Aseellisen ryöstön yritys tallentui GoPro-kameralle

Kannattaa miettiä, ennen kuin lähtee pyöräretkelle Buenos Airesin karuille kaduille.

GoPro-videot saavat usein sekä katsojan että klipin kuvaajan pidättelemään hengitystään. Yleensä se tapahtuu kuitenkin eri syistä, mitä kyseisessä pätkässä, jonka kuvaaja joutuu aseellisen ryöstön kohteeksi pyöräillessään Buenos Airesin syrjäisemmillä kaduilla.

Tilanne alkaa kesken opastetun pyöräretken, kun kameran kanssa pyöräilevän turistin vierelle ajaa mies moottoripyörällä ja kaivaa vyöltään aseen, jolla uhaten hän vaatii pyöräilijän reppua itselleen. Pyöräilijä yrittää ojentaa lainapyöränsä ryöstäjälle, muttei suostu luopumaan kamerarepustaan. Tilanne tallentuu kokonaisuudessaan ryöstön uhriksi joutuneen miehen otsakameraan.

Ryöstöyrityksen kohteeksi joutunut tyyppi saa apua samaan porukkaan kuuluvilta pyöräilijöiltä ja tilanne laukeaa, kun hän hylkää pyöränsä ja juoksee karkuun. Läheiseltä suojatieltä löytyy poliisi, joka lähtee ryöstäjän perään.

Tarinassa on pari mielenkiintoista seikkaa. Ensinnäkin, miksi ihmeessä pyöräilijöiden retki on vienyt seudulle, jossa turistiryhmien ei pahemmin kannattaisi liikuskella? Toinen kiinnostava seikka on miehen reaktiot hänen päästyään poliisin luo turvaan. Ensin tulee spontaani nauru, sen jälkeen tyytyväinen hehkutus kavereille siitä, että koko tilanne tarttui videolle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi