Ari Sakari

Radiosankari.

Hyvin menee. Ari Sakari aloitti radiouransa Lahdessa Radio 99:ssä 20 vuotta sitten.
Hyvin menee. Ari Sakari aloitti radiouransa Lahdessa Radio 99:ssä 20 vuotta sitten.

Ari Sakari on Metro Radio Finland Oy:n kaupallinen tuottaja.

Sinulla on myös sukunimi. Miksi et käytä sitä?

"Ari Sakari on mun identiteetti. Minua on kutsuttu sillä nimellä jo 25 vuotta. Onhan jalkapalloilijoillakin taiteilijanimiä. Ari Sakari –nimen päälle on rakennettu koko mun ura, tekeminen ja asiakassuhteet."

Metro Radion puhelinvaihde tuntee sinut ainoastaan sukunimellä.

"Hah, onko näin? Se on iso laitos ja olen ollut siellä vasta heinäkuun alusta. Olen niille Sakke tai joku sellainen, Sakke tuotannon puolelta."

Kuinka paljon enemmän palkkaa saat Metro Radiossa kuin Radio Voimassa?

"Helsingin palkkataso on korkeampi, ja töitä ja vastuuta on kolmen kanavan, Suomipop, Groove FM ja Metro FM, myötä enemmän. Parempi palkkaus vaikutti, mutta en vaihtanut työpaikka rahan takia. Kiinnosti mahdollisuus päästä osaksi isoa valtakunnallista mediaa. Ei tällaisia tuottajan paikkoja ole Suomessa kuin kourallinen."

Ikävöitkö koskaan radiojuontajan töitä?

"Aika ajoin. Kaikki radioihmiset ovat enemmän tai vähän narsisteja, haluavat olla äänessä ja esillä, mutta tällä hetkellä tuottaminen kiehtoo juontamista enemmän."

Jaajo Linnonmaa lopettaa Suomipopilla. Minkälaisen aukon Jaajo jättää?

"Sen kokoisen aukon, minkä Aamulypsy-ohjelma jättää radion historiaan. Jaajo on kova ammattilainen ja respektiä miehelle siitäkin, että uskalsi tehdä noin rohkean ratkaisun. Suomipopin aamun tulevaisuus näyttää hyvältä. Uusi tiimi kasataan Janne Katajan ja Esko Eerikäisen varaan."

Radio Suomipop 102,4 MHz.

Kommentoi juttua