Anu Silfverberg

Toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg puhuu ajan kieltä, jota kaikki ymmärtävät. Hän on täydellinen.

Anu Silfverberg myös kuvattiin kotikulmillaan, Kalliossa, jossa hänen kolumninsa syntyvät.
Anu Silfverberg myös kuvattiin kotikulmillaan, Kalliossa, jossa hänen kolumninsa syntyvät.

Toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg on kalliolainen, menestyvä freelancer ja punavihreä ihanneyksilö. ♥

Feministi, ateisti, vegaani, kirjailija, menestyvä vapaa toimittaja. Matkustaa keväällä Berliiniin kirjoittamaan. Työskentelee mieluiten kotikulmillaan kalliolaisessa kuppilassa, jossa pitävät majaansa myös nuoret helsinkiläiset punavihreät. Rakastaa kaupunkikulttuuria, kylpee Arlan saunassa. Naimisissa We Love Helsinki -kaupunkitansseissakin loistaneen tähden, Vallilan Tangon solistin Hans Wesselsin kanssa. Ostaa luomua ja reilua kauppaa. Kierrättää.

Anu Silfverberg on 2010-luvun ihanneyksilö. Menestyvä akateeminen freelancer. Luovan luokan pyhimys. Lihaksi tullut ajan henki. Melkein liian hyvä ihmiseksi.

Itse hän ilmaisee asian näin:

"Vitsi mä olen kävelevä klisee."

Ja niin vaatimatonkin! Kun Silfverbergin puhelin soi – ja se soi jatkuvasti – hän vähän häkeltyy. Jos soitto tulee oudosta numerosta, hän vastaa "Anu puhelimessa" ja ajattelee tehneensä jotain väärää. Se ei tietenkään ole totta, sillä Silfverberg on tehnyt kaiken oikein.

Soittaja on joko kustantaja, joka pyytää kirjoittamaan esseekokoelman.

Tai tuottaja, joka pyytää esiintymään televisioon.

Tai toimittaja, joka tarvitsee "jonkun feministin kommentoimaan Madonnaa".

Tai kolumnipyyntö, mutta niistä Silfverberg joutuu useimmiten kieltäytymään, koska kalenteri on täysi. Kaikki haluavat Silfverbergin.

 

Pyhimystarinat alkavat usein kärsimysjaksosta. Niin tämäkin. Siirrytään hetkeksi Kruununhaan yläasteelle. Täällä opiskelevat Helsingin hyväosaisten perheiden lapset. On välitunti, ja finninaamaiset esiteinit ovat jakautuneet porukoihin. 13-vuotias Anu seisoo kentän laidalla hievahtamatta. Hän tuntee olevansa shakkilaudalla, jossa jokaisella liikkeellä on seurauksensa. Suulas tyttö on koulukiusaajille otollinen kohde. Jokainen sana ja ele on syy kiusaamiselle. Aivan kuin seisoisi kirkkaassa spottivalossa joka hetki, vessassakin. Tyttö rekisteröi jokaisen asentonsa, jokaisen ruumiinliikkeen. Vääriä liikkeitä ei saa tehdä, koska kiusaajat rankaisevat armotta.

Sitten Silfverberg pääsee lukioon, "johon kaikki koulukiusatut menevät". Se on, tietenkin, Kallion ilmaisutaidon lukio. Sieltä alkaa menestystarina Silfverberg.

"Kalliossa oli tärkeää näyttää ulkoisesti, että ollaan kalliolaisia. Tukka piti värjätä punaiseksi vain koska niin sai tehdä."

Hän ei mennyt Kallioon kirjoittamisen vuoksi. Silloin pinnalla oli näytteleminen.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen haku Teatterikorkeakouluun tyssäsi toiselle kierrokselle. Ilmaisun muodoksi vaihtui kirjoittaminen.

"Olin todella huono näyttelijä."

Kun Silfverberg tekee henkilöjuttua, hän pyytää haastateltavaa kuvailemaan työtään ulkoavaruuden asukkaalle. Nyt hän on ensi kertaa tilanteessa, jossa joutuu vastaamaan omaan kysymykseensä.

"Voi vittu", pääsee.

(Mutta ei sillä tavalla rivosti, vaan nauravaisesti.)

"Onko sillä planeetalla kirjallista kulttuuria ollenkaan? Saanko mä miettiä tätä hetken?"

Kolme päivää myöhemmin hän lähettää tekstiviestin.

Olen miettinyt pääni puhki ja tullut siihen tulokseen, ettei tämä ole ammatti ollenkaan.

Ammatti tai ei, Anu Silfverberg menestyy siinä häkellyttävästi. Hän on perustamassa vuonna 2002 feminististä aikakauslehteä Tulvaa. Työskennellessään Helsingin Sanomissa hän julkaisee vuonna 2008 esikoisromaaninsa Kung po. Sitä juhlitaan kalliolaisen kantakuppilan boheemissa tunnelmassa.

Aurinkoisena syyspäivänä Silfverbergin puhelin soi.

"Nyt näitä sais", kuuluu puhelimesta.

"Lähetän taksilla. Mihin sä meet?"

Silfverberg vetää takin päälle ja kipittää Porthaninmäen alas. Rytmin edessä hän jää odottamaan. Taksi saapuu. Sisältä sujahtaa kymmenen kappaletta painolämmintä esikoisromaania. Hän kantaa kirjapinon sisälle baariin.

"Se oli tosi epätodellinen tunne", Silfverberg muistelee.

"Siinä se oli konkreettisena mun edessä. Kirja. Muutaman tunnin kuluttua oli sellainen olo, että pitääkö nämä nyt palauttaa johonkin."

Pöydässä palaa kynttilä, siinä he istuvat koko illan. Juomaa riittää. Ulkona hämärtyy. Tunnelma on kuin elokuvasta. Kansikin oli täydellinen.

 

Muutama viikko Kung Pon julkaisemisen jälkeen Silfverberg etsii esimiestään Laura Saarikoskea Sanomatalon kahdeksannessa kerroksessa. Olo on rauhallinen. Aurinko paistaa. Silfverberg aikoo tehdä sen, mistä vähäisemmät ihmiset vain haaveilevat: irtisanoa itsensä vakituisesta päivätyöstä. Jatkossa hän voi keskittyä vain mielenkiintoisiin asioihin ja saada rahaa tehdyn työn mukaan, ei läsnäolon pohjalta. Silfverbergin tapauksessa se tarkoittaa kivasti rahaa, usein paljon enemmän kuin kuukausipalkkaisen toimittajan tili. Lisäksi on aikaa kirjoittaa kirjoja.

Viime vuonna Silfverberg julkaisi kaksi: keväällä esseekokoelman Luonto pakastimessa ja syksyllä novellikokoelman He eivät olleet eläimiä. Ne eivät ole vain hienoja, hiottuja kirjoja. Ne ovat myös yhteiskunnallisesti vaikuttavia tekstejä, jotka käännyttävät lukijoita ja jopa kirjallisuuskriitikkoja kasvissyöjiksi. Silfverberg kirjoittaa niin kauniisti ja vastaansanomattoman viisaasti, että hänen kanssaan on vaikea olla eri mieltä. Kolumnit ovat kuin lämmin taputus olalle: katsohan, näin maailma toimii. Erityisellä hartaudella häntä lukevat nuoret kaupunkilaiset naiset.

"Kerran yksi tyttö tuli baarissa tyrkkäämään mulle lapun, johon oli kirjoitettu Kiitos kirjasta. Se ei sanonut sanaakaan, antoi vain lapun ja lähti pois."

Oh mighty Anu.

 

Lukija on varmasti jo päätellyt, millaisia Silfverbergin ystävät ovat. Hekin ovat täydellisiä. Eivät niitä, jotka tavataan kerran vuodessa pariskuntaillallisilla, joilla miehet ja naiset vetäytyvät mauttomasti omiin porukoihinsa. Silfverberg käyttää ystävistään epämääräistä suuretta "joukko". Mahtavia ihmisiä tietenkin. Sellaisia, jotka maksavat pienen lapsen äidille yön viiden tähden boutique-hotellissa, jotta tämä voisi rentoutua.

Joulukuu 2011, Helsinki. Hotellin ikkunasta avautuu Eteläsatama. Anu Silfverberg laskee vettä paineella ammeeseen.

"Ensin mä olin naistenlehtikliseessä, eli luin vaahtokylvyssä Katsuo Ishiguron kokoelmaa Nocturne."

Kun hän poistuu huoneesta vastaanottoaulaan, iskee paniikki.

"Sellaisissa paikoissa tuntuu, että mun vaatteet olisi täynnä reikiä ja että mä näytän jotenkin kerjäläiseltä. Kuin olisin viisi ja mutsin korkokengissä."

Olisihan ökyhotellista nauttiminen porvarillista. Seuraavana päivänä Silfverberg pakeneekin kalliolaisbaariin Rytmiin päivittelemään, kuinka ihmiset vauhkoavat joulusta. (Ja jos sinä, hyvä lukija, otat joulun vakavasti ja tunnet siksi piston porvarillisessa sydämessäsi, ole huoleti. Silfverberg ei tuomitse sinua. Hän on uskonnoton eikä hänestä joulua tarvitse ottaa turhan vakavasti, mutta sallii sen toki muille. Hän on suvaitsevainen.)

Ei varmaan ole vaikea arvata, ketkä eivät suvaitse Silfverbergiä.

"On yksi puolue, josta kirjoittamalla alkaa sataa nimetöntä paskaa."

Paino sanalla nimetön.

"Se on siitä jännä, että olen kirjoittanut kaikista muistakin isoista puolueista kärkkäästi. Vihreiltä satoi sähköposteja ja kerran Ben Zyskowicz soitti mulle, kun olin kirjoittanut kokoomuksesta. Kun kirjoitin kolumnin vapaa-ajattelijoiden nolosta kampanjasta, jossa vaihdettiin Raamattuja pornolehtiin, sain palautetta sekä uskiksilta että ateisteilta. Mutta nimettömiä solvauksia ja törkeyksiä – niitä satelee vain perussuomalaisten kannattajilta."

Mutta eipä Silfverbergin maailmankuva heille ehkä aukeakaan. Kirjoituksissa haisevat Kallio ja ihana punavihreä kupla, josta poistuminen on tuskallista. Silfverbergin nimen tuntevat yliopistolla kaikki, ammattikouluissa tuskin kukaan.

Ellei naama sitten ole tv:stä tuttu. Se aiheuttaa joskus huvittaviakin ryöpsäytyksiä. Kuten tämä:

Silfverberg astuu Urheilutalon pysäkiltä kolmosen ratikkaan (hän kulkee tietenkin ratikalla, jollei sitten pyöräile). Lastenvaunuissa hengailee pieni vauva. On ahdasta. Matkustajat joutuvat tekemään tilaa rattaille. Vanhempi nainen suutahtaa.

"Luullaan, että kaikkialle voi tunkea vain sen takia, että on suomenruotsalainen ja julkkis!"

Korjataan mamman arvio. Nimestään huolimatta (Ja mikä ihana nimi se onkaan! Omaperäinen. Runollinen. Hopeavuori. Sadunomainen.) Silfverberg ei ole suomenruotsalainen.

 

Nyt on paljastettava, että joskus Silfverbergkin stressaa. Harmia aiheuttaa seuraava romaani, josta valmiina on noin 150 liuskaa, hajanaista, irrallista tekstiä. Siitä puhuminen ahdistaa.

"Kun kirjoittaminen ei suju, teen itseni kanssa sopimuksen. Joko kirjoitan kaksi tuntia tai kaksi sivua. Jos kaksi sivua tulee nopeasti, olen vapaa, tai sitten istun tuijottamassa näyttöä kaksi tuntia."

Kun paljastelun tielle on lähdetty, kerrottakoon loputkin säröt täydellisyydessä.

Silloin kun Silfverberg ei kirjoita, hän käy kaljalla. Rehellisellä kolmostuopilla.

Lisäksi hän laulaa elektroa, punkia ja rockia yhdistelevässä Animals of the Forest -bändissä. Mutta Silfverbergin omat, isoimmat suosikit, ovat kaikki mieslaulajia, kuten Morrissey ja Pet Shop Boys. Indie-naislaulajien äänenkäyttö usein sapettaa häntä.

"Mua ärsyttää tapa laulaa falsetissa kuin leikkisi pikkutyttöä. Pahin on Björk, josta koko tapa tuntuu lähteneen."

Naisista Silfverberg kelpuuttaa Nicole Atkinsin, Nina Simonen ja Dusty Springfieldin. Juuri musiikkimausta löytyy hollantilaisen aviomiehen mielestä vaimon heikko kohta. Tämä kuvailee makua "törkeäksi". Syynä rakkaus Dire Straitsiin.

"Kannan kaiken ylpeydellä", hän puolustautuu.

Myöhemmin feministi myöntää perversiokseen vielä Britney Spearsin kappaleen Hit Me Baby One More Time.

Hän myös katsoo muutakin kuin yhteiskunnallisia dokumentteja ja eurooppalaisia klassikkoelokuvia. Nimittäin Kauniita ja rohkeita.

"Stressaantuneena ja penkkiurheiluhengessä", Silfverberg lisää.

Stop. Jotta emme liikaa rikkoisi mielikuvaa täydellisestä Anusta, liikutaan ajassa noin kuukausi eteenpäin, maaliskuuhun.

Silloin Silfverberg ottaa hetken etäisyyttä Suomesta ja karkaa Berliiniin tekemään töitä. Kevään kolumnien kirjoitusmaisemat vaihtuvat koti-Kallion Brahenkentästä Friedrichshainiin, paikalliseen Punavuoreen.

"Nyt kun sanot sen noin, siihen pitäisi lisätä jotain tyyliin että Anu Silfverberg ajaa rekkaa", hän haluaa sanoa, aivan lopuksi.

24 kommenttia

Miekkonen71

19.1.2012 16:13

Kansakunnan tilasta kertoo jotain, että 70-luvulle (ja lukioon) jämähtänyttä itkuista runotyttöä kehutaan yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi ja taitavaksi kirjoittajaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heheh

20.1.2012 09:57

vaikea uskoa että tuo on yleensä kirjailija, sen verran alaluokkalaismaisia kolumneja on kirjoitellut hesariin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

20.1.2012 10:13

Itse naiseen tai hänen osaamiseensa en varsinaisesti ota kantaa, mutta tuo arvostus on kyseenalaista. Riippuen feminismin tyylisuunnasta se voi olla joko paljon plussaa tai aivan helvetin paljon miinusta. Sen lisäksi siihen saakka kunnes punavihreys lakkaa merkitsemästä ainoastaan yhteiskuntakelvottomien itsensätoteuttamisen puitteiden parantamiseen ja siihen kannustavan toiminnan tukemista, se on pelkkää miinusta. Jokainen voi omalla kohdallaan miettiä mitä "hienoa" pahimmassa tapauksessa on ihmisessä jonka mielestä on ihan ok että ne ulkomaalaisista jotka ovat täällä vain tekemässä rikoksia toteuttavat itseään ja kuinka miehet ovat toisen luokan kansalaisia. Parhaassa tapauksessahan tuon naisen suuntaus on vähäosaisten auttaminen ja tasa-arvon ylläpitäminen nyt kun se on saavutettu, mutta aika harva punaviherfeministi on tuolla linjalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tomas74

20.1.2012 11:05

Onko nykyään "feminismi" vain naisten rajoittamaton oikeus parantaa tasa-arvoa. Eikö kyse ole enemmänkin yleisen tasa-arvoisuuden parantamisesta riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntauksesta, rodusta, uskonnosta ym luokittelusta. Jopa "persulla" on oikeutensa vaikka eivät niitä itse kaikkille tasapuolisesti haluaisikaan antaa. Antaa neidin kirjoittaa. Kyllä maailmaan kirjoittajia mahtuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

20.1.2012 12:19

Feminismi on naisten tasa-arvoliikkeen aatteen nimike. Ongelma on siinä, että kun tasa-arvo saavutettiin, se ei riittänyt ja nykyään koitetaan samalla nimikkeellä ns. hyvän menneisyyden varjolla kääntää tilannetta siihen että miehet olisivat toisen luokan kansalaisia. Oikea feministi yrittää ylläpitää tasa-arvoa kun se on jo saavutettu, äänekkäämpi naisasialiikkeiden rintama koittaa polkea miesten oikeuksia ja nimittää itseään virheellisesti feministeiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Off-topic-Olli

20.1.2012 14:16

Eikös feminismi ole naisten aseman parantamista tai nimensä mukaisesti? Tasa-arvo on sitten asia erikseen. Pelkästään miesten asevelvollisuuden hyväksyvät tasa-arvon kannattajat ovat joko tekopyhiä tai tyhmiä, feministeille tuon näkemyksen taas suon. Ketä kiinnosti?

Ts. naisten asian ajaminen ei ole tasa-arvon ajamista (vaikka se usein onkin).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sammy64

21.1.2012 20:03

Lisää samanlaisia perseennuolemishaastatteluja Cityyn!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

21.1.2012 21:17

O-t-O, Eikös feministiliike perustettu alunperin naisten oikeuksien miesten tasalle saattaminen ajatuksena? Voin olla väärässä, mutta tällainen mielikuva minulla on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kiira123

23.1.2012 05:07

Haastatteluna tämä oli vähän outo ja keskeneräinen ja jäi tavoitteeltaan epäselväksi. Itse kuulun kuitenkin niihin, jotka ihailevat Anun tapaa ajatella ja pukea oivalluksiaan sanoiksi. Luin siis loppuun asti. Ja tosiaan, Björkistä ja muista pikkusöpöllä falsetilla laulavista olen aivan samaa mieltä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mielipide

23.1.2012 12:05

Nyt sotketaan feminismi ja tasa-arvo. Feminismillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Feminismi on vastapari sovinismille.
On kovin aikaa kuvaavaa miten feminismi on jotenkin hieno juttu mutta sovinismi on saatanasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Blaahh

23.1.2012 15:18

Sietämätön tyyppi. Siitä voi tietty nostaa hattua, että on rehellisesti kusipää eikä edes teeskentele muuta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KirjaMies63

23.1.2012 19:02

Fiksu nainen, joka kirjoittaa hyvin. Mutta liian fiksu ja liian kaunis miehille, jotka kärsivät huonosta itsetunnosta (heidät tunnistaa jatkuvasta itkustaan: naiset, nuoret, vanhat, maahanmuuttajat, homot ja lesbot ovat tasa-arvoisempia kuin valkoinen hetero keski-ikäinen mies). Ja ah, Silfverberg välillä niin ihanasti osuu tuohon kipeään kohtaan. Ja mikä parku siitä seuraa!

Jatka Anu samaan tyyliin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

henksel

23.1.2012 21:33

Kunnioitan Silfverbergiä sekä kirjoittajana että ajattelijana, ja hänen kolumninsa ja esseensä ovat täysin omaa luokkaansa. Tekstit porautuvat hämmästyttävällä tarkkuudella kaikenlaisen uuvuttavan paskanjauhannan ja verbaalisen jätteen läpi, ilman mitään ylimääräistä provokaatiota, kiihkoilua tai lässytystä. En lainkaan ihmettele miksi hänen kaltaisensa terävä-älyinen ja kylmähermoinen humanisti saa vastustajiensa rakon pettämään. Kiitos Anu loistavista kirjoituksistasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eating_out

24.1.2012 11:36

Anuhan kirjoittaa aivan loistavaa tekstiä.

Kuten edellä olevat totesivatkin, niin hänen humanistiset kirjoitukset tuntuvat ärsyttävän erityisesti suvaitsemattomia ja itsekkäitä ihmisiä. Joitakin miehiä varmasti pelottaa älykäs nainen, etenkin jos mies itse ei ole kovin välkky.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Blaahh

25.1.2012 00:46

Suvaitsemattomuudesta huolimatta, silti a-hole. Naiivi. Tiettyä porukkaa viehättää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gerbiili4

28.1.2012 12:12

Jos kerran anu on niin fiksu ja osaava niin miksi tämä ei ole ikinä voittanut mitään kirjallisuuspalkintoa? Vai onko erinomaisen feministikirjailijan meriitti se että pääsee NYT-liitteeseen kirjoittamaan pikkukolumneja ja antamaan haastattelun city lehteen?

Vai onko tämä sittenkin sitä positiivista rasismia että feministivähemmistönkin ei tarvitse muuta kun ilmoittaa itsestään ja heidät heti kruunataan erinomaiseksi kaikessa mitä tekevät?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antikallio

28.1.2012 19:56

Silfverbergin jutut on erittäin tympeitä.Ämmä asettaa naiset miesten yläpuolelle, eläimet ihmisten yläpuolelle, ulkomaalaiset suomalaisten yläpuolelle ja itsensä kaikkien yläpuolelle. Jutuistaan pitävät toiset yhtä yksinkertaiset ja itseään täynnä olevat ämylit. Joku sellainen kehui tuossa ylempänä Silfverbergiä terävä-älyiseksi ja kylmähermoiseksi, nauroin ääneen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HoF

31.1.2012 11:38

Gerbiili4: Todennäköinen syy sille miksi Anu ei ilmiömäisistä kyvyistää huolimatta ole päässyt edes ehdolle (!) yhdellekään kirjallisuuspalkinnolle kertoo karua kieltä siitä kuka täällä pitää kaikkia lankoja käsissään. Anu on vain väärää sukupuolta, jos hän olisi mies hän olisi yksi Suomen, jos ei koko maailmankin mittakaavassa merkittävimpiä kirjailijoita. Toki, jos Anu alistuisi miehiseen valtaan ja kirjoittaisi mitä hänen halutaan kirjoittavan tilanne olisi täsyin eri. Onhan se nähty ettei nyky-yhteiskunnassa tarvita mitään todellisia lahjoja tai edes mitään sanottavaa, älyllisyydestä tai realismista puhumattakaan menestyäkseen: täytyy vain myötäillä miehistä patriarkaattia ja elämisen mallia, jota muutenkin resitoidaan niin median kuin vaikuttajienkin taholta.

Harmi, että Anun kaltainen monilahjakkuus joutuu kärsimään poliittisesta ilmastosta eikä saa sitä tunnustusta, joka hänelle kuuluu. Uskon kuitenkin, että historia tulee tuntemaan hänet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JOHANNES_TAIMI

31.1.2012 18:10

Tekstin kirjoittanut Antti Pikkanen on arvaamaton nero.

Olen nyt lukenut artikkelin kolmeen kertaan, enkä vieläkään ole varma onko kirjoittaja vuolaissa kehuissaan oikeasti tosissaan vai onko tämä koko juttu vain ironista vittuilua Silfverbergille.

Silfverberg on Sanoma OY-konsernin kolumneissaan huomattavasti ennalta-arvattavampi; erittäin usein täysin tosissaan ja vielä useammin väärässä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OldGrumpy

9.2.2012 18:25

Vieläks tää lehti on elossa? Samalla linjalla jatkaa, eli kavereista juttuja ja välillä omista toimittajistaan, kuka hemmetti tässä lehdessä mainostaa? Vai elääkö tääkin jollain sossu rahalla?

Punavihreä vegaani on aikamme henkilö? Get a life..

"Melkein liian hyvä ihmiseksi."

Niin vaikea valita, MLK, Gandhi, Anu...

Anu on vihainen feministi joka on kasvanut liian lässyn lässyn elämän opiskellut turhaa hölöpölöä ja on olevinaan "kirjailija".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jamesc

13.2.2012 05:12

Tunnustan: olen Anu Silfverbergin 17-vuotias fanipoika. Kiihkeä sellainen. Aah.

ps. Asun maalla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sanna89

10.7.2012 22:05

Anu Silferberg on ihana. Te, jotka ette pidä hänestä, perustelisitte kantanne edes asiallisesti.

Feminismi on maailman väärinymmärretyimpiä teorioita. Monet feministit ja sukupuolentutkijat ajavat tasa-arvoa myös miehille - itse naisena ja femakkona kannattaisin sitä, että miehet saisivat oikeudessa useammin lapset hoitoonsa, nuorten miesten syrjäytymiskierteeseen puututtaisiin jne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anti-Anu

9.8.2012 08:26

Anu Silfverberg on kasa paskaa. Siinä sulle asiallisuutta. Järkyttävää, että Suomesta löytyy ihmisiä, jotka voivat pitää Silfverbergin kaltaisesta ääliöstä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jowri

23.3.2016 15:44

Kyllä AIDS-neekura vielä tämänkin femakkosaastan väkisinmakaa, niin johan loppuu ulina ja kirjallinen ulostus tykkänään. Hyvin, muuten, sopii MeNaiset-lehteen tämän henkilön sieluntuotteet. Valehtelematta — minulta on otettu korkeammalla ÄO:llä varustettuja ulostenäytteitä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi