Dawda Bah

HJK:n maalitykin suosikkihahmo Frendeistä on Joey.

Dawda Bah oli HJK:n kauden tähti.
Dawda Bah oli HJK:n kauden tähti.

"Hän on taitava 1-1-hyökkäyspelaamisessa. Hän odottaa vastustajan virheitä ja käyttää ne hyväkseen. Pelikäsitys on hyvä, koska hän kykenee pelaamaan eri pelipaikkoja. Pystyy ratkaisemaan tilanteita itse ja syöttämällä. Hyvä pääpelaaja."

Näin kuvailee FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo HJK:n hyökkääjää Dawda Bah’ta.

Jos Bah’lta itseltään kysytään, hän on 25-vuotias HJK:n pelaaja Gambiasta. Ja se Urheilulehdessä ollut juttu siitä, että hän olisi muka loukkaantunut valmentaja Muuriselle tämän mainittua, että ramadan saattoi heikentää Bah’ta KuPS-ottelussa, ei kuulemma pidä paikkaansa. Eikä Bah halua puhua siitä.

Mutta Bah on siis harras muslimi ja viettää ramadania, eikä juo alkoholia. Kotona odottaa suomalainen vaimo ja 5-kuukautinen Michelle-vauva.

Hartaan lisäksi Bah on harrastunut. Hän pelaa koripalloa, kesäisin kuulemma etenkin rannalla, katsoo paljon televisiota (lempisarja Frendit ja lempihahmo Joey), sekä viettää aikaa suomalaisten ystäviensä kanssa, jotka tosin pääosin asuvat Kokkolassa, kaupungissa johon Bah saapui Suomeen ensi kertaa pelaamaan vuonna 2005.

Kotimaassaan Gambiassa Bah on julkkis. Hän pelaa maajoukkueessa, aina kun kutsu käy. Gambian maajoukkue hävisi täpärästi paikan Algerialle Afrikan mestaruuskisoissa.

"Gambialaiset tietävät, miten pelaan täällä Suomessa. He esimerkiksi seuraavat nyt HJK:n kamppailua Suomen mestaruudesta", Bah kertoo Talin urheilupuiston kahviossa (kiinni) harmaa huppari päällä, farkut jalassaan, aamuharjoitusten jälkeen. Muutama muu HJK:n pelaaja on menossa läheiseen Blancco-lounasravintolaan syömään.

Vaikka Dawda Bah’ta oli 14-vuotiaasta kehuttu taitavaksi pelaajaksi, hän ymmärsi vasta 16-vuotiaana, että jos hän keskittyy, hänestä voi tulla jalkapallon ammattilainen. Nyt kotimaassa odottaa 19-vuotias pikkuveli, jota kaavaillaan Dawdan ensimmäisen suomalaisseuran KPV:n riveihin.

Isoveljen taas on povattu siirtyvän Tanskaan. Sitä ennen hänellä on kuitenkin tavoite:

"Voittaa Suomen mestaruus. Se olisi tärkeää."

File: Dawda Bah

  • Syntynyt: 1983
  • Musiikki: Reggae
  • TV-sarja: Frendit
  • Ruoka: Paahdettu kana
  • Juoma: Sprite
  • Auto: Ei ole

HJK-FF Jaro Finnair Stadium, Urheilukatu 5, 17.10. klo 15. 22 e.

1 kommentti

ramadan

20.10.2009 13:45

Jos tosiaan vetää aitoon ramadan tyyliin paastoten valoisan ajan niin huippu-urheilijalla se vetää kropan täysin piippuun. Voi aina itse valita toimiiko nuotiouskontojen tuhansien vuosien mukaisten tapojen mukaan vai elääkö modernissa yhteiskunnassa.

Muslimit on muutenkin enimmäkseen kuin amisheja ilman selkärankaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi