Borat toi turistit Kazakstaniin

Maan ulkoministerin mukaan viisumit ovat kymmenkertaistuneet leffan jälkeen.

Borat tuo etua ja haittaa Kazakstanille.
Borat tuo etua ja haittaa Kazakstanille.

Borat, tuo homofoobinen, seksistinen ja anti-semitistinen pikku kullanmuru on saanut kazakstanilaiset puolelleen. Aluksi Boratin näkemys "kotimaastaan" aiheutti raivoa Kazakstanissa, mutta maan johto on antanut Sacha Baron Cohenin hahmolle anteeksi, koska tämä on tuonut maahan tuntuvasti turisteja, jotka tuskin muuten olisivat sinne päätyneet.

"Elokuvan myötä Kazakstanin myöntämät viisumit kymmenkertaistuivat", ulkoministeri Jerzhan Kazihanow sanoi paikallisille tiedotusvälineille.

Vuonna 2006 ilmestynyt elokuva loi kuvaa hämmentävästä maasta, jossa juodaan kusta, hakataan vaimoja ja lehmiä ja pannaan siskoja. Borat kiellettiin maassa ja kansalaisilta jopa estettiin pääsy Sacha Baron Cohenin verkkosivuille. Ei mikään ihme maassa, jonka viranomaiset haluavat välittää kuvaa kehittyvästä ja modernista maasta.

Vaikka Borat on tuonut maahan turisteja, aiheuttaa hahmo edelleen päänvaivaa Kazakstanissa. Viime kuussa Kuwaitissa käydyssä ammuntakilpailussa järjestäjät sekoilivat pahemman kerran ja soittivat kisan voittaneelle kazakstanilaisnaiselle Boratin teemabiisin Kazakstanin kansallislaulun sijaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi