Antti Tuisku

Pohjoisen pop-prinssi

Rovaniemeläinen Antti Tuisku on ollut jo lähes kaksi vuotta tyttöjen märkä päiväuni, äitien unelmavävy ja rokkarien vakituinen pilkankohde. Hän osaa jo nauraa homoepäilyille ja kertoo olevansa hyvä kuuntelija, jolta puhuminen luonnistuu helpoiten lenkkimakkaran ja saunakaljan jälkeen.

Mustissa farkuissa ja villapoolossa Stockmannin Wayne´s Coffeessa istuva Antti Tuisku on Artisti, joka aikaisemmin tunnettiin Idolina. Tuiskusta tulee mieleen Prince. Hoikka ja kurinalainen lavaheiluja istuu kerrankin paikoillaan. Takana on Minun jouluni -levy ja konserttikiertue, edessä keikkatauko.

Mitä aiot tehdä loppuelämäsi?

“Esiintyä, hätkähdyttää. En tiedä, voiko miusta puhua uuden kehittäjänä, mutta itselleni on tärkeätä, että rikon kaikenlaisia rajoja... Ydin on se, että vaikka musiikki onkin miun elämässä suurin intohimo, en aio lähteä elämään musiikki- tai ammattikeskeisesti. Jos ihminen on sekopäinen tunnenarkomaani, sille pittää sanoa, että älä elä niin parisuhdekeskeisesti, elä elämää ja ota vastaan kaikki ne asiat vastaan, jotka tullee mukkaan. Sama tämän ammatin kanssa. Jos mie miettisin kakskytneljähoo sitä kuka mie oon ja mitä mie teen, niin elämästä ei tulisi yhtään mittään.”

Onko hype koskaan kolahtanut sinuun?

“Ensimmäinen-levyn aikaan vuonna 2004 miulle jäi hype päälle. Se siirtyi Idolsin tuotantotiimistä levy-yhtiöön ja levisi sieltä ystäviin ja lopulta jopa äitiin ja isään.”

Oho. Miten homma lipesi kotona lapasesta?

“Äitiä ja isää piti muistuttaa, että kun mie tulen Rovaniemelle, en aio jakaa niiden työkavereille nimmareita. Miun mielestä myytin rakentamisesta ei voi syyttää yhtä osoitetta tai koneistoa.”

Se on siis kulkutauti?

“Joo. Sitä levittävät useat tahot, ainakin media, lehdet ja teevee. Loppupeleissä tärkeintä on se, ettei itse lähde hypeen mukaan. Tämä kuulostaa kornilta, koska Mie en aio muuttua on jokaisen Miss Suomen ja artistin hokema klisee. Mie yritän hoitaa työt töinä. Oma elämä on omaa. Kotisohvalla pääsen irti tästä kaikesta. Tää työ vaikuttaa miun koko elämään, ympärillä oleville tää on vaan työtä.”

Mitä mieltä olet siitä, että Idolin pitää olla überkunnollinen, edustaa suunnilleen kristillisiä arvoja. Eivätkö tähdet ole aina eläneet vähän reunalla, rock´n´roll elämää?

“Mie luulen, että jos Idolsia katsoisivat vain parikymppiset joujou-nuoret, ei kukaan olisi niin kiinnostunut taustoista. Mutta kun Idolsista on tullut koko perheen ohjelma. Mutta kyllä miuta vitutti Agnesin puolesta, kun luin Seiskasta, miten ne matkustivat Puolaan asti etsimään sukulaisia.”

Eikö vanhempien pitäisi kertoa lapsille teiniraskauksista. Ei teiniäiti varmaankaan jätä lastaan tunnekylmyyden vaan olosuhteiden pakosta. Eivät kai venäläiset tytötkään ala huvikseen huorata?

“Toi on hyvä pointti. Ehkä ihmiset eivät vaadikaan täydellisyyttä, heistä on vaan kiva nähdä, että jollain menee vielä huonommin kuin itsellä. Lehdet palvelevat alhaisia tunteita ja kaksinaismoralismia. Vaaditaan moitteettomuutta, mutta kihistään ilosta, kun löydetään sensaatio, jolla myydä lehtiä. Mie en ole ottanut yhtään Agnesista kirjoitettua juttua totuutena, koska tiedän kuinka paljon paskaa sinne mahtuu sekaan. Lukijat eivät välttämättä tajua, millä logiikalla lehdet toimivat. Mie olen ollut siinä mukana ja tajusin aika nopeasti mistä on kysymys. Lehdet ovat bisnestä, eivät totuus.”

Tsekkasin viime yönä Radio Helsingin nettisivuja. Siellä käytiin pitkä keskustelua sinusta. Äijäjargonin vahvin peruste sinun ala-arvoisuudestasi oli se, että fanisi ovat pikkutyttöjä. Miksi pikkutytöt olisivat huonompia faneja kuin pikkupojat?

“Eivät ne olekaan. Tuollaisen uskottavuuden vaatiminen on ihan diibadaabaa ja sillä sipuli. Ei ole mitään väliä ovatko fanit pikkutyttöjä vai pikkupoikia. On vaan helpompi osoittaa sormella sellaista meininkiä, missä omat tunteet tuodaan suoraan esille. Tyttöjen fanitus on hysteeristä, kun taas pojat pyrkivät pikemminkin piilottelemaan tunteitaan ja olemaan khuuleja. Hysteria ja sellainen koetaan ehkä ei-vakavastiotettaviksi fanittamismuodoiksi?”

Tytöt ovat varmasti yhtä tosissaan. Mun mielestä fuckia näyttävät heavypikkupojat ovat ihan hellyttävän koomisia.

“Mie tiedän, että tytöt ja pojat varttuvat vähän eri lailla, siitä ero. Tyttöjen hysteerinen fanittaminen on ihan sama kuin poikien heavybändien diggaaminen.”

Pojat unohtavat jossain vaiheessa heavyhölmöilyn ja alkavat rakastuessaan tykätä sellaisesta musasta jossa fiilistellään muutenkin kuin munia puristelemalla.

“Hah hah. Niin.”

Ei kai sinun sukupolvesi roolita tyttöyttä ja poikuutta enää noin vanhanaikaisesti, että tytöt kirkuvat ja pojat puristelevat munia?

“Miun mielestä 18–25 vuotiailla ei ole enää niin selkeitä sukupuolirooleja kuin joskus aikaisempina vuosikymmeninä. Ne säilyvät jollain tasolla aina, mutta erot eivät ole niin räikeitä. Nykyään puhutaan metroseksuaaleista ja ollaan avoimia esimerkiksi seksuaalisten suuntautumisten suhteen, ja naisten asema korostuu koko ajan. Muutos ei kuitenkaan miun mielestä tarkoita sitä, että naisilla pittää olla puvut päällä ja salkku kädessä ja miesten käyttää hameita. Tai voihan tänä päivänä pukeutua ihan mihin vaan, koska ennään ei erilaista ihmistä katota päästä varpaisiin. Mutta kyllä mie uskon, että miehet säilyvät miehinä ja naiset naisina, mutta me ei olla ennään niin pikkutarkkoja siitä, mitä niihin rooleihin kuuluu.”

Eikö olekin hemmetin hyvä asia?

“On todella hyvä. Mie en ole koskaan jaksanut pinttyä rooleihin. Mie tiedän että mie herätän hirveästi keskustelua just tämän tapaisiin asioihin liittyen...”

Joo, homohuutelua riittää.

“...Ihmisillä tuntuu olevan joku tietty mielipide miusta, ja just rokkiäijät tietävät tasan tarkkaan mikä mie olen. Miulta kysytään, miltä se tuntuu, kun jokaisella on tietoa siitä, mikä mie olen. No alussa se satutti vähän, koska ei ollut tottunut mielipiteisiin, mutta tänä päivänä se naurattaa. Ei naurata silleen, että hah hah hah hah haa, mutta mie koen että kohusta on miulle hyötyä. Miusta on hauska herättää pientä kohua. Vaikka asiat, joita puhutaan, eivät pittäisi paikkaansa, turha niitä on lähteä oikomaan. Miun on ihan helppo mennä lepäämään mun omaan elämään. Se on omaa eikä se kuulu kellekään.”

Olen nähnyt sinut kadulla. Androgyyniseen karismaasi kiinnittää heti huomiota. Monissa maailmantähdissäkin on sekä miestä että naista.

“Joo, totta, mutta ei kaikissa. Ajatellaan vaikka tosi maskuliinista Robbie Williamsia. Brittilehdistö on kirjoittanut vaikka kuinka monta kertaa, että se seurustelee miehen kanssa. Vaikka hän tanssisi päälaellaan keskellä katua, jostain löytyisi se porukka, joka aattelee jotakin. Saman miekin olen huomannut. Miksi miun siis tarvitsisi lähteä todistelemaan mitään kellekään?”

Ei tarvitse, koska ennakkoluulot kukoistavat joka tapauksessa. Aina löytyy se rokkiäijäporukka, jonka mielestä pikkutyttöjen maku on aina huonompi kuin pikkupoikien, Pihtiputaan mummo vähempiarvoinen kuin Joulupukki ja Jumala aina valkoinen mies. Tuo kaikki on mielikuvaa, mutta eikö se ole ihan todistettu juttu, että mustalla miehellä on yleensä isompi kuin valkoisella?

“Mie uskallan epäillä, kiinnostaako meitä nykyisiä parikymppisiä enää onko Jumala valkoinen, mies vai nainen, tai onko mustalla isompi kuin valkoisella. Mie haluaisin ajatella, ettei miun sukupolvi välitä Jumalan väristä tai rotuun liittyvistä stereotypioista.”

Siinä tapauksessa kaikki näyttää hyvältä. Käytät Kalle Kuuselan suunnittelemia KoneHelsinki- vaatteita. Olette kuulemma hyviä ystäviä?

“Joo. Kalle on ihan huippu.”

Kalle on persoonallinen tyyppi, ja edustaa sitä uutta miestyyppiä, johon sinäkin kuulut.

“Me ollaan kuultu monta kertaa, että me seurustellaan ja naurettu yhtä monta kertaa sille. Hauskoja juttuja!”

Toivotaan lopetettavaksi: erottelu juntteihin ja hintteihin.

“Hah hah. Siihen myö ollaan menossa.”

Tyttöjenkään ei tarvitse enää ryhtyä joko pissiksiksi tai burberry-tytöiksi. Se näkyy 14-vuotiaassa kummitytössä. Se tykkää Johnny Deppista ja on ihan oma tyyppinsä. Pukeutuu boheemisti ja silleen.

“Kehitys on jännää. Silloin kun mie olin yläasteella, siirryttäessä ysiltä lukioon tytöt alkoivat pukeutua aika rohkeasti. Nykyään rohkea pukeutuminen alkaa jo viisi vuotta aikaisemmin.”

“Ehkä ihmiset eivät vaadikaan täydellisyyttä, heistä on vaan kiva nähdä, että jollain menee vielä huonommin kuin itsellä.”
“Ehkä ihmiset eivät vaadikaan täydellisyyttä, heistä on vaan kiva nähdä, että jollain menee vielä huonommin kuin itsellä.”
Vauhti kiihtyy. Miten lisääntynyt tasa-arvo näkyy tytöissä?

“Siten, ettei esimerkiksi meidän kaveripiirissä ole koskaan ollut sääntöjä sen suhteen, mitä tytöt tai pojat voivat tehdä. Olemme aina saunoneet ja tehneet mökkireissuja koko komppanjalla. Sama meininki näkyy ympärilläni pyörivissä tytöissä ja kavereissa. Toisaalta mie ossaan kyllä ottaa hyödyn poikuudestani. Kun tyttökavereille tulee jottain suhinaa tai kyräilyä, tai joku asia vituttaa niin miun on helppo nostaa käet pystyyn ja antaa tyttöjen juttujen mennä toisesta korvasta sissään ja toisesta ulos. Mie olen kyllä hyvä kuuntelija ja pyrin olemaan lähellä ja tykönä tarvittaessa, mutta tyttöjen juttujen suhteen mie olen joskus pihalla...”

Niin sanotut tyttöjen jutut ja poikien jutut. Hmm, mielenkiintoista...Kliseitä?

“Nuoret jätkät leimataan aivan samalla tavalla kuin tytöt. Sanotaan, etteivät nuoret jätkät puhu muusta kuin pillusta. Tytöt puhuvat syvällisiä asioita seurustelusta ja ihmissuhteista, mutta pojat puhuvat saman ajan pillusta. Mie en usko, että se on niin.”

Mistä poikien kanssa puhutaan?

“Me puhutaan ihan kaikesta. Parempien kavereiden kanssa pystyy puhumaan mistä vaan.”

Vaativatko kundipuheet yhä saunan ja kaljaa?

“On se hauskempaa saunassa. Tottakai mie voin puhua tilanteessa kuin tilanteessa, mutta jos pittää puhua vakavammin...Tytöt juovat ehkä viiniä ja tekevät hyvää ruokaa, mutta miulle puhe on helpointa lenkkimakkaran ja saunakaljan jälkeen.”

Onko ylipäätään mielekästä analysoida ja jauhaa tunteista loputtomiin?

“Ei, eikä sydänsuruja saa jäädä sängynpohjalle murehtimaan. Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet pittää elämässä kiinni.”

Naisten ja miesten välinen tasa-arvo, homojen ja heteroiden tasa-arvo, eläinten ja ihmisten tasa-arvo. Asiat menevät vuosi vuodelta eteenpäin?

“Me emme ole tyhmiä. Miun sukupolvi on tietoinen kaikesta, kiitos internetin ja koulun. Ja jos pikkutytöistä vielä jotain mainitsisi, kannattaa muistaa ainakin se, että he ovat tänään paljon kehittyneempiä kuin vielä viisi vuotta sitten. Kyllä he ossaavat ajatella ja miettivät hyvinkin tarkkaan mistä tykkäävät.”

Fanittaminen liittyy myös heräävään seksuaalisuuteen. Idolit korvaavat poikakaverin, koska samanikäisten kundien kehitys laahaa niin pahasti perässä?

“Varmasti se ainakin osittain liittyy siihen. Siinä missä tytöillä on julisteet seinällä, pojat käyvät vuokraamassa sen elokuvan jossa on Jessica Alban hyvät tissit. Se on se meidän juttu.”

Sinulla on paljon faneja. Saitillasi on käynyt 1,2 miljoonaa tyyppiä. Millaisia fiiliksiä tytöillä on?

“Fanipostissa on paljon sittä, miten elämä potkii päähän. Miun mielestä on huolestuttavaa, että 15-vuotiaat kokevat masennusta. Sellaisesta pittäisi tietää vasta 20 ikävuoden jälkeen. Kun tarpeeksi lyhyessä ajassa tapahtuu tarpeeksi inhottavia asioita, hyviä asioita ei meinaa nähdä enää ollenkaan. Siksi mie peräänkuulutan henkistä tasapainoa, henkistä hyvinvointia. Ihminen voi olla fyysisesti missä rapakunnossa tahansa, mutta jos pää on terve, niin siitä se elämä taas lähtee uuteen kukoistukseen.”

Antti Tuiskun levyt Minun jouluni, Antti Tuisku ja Ensimmäinen ladattavissa osoitteessa http://pop.city.fi

FILE: Antti Tuisku

  • Ikä: 21
  • Pituus: 171 cm
  • Paino: yli 62 kg
  • Auto: Toyota Prius
  • Tuoksu: Hugo ja Emporio
  • Siviilisääty: Naimaton
  • Palkka: Menot kattava
  • Kello: Kännykässä

Oikolukija

Kirjailija Sofi Oksanen esiluki artikkelin.

“Jaana Rinne tuo esiin tärkeän seikan – se, mitä tytöt fanittavat, on jotenkin vähemmän arvokasta kuin se mistä pojat tykkäävät. Kun tytöt kasvavat, fanitusvaiheesta puhutaan myöhemmin vähättelemään sävyyn, koska on opittu, että homma oli mukamas typerää. Tuisku vaikuttaa kommenteissaan järkevältä tyypiltä. Tosin myytin rakentamisesta hänen on turhan aikaista puhua. Harva artisti yltää myytin mittoihin, vaikka aktuaalisessa tilanteessa siltä saattaa tuntua. Vain aika näyttää sen, kenestä on ainesta myytiksi, ei vain lööpiksi. ”

54 kommenttia

TiinaTE

5.1.2006 20:10

Eikö se nyt voinu tunnustaa olevansa homo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jenna

5.1.2006 21:28

Heheee...Niinpä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pas8

5.1.2006 21:32

kateellisten juoruja vain ? homo vai ei !

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jesse-75

6.1.2006 22:46

Antti hei,Kolmekymppisenä ne ongelmat vasta alkaa...valitan,20 ikäsenä on vielä yhtä helppoo ku lapsena

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heppas

7.1.2006 01:44

Mun mielestä tuisku on hyvä laulaja, ei sitä tarvitse morkata millään tavalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

^^jonzu^^

8.1.2006 01:47

morkatkaa vaa anttii se on kateellisten kiusaa
antti o cooli jätkä ja jotku kappaleet o digattavii!!!!!!oon tavannu tuiskun pari kertaa henk koht ja tiiä mist puhu!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dosdedos

8.1.2006 18:32

Tuisku on kyllä menossa oikeaan suuntaan. Kaverilla alkaa karisemaan Idols-leima harteilta ja oma juttu tuntuu tulevan lujaa vauhtia tilalle. Respec, vaikken levyä ostaisikaan - vielä. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

N_83

9.1.2006 02:43

Tuiskusta on kasvanut mies. Ihana, panisin! ;-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mali86

9.1.2006 11:21

No oho...kyl se on vaa menny parempaa suuntaa!!:D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minä

11.1.2006 15:28

Tuisku vaikuttaisi menevän parempaan suuntaan, paitsi että Jaana Rinne näyttäisi olevan pihalla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fidela

11.1.2006 22:27

Voi Jaana minkä teit!!

Tämä asia on pistänyt silmään jo iltapäivälehtien jutuissa, mutta että rakas City, Rinteen Jaanan avulla sortuu tähän samaan. Nimittäin tuo "miun ja siun", ja "myö ja työ". Kun Lapin murteeseen ei kuulu ollenkaan tämä miukuminen, enkä hetkeäkään usko Antin maukuvan tuolla tavalla. Jos halutaan kirjoittaa artikkeli murteella, otettaisiinko ensin selvää, miten se oikeasti menee. Tai vaikka kuunneltaisiin haastateltavaa, että kuinka se juttelee.

Pakarisen Hanna kun on Itä-Suomesta varmasti puhuu, että "miun vanhemmat" ja "myö mennään". Mutta yksikään lappilainen ei. Jos ei osata murteella laittaa, niin kirjakieli kelpaa kyllä. Tuskin Antti siitä pahastuu, ettei sitä niin kovasti painoteta, että hän on säilyttänyt murteensa stadin hulinassa. Kyllähän jo pelkästään noista kommenteista älyä, että pojalla on jalat maassa ja järki päässä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mr.T_kirjain

13.1.2006 10:05

Kyllä Lapissakin sanotaan mie ja sie. mutta tuo myö sitten onkin toinen juttu, pikemminkin me tai met.

nim. Kokenut Lapin-kävijä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jakkumalaattori

13.1.2006 16:22

Terkkuja ja haleja siskoille täältä ,hyviä asioitahan jutussa Antilla oli. Tuli mieleen tosta parisuhdejutusta että hommat tietenkin aikansa ja tilanteen mukaan, joskus taas sinkkumeininkiä ei ymmärretä, mutta tilannetaju on toki hyvä juttu. Eihän sitä kannata urautua, niin paljon muutakin maailmasta löytyy vaikka ammatista tykkääkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gordon Freeman

13.1.2006 17:31

On Antti mitä on, mutta itse juttu oli ihan hirveä. Katsokaa sitä. Siinä on toimittajan puhetta varmaan puolet ja välillä se esittää omia mielipiteitä (jotka eivät tässä yhteydessä kiinnostaa ketään) ja Tuisku sanoo vaan et "joo.."
Itse Anttikin on kyllä aika huvittavaa kun puhuu, että todelliset ongelmat alkavat vasta parikymppisenä. Jätkä on 21v..:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rovaniemeltä..

17.1.2006 21:09

antti sannoo kyllä että MINUN ja SINUN eikä siun ja miun niinku jossain lappeenrannassa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Parin torniolaisen tunteva

20.1.2006 14:59

Itse Etelä-Pohjanmaalta kotoisin ja pari Torniolaista ainakin käyttää miuta ja siuta poikkeuksetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Torniolainen

21.1.2006 10:39

Joku oli sanonu että parin torniolaisen tunteva ni puhhuu miun ja siun.Enemmän täälä puhutaan minun ja sinun,harvemmin kuulee miun ja sinun,tosi harvoin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Toinen Rovaniemeltä

23.1.2006 12:18

Täällä ei todellakaan puhuta kissatyyliin (miun ja miuta), vaan ihan minun ja minua. Enkä kyllä osta sitäkään väitettä, että Torniossa käytettäisiin itäsuomalaisia pronomineja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapista päivää,

23.1.2006 16:34

No johan on. Itse tulen aina hulluksi rovaniemeläisten kavereideni seurassa, kun se on tuota miun miun miun hokemista. Huh.
Yläasteelle mennessä olin shokeeraantua silloin vuonna -96, kun tutustuin tyylilajin edustajiin. Ja se yllättää aina, kun juttelee sikäläisten/sieltä itään päin asuvien kanssa. En tiedä käyttävätkö kaikki sitä, mutta kyllä moni puhuu niin. Liekkö joitakin poikkeuksia he.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miukuliisa

23.1.2006 18:49

miks (varsinkin eteläsuomalaisille) on niin helvetin tärkeetä kuinka joku murrettaan vääntää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haiseva rupikonna

28.1.2006 11:53

sä oot paras antti.mul on sun kaikki levyt paitsi se sun joulu albumis.mä asun savitaipaleella mis sä oot nyt? viittitkö lähettää mulle sähköpostia mun sähkö posti osote on ruusa.jurvanen@suomi24. mul on karsee nimi ku se ei oo mun eka nimi kaikki haukuu mua mut ei enää tuu joskus keikalle lappeenrantaan tai savitaipaleelle. moikka kirjotellaaT:ruusa jurvanen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapin tyttö

28.1.2006 12:16

Voi ettekö te tontut nyt tajua, että Lapissa sanotaan mie ja sie, mutta niitä EI TAIVUTETA muotoon miulle, miun ja siulle ja siun. Niin että kuunnelkaa lappilaisia kunnolla ennen kuin tulette tänne väittämään, että esimerkiksi rovaniemeläiset "miukuisivat".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hans_78

3.2.2006 10:55

Ruotsalainen homo jätkä täällä.
Miksi miettiä Antin seksuaalisuutta? Jos tuomitsisin Antin hänen musiikista, eleistä ja ulkonäösta, voisin vaikka vannoa että Antti on homo. Mutta en halua. Antti on tunnettu suomessa ja jukisuus ei auta tilannetta.
Antti ehkä on homo tai bi, mutta ymmärrän miksi hän ei puhu asiasta.
Oman seksuaalissuden tunnistaminen (muu kun hetero) itselle, on tosi vaikea prosessi, ja vielä vaikeampi muille ja tosi vaikea, jos on julkinen henkilö.
Jos tykkäätte Antin musiikista, katsokaa Anttia henkilönä, oli Antti sitten homo, bi tai hetero.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HÖH

4.2.2006 21:08

SIIS TAAS NÄÄ "MIUN" JA "MYÖ",
HÄPEÄ JAANA RINNE!!!!!!
KIRJOITA EDES NIINKUIN ME TÄÄLLÄ ROLLOSSA PUHUMME!!!! MYÖT JA MIUT ESIINTYI IHAN TOISEN IDOLIN PUHEISSA!!! ANTEEKSIPYYNTÖ JA KORJAUS OLISI KYLLÄ PAIKALLAAN!!!
KÄSITTÄMÄTÖNTÄ PUHEEN JULKISTA KORJAILUA,
JA VIELÄ VÄÄRIN!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VitunHuLLu-92

22.2.2006 14:38

antti tuisku eli hintti huisku on 100% homppeli

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ikuinen antti fani

18.4.2006 19:13

Tosi hyvä ku antti puhu omalla murteella ei millään hienostolijoiden murteella. ja antti osaa kyl vastata eikä vastaa lyhyesti kute jotku muut laulajat vaikka en kyl tiiä ketään mut näitä on kiva lukea koska ne on pitkii ei lyhyit.mut muista antti oon sun fani ikuinen vaikka muutut sit ajan myötä vanhemman näköses mut silti oot aina antti tuisku ja sut muistetaan aina hautaan asti ainaskin mä muistan sut .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TuiskuFani

6.8.2006 16:13

Antti tuisku, on ihanan kuuloista, kun puhut omalla murteellasi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TuskuFani

6.8.2006 16:18

Viestin loppu katsosi jonnekkin..

Mitä väliö sillä on, onko Antti bi, homo vai heteoro? Ei sillä ole mitään väliä ainakaan niille jotka eivät tunne Anttia, ei hänestä kuitenkaan tulisi kenenkään tuntemattoman fanin poikakaveri.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti-fanittaja

5.11.2006 00:59

Ei Antti mikään homo oo uskokaa pois.
eikä sillä oo väliä vaikka oiskin (mut ei oo) Se on silti mun idoli.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antiin rakastunut

25.11.2006 12:11

Jos multa kysytään niin, Antti ei oo mikään hullujen huone-kerhon jäsen!! EI OO, EI OO, EI OO, EI OO, EI OO!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antiin rakastunut

25.11.2006 12:50

Jaana Rinne, oletko hullu kun kirjoitat mie, sie, myö ja työ? Minusta tuntuu että sinä, Jaana Rinne, juuri sinä olet järjiltäsi!!
Voinko kysyä sitä että oletko rakastunut Antti Tuiskuun? Yks mun luokkalainen on tullut Polvijärven koulusta mun kouluun(Pyörön ala-aste) tai oikeestaan luokkaan sillä mä en oo vielä kahenkympin vaan alaikäinen oppilas, uus oppilas (mun luokalta) sanoo minä=mie ja sinä=sie, eikä se haittaa ketään! Ei sitten mitään muuta hänestä. Olin jo toisena kesälomana ihastuin ja sitä myötä rakastuin. Eli ihastuin Antti Tuiskuun ja sitä myötä rakastuin hänen CD-levyihnsä!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

*peikkotyttö*

9.1.2007 13:14

No terve...
Ei se Antti mikään homo ole, ja vaikka oliski niin mikä merkitys sillä on.Antti on silti hyvä laulaan ja esiintyyn.En mikään iik-fani ole, joka kiljuis ku näkis Antin (tai en tiedä ku en ole nähnyt mutta toivottavasti joskus vielä näen).Mutta kuitenkin, Antilla on erittäin kiinnostava persoona ja sillä on oikeesti paljon sanottavaa ja annettavaa ihmisille.

Terveisin: Minä 20w.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sodoma-mirri

27.1.2007 14:35

Antti Tuisku on homoseksuaali, tai bi-seksuaali. Se on sitten toinen juttu, että milloin hän tuo asian esille. Eli pitääkö odottaa Jari Sillanpään tavoin kymmenen vuotta, ennen kuin asiasta uskaltaa julkisesti mainita. Tuisku joka tapauksessa seurustelee/seurusteli muuan miekkosen kanssa vielä loka-marraskuussa, eli sori vaan tyttöset. Eikä sillä ole paskaakaan väliä onko homo vai hetero. Antin musiikki ei puhuttele minua millään tavalla. Se siitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gay boy

11.2.2007 00:36

MIE TYKKÄÄN ANTISTA TOSI PALJON PERSOONANA JA HÄNEN MUSIIKISTA KU SIIN ON SITÄ JOTAIN, SE KERTOO . SIIS MUSIIKKI . LUO MULLE MIELIKUVIA JA HERÄTTÄÄ HYVIÄ TUNTEMUKSIA .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anne27

10.4.2007 16:28

Mun mielestä Antti on hyvä jannu, reipas lapin poika :) Kyllä mä sitä voisin taluttaa ihmisten ilmoilla ;) Mä en edelleenkään ymmärrä näitä "homo" heittoja!?!... Kateellisten panettelua! V...u miten suomalaiset jannut osaa olla idiootteja! Kattokaapa pikkasen peiliin et millane kaljamaha sieltä oikeen kurkistaa ja arvostelkaa vasta sitten!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gay boy

22.5.2007 19:22

nii suomi ha on kateellisten vinkujien maa . .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

antti on homo

30.11.2007 16:56

Tiedoksi vain että tunnen antti tuiskun ex-poikaystävän..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ninde87

9.12.2007 13:04

antti on homo on nimittäin kokemusta siitä sillä jätti minut poikakaverinsa takia tää on fakta asia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti on ihana

31.12.2007 21:09

saatana ettekö tajuu että antti ei oo homo mä en tuu koskaan uskomAN SIIHE en koskaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Antti on ihana poika

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

japsippa

1.4.2008 12:27

Mutta...eihän homo mikään haukkumasana oo, siinä missä heterokaan! Olkoon sitten kumpi hyvänsä...ei se vaikuta ihanuuteen, eikä sillä pitäisi olla meille kellekään mitään merkitystä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zzzzzzzzzzzzzzz

7.4.2008 23:29

On sillä se merkitys, että koska Tuiskun suosio perustuu lähes pelkästään häntä ihailevien pikkutyttöjen poikaystäväfantasialle, levymyynti erittäin todennäköisesti tippuisi sellaiset 99%, jos hän tulisi kaapista. Tai ei ehkä enää, mutta ainakaan uran alkuvaiheessa sen ei varmasti edes oltais annettu tulla ulos kaapista, sen verran huonosta musiikista oli kyse. Sittemmin musiikki on menneyt parempaan suuntaan, mutta vain hieman.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_posula_

2.10.2008 17:47

Antakaa olla noi homottelut ja mitä VÄLIÄ sillä on sanooko se MIUN vai MINUN t

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

varus

16.2.2009 07:09

antti on ihan ok kaveri.onko antti homo vai ei sillä ei oöe mitään merkitystä.se on tutkittu juttu että homot on parhaita työntekijöitä ja työkavereina.homo mies tietää mitä toinen mies haluaa sitä ei nainen tiedä.kahden miehen kaveruus ja seksi on kivaa.kokeilkaa te kateeliset miehet ennenkuin alate toisia mollata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeah!

10.5.2009 13:12

Varukselta aika typerä kommentti. Jos sillä homoudellaei ole väliä, niin miksi sinunkin pitää asia mainita? Asiasta, jolla ei oikeasti ole väliä, ei tarvitse toitottaa. Lisää merkitystä homoudelle annata mainitsemall homojen parempia työntekijöitä jne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gaymies44hki

23.9.2009 09:07

Antti on päässyt jo omalle tasolleen. Komea mies jonka kanssa kyllä haluaisin viettää kihkeän hotelliyön.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ANMAA

23.2.2010 22:09

Minä olen jo Idolssissa fanittanut anttia ja olen edelleen sitä mieltä että antti EI OLE HOMO!!! oon käyny kaikilla oulun ja oulun lähellä olevilla keikoilla, koska ANTTI ON NIIN PARAS!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Musiikkihemmo

1.3.2011 12:31

Mielestäni sillä on aivan sama onko homo tai ei SE ASIA EI KUULU MEILLE!!! Antti on hyvä laulaja ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sillanpiä

6.4.2011 15:08

Sateenkaaripuolen kaveri, uskokaa kerralla. Eikä kyllä erota naisen äänestä, niin on vinkuvan korkea. Onneksi on mahdollista vaihtaa kanavaa heti kun vingunta alkaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

990990

20.8.2011 15:23

Mulla olis kysyttävää Antilta: Minkälaisista naisista pidät? Pitääkö olla poikamainen ja brunetti vai tyttömäinen ja blondi????????

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AnttiFani

15.9.2011 15:58

Mul ois niinku kysymys noille kaikille jotka täällä dissaa Anttii: Miks te tuutte tänne lukee Antista kirjotettuu juttuu jos te ette tykkää siitä? Onks teil joku pakkomielle tulla dissaa Anttii turhasta? Tossa haastattelussahan Antti tavallaa sanoo sen et se ei oo homo ni mikä on viel ongelmana? Ja jos te niin paljon haluutte näit lukeen ni ei tarvitse kommentoida/ sanoo negatiivisii palautteit ainakaa Artistin yksityis elämään kuuluen!En ymmärrä teitä enkä koskaan tulekkaan ymmärtämään!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ViiruTheCat

30.5.2012 23:10

Yks kaveri sano vuos sitten kun nähtiin antti Lost and Foundis, että antti olis halunnut panna sitä p....n muutama vuosi sitten. Niin ja kaveri ei ole naispuolinen. Kyllähän Anttia aika usein näkee homoravintoloissa. Eiköhän tää nyt ole aika selvä juttu. Odotetaan kun vähän aikuistuu vielä ja pikkutyttöjen idolina olo alkaa vaikuttaa naurettavalta niin eiköhän se tule ulos kaapista ja hanki ihan uuden fanijoukon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

seksiantti

8.2.2013 23:12

Antti ei ole homo. Kommentoijat syököön syanidia. Tai tulkoot karhun syömäksi. Homous on Suomen toiseksi normaalein asia eduskuntavaalien jälkeen eikä sitä pidä tällä tavoin krtitisoida. En lukenut ensimmäistäkään kommenttia, mutta silti voin sanoa että homous on jees, vähän niin kuin viina. Hävetkää perkeleen kyrpäsinkoammukset. Antti Tuisku ja Kilpiön Janne ovat titaania kovempia eivätkä anna vittuakaan arvoa kommentoijien kaltaisille kyrpätalitinteille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

diane

10.3.2013 10:20

Tekee Sillanpäät ja tunnustaa bi/homoseksuaalisuutensa mutta vie aikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi