Boston Dynamicsin Atlas-robotti on oppinut uuden karmivan taidon

Atlas-robotti näyttää, kuinka roboteilta sujuu adrenaliiniaddiktien elvistelylaji parkour.

Atlas on jo varsin ketterä humanoidi-robotti.
Atlas on jo varsin ketterä humanoidi-robotti. Kuva: David Carrero Romero/Wikimedia Commons

Toiset eivät malta odottaa, että voisivat itse muuttua kyborgeiksi: toiset paskovat housuun ajatellessaan tekoälyä ja robotteja. Halusit tai et, kehitys kehittyy ja robotisaatio etenee. Boston Dynamics on tullut suuren yleisön tutuksi julkaisemalla aika ajoin videoita viimeisimmistä robottiensa edesottamuksista.

Olemme nähneet, kuinka jenkkiyrityksen robotit nostelevat näppärästi laatikoita, nousevat pystyyn, kun ne lyödään maahan ja kipittävät esteiden yli metsässä. Nyt julkaistussa videossa Atlas-robotti parkouraa, koska mikäs sen hauskempaa.

Tulevaisuuden kauhuskenaarioista tutun Netflix-sarja Black Mirrorin neljännen tuotantokauden viidennessä jaksossa nähdään Boston Dynamicsin BigDog-robotista inspiraationsa saanut robottikoira, joka lahtaa apokalyptisessa maailmassa väkeä tehokkaalla tappotassullaan.

Metalhead-jakson robokoira myös paikantaaa uhrinsa tehokkaalla koiran “nenällään” ja saavuttaa pirunmoisen nopeuden. Maastossa epätoivoista pakoaan suorittavan ihmisen tulee olla varsin kekseliäs, mikäli mielii pysyä hengissä. Puuhun robokoira ei sentään pääse kiipeämään, joten siellä on hyvä levähtää ja pohtia seuraavaa liikettä.

Milloinkohan inspiraatio toimii toisinpäin ja sodankäynnissä vipeltävät moiset tappokoneet. Tosin niitä videoita tuskin ihan heti livahtaa interwebseihin tavallisten pulliaisten töllöteltäväksi. Tietämättömyys tekee autuaaksi.

1 kommentti

Cas....

15.10.2018 20:10

Sodankäynnissä ovat vipeltäneet autonomiset tappokoneet jo 1970-luvulta saakka. Risteilyohjus, ja sen sellaiset. Tietämättömät hokevat luulojaan, tappokoneiksi näitä rahoitettu jo yli 50 vuotta muttei tietenkään taviksille tarvitse kertoa. Ja mitäpä tavis tajuaisikaan, nyt vasta heräilee digitaaliseen tekoälyyn joka keksitty jo 80-luvulla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi