Cityn rekryilmoitus tuotti treffiseuraa ja rivoja kuvia

Samalla kohtasimme myös Työkkärin sensuurin.

Kinkku -otsikkoinen kuva oli yksi saamistamme rivoista kuvista.
Kinkku -otsikkoinen kuva oli yksi saamistamme rivoista kuvista.
Myös Dick Butt haki web-suunnittelijaksemme.
Myös Dick Butt haki web-suunnittelijaksemme.

City.fi hakee edelleen osaavaa tekijää tittelillä Web Developer. Ensimmäiselle hakemukselle asetettiin kolme tavoitetta: löytää Web Developer, löytää Essille treffiseuraa ja saada rivoja kuvia. Lähes kaikki tavoitteemme täyttyivät. Hakuilmoitusta on luettu lähes 16 000 kertaa ja sitä on jaettu Facebookissa yli 500 kertaa.

Ilmoituksen kautta tulleen yhteydenoton ansiosta tekstin laatinut Essi on käynyt jo useammilla treffeillä saman henkilön kanssa. Rivoja kuviakin tuli. Valitettavasti Web Developerin etsintä jatkuu edelleen. 

Antamamme ennakkotehtävä vaikutti ylivoimaiselta, sillä kukaan kymmenkunnasta hakijastamme ei ollut sen tekoon taipunut. Suuri osa heistä ei puhunut suomea tai vastannut hakukriteerejämme muiltakaan osin.

Saimme myös yhteydenoton työkkäristä. Heidän oli puututtava vähintäänkin erikoisen ilmoituksemme kohtaan, jossa toivoimme seksikkyyttä ja six packiä hakijalta. Tästä opimme, että vatsalihaksia ei saa olla toivelistalla, mutta komerossa tapahtuva salakähmäily sopii myös Työvoimatoimiston listoille menevään ilmoitukseen.

Onnistuimme herättämään hilpeyttä, mutta se on aika laiha lohtu, kun koodarille olisi tarvetta. Kuitenkin myös meillepäin tulleet vastaukset herättivät hilpeyttä. Mukana oli pohojolaasta herrasmiestä, kommentteja ilmoituksessa mainituista Reaktorin palkoista ja totta kai niitä rivoja kuvia, kuten gif-animaatiossa irstaasti vilkuileva David Hasselhoff tai grillillä paistuva possunpihvi.


Ohessa rekryteksti muistoksi jälkipolville (Huom. rekry ei ole voimassa):

Todella reilua nakittaa Web Developer -rekryn laatiminen sellaiselle henkilölle, joka ei oikeastaan tiedä mitään Web Developerin hommista. Ok, sen tiedän, ettei PHP ole uusin muotihuume.

Olen Essi, Cityn kuuma Community Manager. Leffafriikkeilyn lisäksi olen nördeillyt nettisivujen parissa yli 10 vuotta, mutta olen edelleen vakaasti sitä mieltä, että oliopohjaisten sovellusten taustalla on pakko olla avaruusolioita. Haluatko tulla tänne antamaan minulle lähiopetusta kyseisestä aiheesta? Ok, ei se mitään, kunhan vain suostut salakähmäilyyn siivouskomerossa.

Etsimme siis huikeaan nettitiimiimme uutta jäsentä verkkopalvelumme ylläpitoon ja kehittämiseen. Tämä huikeus ei sitten ole yhtään liioiteltua. Täältä löytyy lisäkseni yksi pienoismallari, kaksi maalaishörhöä Jyväskylästä ja Nintendo-intoilija. Olisi siis korkea aika saada joukkoon joku, joka oikeasti tajuaa koodaamisesta jotakin. Tai ylipäätään tajuaa jotakin.

Vaadimme:

  • Sujuvan suomen kielen lisäksi hallitset nämä: PHP, MySQL, XHTML, WTF, CSS, JQuery, JavaScript, Facebookin kehitystyökalut ja ne kuuluisat oliot.
  • Olet suorittanut kaikkia turhia aiheeseen liittyviä korkeakoulukursseja, joilla et oppinut mitään. As if! Meille koulutustaustallasi ei siis ole merkitystä.
  • Että olet hyvä tyyppi, ehkä jopa huikea. Ja seksikäs. Sixpack on ihan ok, sitä ei tarvitse hävetä esimerkiksi laittamalla paita päälle töihin.

Ihan jees, jos…

  • Tiedät jotakin Flashista, ActionScriptistä ja käyttäjäystävällisten verkkosivujen suunnittelusta.
  • Ymmärrät, miksi nettisaitille ei vain yksinkertaisesti isketä raivostuttavaa gif-animaatiota troll facen ja Mikki Hiiren sekoituksesta.

Tarjoamme:

  • Emme ole mikään Reaktor, joten ihan turha sellaisia liksoja odottaa. Mutta kyllä täällä maksetaan palkat rahana.
  • Joustavat työajat ja älyvapaan työympäristön.
  • Mielekästä ja haasteellista duunia Suomen johtavan nuorten aikuisten blaablaablaa - no kyllä te tiedätte.
  • Saakelin hauskat duunikaverit. Ne on noi muut, itse olen kaamea tosikko.

Duunaa tämä:

Kuitenkin valehtelet CV:ssäsi vaikka mistä jonglöörausosaamisesta, joten tässä vielä ennakkotehtävä, joka täytyy suorittaa. Mieluiten aika hyvin.

Tehtävä: Tee Facebook-sovellus, jonka kautta omaan profiilikuvaasi lisätään viikset Mustachify.me-palvelun (tai vastaavan) kautta. Viiksitetystä kuvasta tehdään profiilisi uusi oletuskuva automaattisesti. Kaikki viiksitetyt kuvat tulee myös tallentaa paikalliselle palvelimelle sekä tiedot kuvasta ja Facebook-käyttäjästä tietokantaan. Tee myös verkkosivu, josta viiksitettyjä kuvia voi hakea käyttäjän nimen perusteella. Kokonaisuus tulee toteuttaa LAMP-pohjaisesti PHP 5.3:n oliomallin mukaisesti tuotantokäyttöön.

Pelottaako? Hyvä! Lähetä hakemus web-päällikölle, joka on ihan päällikkö, 15.12. mennessä. (HUOM: Rekry ei ole voimassa enää.)

if($interested) {
# Liitä mukaan ennakkotehtävään liittyvät hämärät jutut, palkkatoive, CV ja työnäytteet.
mail('jesse.valli@city.fi', 'Web Developer', 'Vapaamuotoinen hakemus');
}

Treffipyynnöt ja rivot kuvat osoitteeseen essi.peltola@city.fi


Muokattu 11.9.2012: Rekryilmoituksen teksti lisätty juttuun.

5 kommenttia

Epahakija

2.12.2011 19:15

Saitteko muuten naishakijoita tuolla ilmoituksella?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

City

2.12.2011 20:38

Epahakija, yksi nainen lähetti hakemuksen. Ylipäätään tuntuu olevan mahdotonta löytää naisia koodaushommiin - ilmoituksesta riippumatta.
-Jesse

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Webmonkey

3.12.2011 00:31

Kukaan itseään kunnioittava ja tarpeeksi osaava koodaaja ei todellakaan lähde tekemään pyytämänne laajuista koodausta ilmaiseksi. Mielummin käytämme senkin ajan vaikka open source toteutuksiin ja nauramme sixpäkkeihimme moisille ilmoituksille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antimonkey2

3.12.2011 10:19

Ei pitäisi tuon tehtävän olla kovin vaikea, jos oikeasti jotakin osaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HristoG

3.12.2011 20:12

Antimonkey2, ei ole vaikeaa. Helppojakaan asioita ei kuitenkaan mielellään tee ilmaiseksi, jos on jo tottunut kuukausipalkkaan. Terkkuja Essille, kiva että treffiseuraa löytyi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi