoitettaisiin jokaista ehdokasta saman verran, eikä muuta rahaa saisi käyttää? Nythän kokoomuksen ehdokkaat käyttävät moninkertaisen summan moniin muihin verrattuna.

"Tehdyt ja kaavaillut muutokset lakiin vaalirahoituksesta ovat mielestäni ihan riittäviä."

Suuret ikäluokat sopi itsellensä paremmat eläke-edut kuin muille. Kukaan ei kehtaa sanoa että vanhempien pitäisi saada vahemmän eläkettä, mutta jos kysytään, onko oikein että lapsesi saa sinua huonompaa eläkettä, niin ääni kellossa muuttuu.

"Suuret ikäluokat on ehkä aloittaneet työuransa aikaisemmin, tässä on vastakkain monta eri asiaa."

Oikeastaan niiden jotka ovat tienanneet sikaliksaa pitäisi saada pienempää eläkettä kuin pienituloisten, niillä on kuitenkin niin paljon omaisuutta ja rahaa säästössä että tulevat toimeen. Toisin on ikänsä paskaduuneja tehneellä. Yksi ratkaisu eläkeongelmaan olisi se että naiset jotka elää 7 vuotta pidempään tekis muutaman vuoden pidempään hommia!

"Heh, ehkä Rantalan työryhmä joutuu ottamaan tuohon kantaa...Työuria voitaisiin itse asiassa pidentää lakkauttamalla yleinen asevelvollisuus. Armeijaan ei kulu rahaa ainostaan varusmiespalveluun, vaan myös siihen ettei silloin olla mukana työelämässä maksamassa veroja, joilla mm. isänmaallisesti kuntoutetaan sotaveteraaneja."

Onko sulla ollut ainuttakaan poikaystävää joka olisi käynyt armeijan?

"Noh, jääköön se heidän vastattavakseen."

Mitä mieltä olet siitä että naiset saa täysin samasta työstä 20 prosenttia vähemmän palkkaa kuin miehet?

"Toi ei pidä täysin paikkaansa. Erosta ehkä puolet selittyy sillä että naiset hakeutuu matalapalkkaisempiin töihin."

Kiitos! Miehet saavat ylipäätään 20 prosenttia enemmän palkkaa, mutta ei suinkaan täysin samasta työstä. Ero eri aloilla on suurimmillaan kaksi prosenttia miehille tai prossa naisille. Kun opiskelijoilta taannoin kysyttiin mihin töihin he aikovat hakeutua ja katsottiin niiden palkkoja, niin eroksi tuli tismalleen 20 prosenttia. Pidättekös muuten huolestuttavana että teillä on 14 kansanedustajasta vain viisi miehiä?

"Totta kai me ollaan mietitty miten me saataisiin valituksi enemmän miehiä. Ehdokkaista miehiä on 40 prosenttia."

Yleisesti se on päinvastoin. Siitä johtuu myös se että naisia tulee valituksi vain 40 prosenttia. Naisia ei kiinnosta politiikka yhtä paljon kuin miehiä.

"Ehkä isompi ongelma on, kiinnostaako politiikka ketään, heh."

Harvemmin näkee baarissa naisporukkaa väittelemässä kiihkeästi politiikasta, miehiä se nyt vain kiinnostaa enemmän. Miehet ja naiset on joissain asioissa erilaisia, miksei sitä saa sanoa?

"No mun tuttavapiirissä jostain syystä löytyy politiikastakin kinnostuneita naisia..."

On yleisesti hyväksyttävää jos nainen sanoo äänestävänsä vaaleissa ehdottomasti naista. Jos mies sanoisi äänestävänsä ehdottomasti miestä, pidettäisiin häntä sovinisti-idioottina.

"Mä olen sanonut että koska vihreillä on naisenemmistö niin on ihan hyvä äänestää miestä, vaikka muuten niin ei tekisikään."

Mies-päätteistä vois kyllä luopua. Mulla on kolme esimiestä, jotka kaikki on naisia! Eduskunnan puhemies oli Uosukaisen aikaan nainen. Miksei voitaisi sanoa esinainen tai esihenkilö? Aluksi se voisi kuulostaa hassulta, mutta nopeasti siihen tottuisi.

"Kyllä mulle käy että puhemies on puhemies, vaikka puhemies olisikin puhenainen, heh heh."

Meniskö läpi jos eduskunnan puhenaisella olisi 30 vuotta nuorempi poju puolisona?

"Kyllähän Riitta Uosukainen sai ihan hyvän hässäkän aikaseksi ihan itsensä ikäisellä puolisolla! Mä oon ehkä kuitenkin sillä linjalla että täysi-ikäiset ihmiset saavat mennä naimisiin niiden henkilöiden kanssa, joiden haluavat."

Kannatat siis myös moniavioisuutta!?

"Meillä Suomen lainsäädännössä on moniavioisuus mahdollista sarjallisena toimintana, ehkä se riittää."

Heh. Pari vuotta sitten oppositio kritisoi hallitusta, kun se ei törsännyt rahaa vaan säästi pahan päivän varalle. Nyt samat tyypit kritisoisi hallitusta tuhlauksesta.

"Me oltiin kyllä aika säästäväinen oppositiopuolue."

On demokratian halveksuntaa, että joku antaa eurovaaleissa äänensä Soinille, joka valituksi tultuaan lähtee europarlamentista ja tilalle todennäköisesti tulee vaaliliiton takia joku kristillinen.

"Ainoa hyvä puoli siinä on se että ihmiset tietävät tuon."

Soini esittää suorapuheista kansanmiestä, mutta ei ota vastuuta, kun puoluetta syytetään rasismista. Ei se, että sanoo ettei itse ole rasisti, muuta tosiasiaa, että osa porukasta on.

"Puolueen puheenjohtajahan on vastuussa linjasta jota ajetaan."

Halla-aho puolustautui sillä, että poisti hyökkäävät nettikirjoitukset. Tuskin sille riittäsi, jos joku kehoittaisi tappamaan hänen perheensä, että tyyppi poistaa ne sivuiltaan.

"Mun käsittääkseni hän ei ole oikeudessa sen takia, että toivoi että vihreät naiset raiskattaisiin, vaan muusta syystä. Sieltä tulee sitten päätös."

Rasistit kritisoivat maahanmuutajia siitä kuinka kalliiksi he tulevat, mutta jos lasketaan että parikymppisen maahanmuuttajan tapauksessa menee muutama vuosi, ennen kuin oppii kielen ja maan tavoille ja menee mukaan työelämään, niin hänhän alkaa olla parikymmentä vuotta aikaisemmin yhteiskunnalle"hyödyllinen"kuin syntyperäinen, vai mitä, häh!?

"Ihan hauska pointti."

Maaseudulla, missä ei ulkomaalaisia pahemmin ole, suhtaudutaan ulkomaalaisiin kielteisemmin kuin pääkaupunkiseudulla missä heitä on paljon. Mutta pääkaupunkiseudulla kuitenkin ulkomaalaisiin suhtaudutaan negatiivisimmin alueilla, missä heitä on eniten.

"On aika hyviä kokemuksia sosiaalisesta isännöinnistä, jossa ratkotaan ongelmia, jotka syntyy siitä että eletään eri tavalla. Suurin ongelma on pakolaistaustaisten ihmisten, jotka ei työllisty niin hyvin, ja ongelmallisten suomalaisten välillä. Kummatkaan ei saa toisista kovinkaan hyvää kuvaa."

Mitä mieltä olet siitä, että kirkkoon kuulumattomienkin on pakko maksaa kirkolle yhteisöveroa?

"Se ei ole loogista eikä tasapuolista ja se varmaan tulee jossain vaiheessa muuttumaan."

Arkkipiispa Paarma on kritisoinut ihmisiä, jotka eroaa kirkollisveron takia kirkosta. Siis sanoo käytännössä: "Te olette ahneita, kun ette anna rahojanne meille!". Äijä paasaa köyhyydestä ja kritisoi yhteiskunnan eriarvoistumista ja nostaa ite liksaa 11 000 kuussa.

"No mä luulen että harvemmat eroaa kirkosta pelkästään rahan takia, eiköhän siinä ole kyseessä yleensä koko paketti. Ja mä luulen..."

Sori keskeytys, mutta onko hyvä maneeri aloittaa lause "mä luulen"? Mä luulen, että poliitikon olisi parempi tietää, tai ainakin olettaa, kuin luulla.

"No mä tiedän, että mä ehkä sanoin "mä luulen", koska samalla pohdiskelin asiaa."

Koska olet viimeksi rikkonut lakia?

"...Mä olen kävellyt päin punaisia...ja ajanut pyörällä ilman kypärää."

Jos vihreiden nuoret äänestäjät säilyvät puolueen kannattajina ja lisää nuoria tulee mukaan, niin jossain vaiheessa puolueesta voi tulla pääministeri. Olisitko valmis Suomen pääministeriksi?

"Totta kai."

Ihan oikeasti?

"No pääministerin tehtävä on ministerin tehtävistä paras."

Mä oon aina halunnut olla pääministerin morsian. Voitaisko harkita kimppaan menemistä, jos susta tulee pääministeri?

"Heh heh."

Asia siis sovittu.

File: Anni Sinnemäki

 • Ikä: 35
 • Koti: Kerrostalo Punavuoressa
 • Perhe: Lapsi Siiri, sisko, kaksi veljeä ja vanhemmat.
 • Tuoksu: Stella McCartneyn Stella
 • Kello: Nokia E90
 • Auto: Omaa ei ole, taksi silloin kun on tarpeen.

Jaa/ei/poissa

Paljastamme Anni Sinnemäen yhteiskunnallisen vakaumuksen

 • Pääkaupunkiseudun kaupungit yhdistettävä: JAA
 • Väkevien alkoholien mainonta sallittava: EI
 • Perintövero poistettava: EI
 • Turkistarhaus kiellettävä: JAA
 • Skientologialle annettava uskonnon asema: EI
 • Alkoholiveroa korotettava: JAA
 • Seksin alaikärajaa laskettava (nyt 16 vuotta): EI
 • Nuuskan myynti sallittava: EI
 • Kirjojen alv:tä laskettava: EI
 • Subjektiivinen päivähoito-oikeus poistettava: EI
 • Kaupunkijoukkoliikenne ilmaiseksi: EI
 • Televisiolupamaksu poistettava: EI

7 kommenttia

Minttu Järvinen

8.5.2009 18:48

Ari Peltonen: "Soini esittää suorapuheista kansanmiestä, mutta ei ota vastuuta, kun puoluetta syytetään rasismista"
Ottaisiko Ari Peltonen vastuuta, jos häntä syytettäiisiin pedofiliasta?
Onnea Annille Punavuoreen. Aitoa kohtaamista toiseuden kanssa luvassa Annillekin, kunhan Punavuoren pakolaishotelli on saatu pystyyn.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bob Goatse

8.5.2009 19:13

Ja edelleenkään Halla-aho ei toivonut varsinaisesti, että vihreät naiset raiskattaisiin. Hän toivoi, että koska raiskaukset joka tapauksessa lisääntyvät maahanmuuton myötä, niin uhriksi valikoituisivat muita naisia mieluummin ne, jotka maahanmuuton lisääntymisestä ovat vastuussa. Esimerkiksi juuri vihreät maailmanparantajanaiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

***

9.5.2009 01:22

Mistähän Paska on saanut tämän idean, ettei naisia kiinnosta politiikka - kyllä ainakin omassa tuttavapiirissäni naiset puhuvat politiikkaa vähintään yhtä innostuneesti kuin miehet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Soini presitentiksi!

10.5.2009 13:21

Vielä nähdään Punavuoressakin mamuja. Siinäpä anni voi ihmetellä puistossa raiskauksia ja varkauksia. MONIKULTTUURILLISUUS EI TOIMI - RAJAT KIINNI JA SUOMI IRTI EUSTA!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

10.5.2009 22:58

Olen aina ihmetellyt mistä nimi "Paska" Peltonen saa liikanimensä. Eikös tällä äijällä ollut joku tv-viritys, mutta sekin loppui?

Ainakin tämän haastattelun perusteella voin tajuta mistä lisänimi tulee.
Kysymykset olivat pääosin hölmöjä, osa väkisin väännettyjä ja Sinnemäestä pyrittiin antamaan hyvin siloinen kuva. Noinkohan Paska lähtisi morkkaamaan Vihreitä haastatellessaan Perussuomalaisia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paskaa peltoon

12.5.2009 03:03

"Olen aina ihmetellyt mistä nimi "Paska" Peltonen saa liikanimensä. Eikös tällä äijällä ollut joku tv-viritys, mutta sekin loppui?"

Ari Peltosella oli yhden miehen bändi, jonka nimi oli Paska. Ainoa instrumentti oli huuto. Bändi hajosi taiteellisiin erimielisyyksiin.

Peltosella oli Radio Mafiassa ohjelma nimeltä "Anssi!". Television nuortenohjelmissa häntä on nähty jonkin verran.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ari Peltonen

12.5.2009 13:15

Olen saanut idean siitä, ettei politiikka kiinnosta naisia yhtä paljon kuin miehiä siitä syystä minkä jutussa mainitsinkin.Siis että miesten näkee useammin väittelemässä kiihkeästi politiikasta kuin naisten.Se että sinun tuttavapiirissäsi asia on eri ei merkitse sitä että koko maailma olisi samanlainen.
Ja missä on se sensuuriviranomainen joka kieltää arvostelemassa perussuomalaisia jos haastatellaan vihreätä ja aiheena on politiikka? Saihan esim.kokoomuskin osansa, arkkipiispa Paarmasta puhumattakaan. Perussuomalaiset ovat ylivoimaisesti puhutuin puolue tällä hetkellä. Jakomielistä ettei heistä saisi siitä huolimatta puhua.
Ari Peltonen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi