Bruno Bürger

Julkisuuden ihanuus.

Bruno on osallistunut myös Best Model of -kauneuskilpailuun ja MTV3:n Mr. Chat -kisaan.
Bruno on osallistunut myös Best Model of -kauneuskilpailuun ja MTV3:n Mr. Chat -kisaan.

Ensin tuli Robin, sitten Bruno Bürger. Naantalilaislaulajan musiikkivideo Number One on kerännyt Youtubessa yli viisi miljoonaa katselukertaa. Tallinnasta kotoisin oleva Bürger aikoo suosiostaan huolimatta pysyä päiväduunissaan.

Bürger on saksaa ja tarkoittaa porvaria. Äänestätkö kokoomusta?

"Viime eduskuntavaaleissa en äänestänyt ketään. Presidentinvaaleissa äänestin kyllä, hiukan pakotettuna, mutta en halua kertoa ehdokastani."

Elokuvahahmo Brüno haluaa olla kuuluisin itävaltalainen sitten Hitlerin. Haluatko olla kuuluisin suomalainen sitten Sibeliuksen?

"En sano, että haluaisin olla, mutta olisi tietysti mukavaa olla tunnettu. Alun perin tavoitteeni oli, että joku ehkä joskus kuuntelisi kappaleeni ja tunnistaisi sen. Olin todella ällistynyt, kun Youtuben katselukertojen määrä nousi parissa päivässä 20 000:een."

Työskentelet jalometallin ostajana. Minkä arvoiseksi arvioit kultalevyn?

"Priceless. Se on jokaisen musiikkia harrastavan pikkupojan unelma."

Jenkkifanisi ovat yrittäneet saada sinut esiintymään Ellen DeGeneres Show’hun. Suuntaatko Amerikan-markkinoille?

"Jos kutsu Elleniin kävisi, olisin jo koneessa! On outoa katsella show’ta kotisohvalla Naantalissa ja miettiä, että huhhuh, tuolla sitä voisi itsekin olla. Fanit ovat yrittäneet saada minut esiintymään myös Conaniin. Kiinnostusta on tullut USA:n lisäksi Tanskasta ja Norjasta. Ensin kuitenkin valloitetaan Suomi, sitten vasta ulkomaat."

Miten päädyit Brittien Talentiin?

"Asuin Englannissa kolme ja puoli vuotta. Kävin tutustumassa vähän musakuvioihin ja siihen, miten isoja tuotantoja pyöritetään. Alun perin osallistuin Talentiin ihan vain siksi, että lupasin niin äidilleni. Olihan se eräänlainen unelma nähdä Simon Cowell ja muut kuuluisuudet. En ajatellut sitä kilpailuna."

Sinut valittiin 13-vuotiaana Suomen lahjakkaimmaksi pianonsoittajaksi Leevi Madetojan kilpailussa. Miksi siirryit klassisesta poppiin?

"Itse asiassa tyttöjen vuoksi! Siihen aikaan kuunneltiin Backstreet Boysia ja muuta poppia. He saivat kaikki tytöt, joten arvelin, että ehkä minäkin... En päässyt lopulta esittämään säveltämiäni balladeja kenellekään, joten suunnitelma ei oikein toiminut."

Olet kova markkinoimaan itseäsi. Taidat nauttia julkisuudesta?

"Laulajalle julkisuus on tietysti ihan normaali juttu, se tulee siinä menestyksen mukana. Aluksi piti vähän nipistellä itseään, että onko tämä totta. Olen tehnyt tämän eteen töitä 13-vuotiaasta asti, joten olen kyllä varautunut julkisuuteen, ja täytyyhän siitä silloin pitää."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi