Annika Hotti ja Hilja Mustonen

Muotoilun h-Hetkinen. Luovat ammattilaiset pistivät porukalla pystyyn pop up -putiikin.

Annika Hotti ja Hilja Mustonen viihtyvät samoissa ympyröissä Hetkisen ulkopuolellakin. Molemmat ovat töissä Hansan Carlingsissa.
Annika Hotti ja Hilja Mustonen viihtyvät samoissa ympyröissä Hetkisen ulkopuolellakin. Molemmat ovat töissä Hansan Carlingsissa.

Valokuvaaja Hilja Mustonen ja muotoilija Annika Hotti avasivat maaliskuussa koruja ja asusteita myyvän pop up -kauppa Hetkisen kuuden muun luovalla alalla työskentelevän naisen ja yhden miehen kanssa. Kauppa on auki huhtikuun loppuun asti.

Hetkinen, mistä tässä oikein on kyse?

"Hetkinen on nuorten aloittelevien ja vähän kokeneempienkin koru- ja asustetekijöiden kollektiivi. Pop up -kaupan toteuttamisen mahdollisti Riika Isoviita Hiusmuotoilua Tunteella -kampaamosta. Kaikki mukana olevat kerättiin yhteen ihan vain ehdotuksien ja utelujen kautta. Hetkinen on lempeä, värikäs ja keväinen lisä Turun designtarjontaan. Se antoi myös monille aloitteleville tekijöille hyvän ja kaivatun tilaisuuden tulla nähdyksi."

Perustitte Hetkisen yhdeksän tyypin voimin. Eikös se ole niin, että mitä useampi kokki, sen huonompi soppa?

Annika: "Ei, kiireisestä aikataulusta huolimatta kaikki sujui mukavasti. Parasta on se, että on saanut tutustua mahtaviin tyyppeihin!"

Ihminen tarvitsee päivän aikana noin 50 esinettä. Mitkä kolme tavaraa ovat teille tärkeimpiä?

Annika: "Joka-aamuiselta check-listiltäni löytyy aina kolme asiaa: avaimet, puhelin ja lompakko."

Hilja: "Puhelin, avaimet ja kalenteri."

Hilja, kuvaat paljon tatuoituja ihmisiä. Oletko tatuointifriikki?

"En omasta mielestäni kuvaa tatuointeja sen enempää kuin mitään muutakaan. Kuvaan paljon ystäviäni, ja he nyt vain usein sattuvat olemaan tatuoituja. Totta kai tatuoinnit ovat taidetta."

Puolisosi Pirkka Nikulainen on muotoilija. Kumpi teillä sisustaa kotia?

"Sisustamme yhdessä. Meillä on onneksi hyvin samankaltaiset mieltymykset tyylin suhteen. Pirkka on opettanut minut hillitsemään itseni. Maltan nykyisin odottaa enkä yritä saada kaikkea valmiiksi kerralla. Sisustaminen vaatii aikaa ja harkintaa. Välillä hermoni eivät tunnu riittävän kumpaankaan, olen kai sellainen kaikki-mulle-nyt-heti-tyyppi."

Suomen ensimmäinen valokuva otettiin Turussa. Jos saisit ottaa Turusta vain yhden kuvan, mitä kuvaisit?

"Ainakaan en kuvaisi Posankkaa! En osaa sanoa, mikä paikka se voisi olla. Turun hienoutta on mahdotonta änkeä yhteen kuvaan."

Olet suunnitellut Timangi-korusarjan. Ovatko timantit naisten parhaita ystäviä?

"Eivät ole. Naisilla on paljon parempiakin ystäviä, ja hyvä niin. Pidän kyllä timanteista kovasti ja toivon saavani parin vuoden sisällä vihkisormuksen, jossa on lupausten mukaan pääni kokoinen timantti."

Annika, mikä arkinen käyttöesine kaipaisi mielestäsi uudelleenmuotoilua?

"Takapihallamme on pyöräteline, johon mahtuu pyörä vain joka toiselle paikalle. Se kaipaisi uudelleenmuotoilua rälläkällä."

Mikä on onnistunein suomalaisen muotoilun tuotos?

"Jonkin yksittäisen tuotteen sijaan juuri suomalaisen muotoilun maine on kaikkein kovin saavutus. Meidän tulevien muotoilijoiden on tehtävä yhteistyötä säilyttääksemme maineemme. Yhteinen etu on kaikkien etu."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi