Dell-toimitusjohtajan tyttären Twitter-tili poistettiin turvallisuussyistä

Alexa Dellin Twitter-tili katosi sen jälkeen, kun hänen Instagram-kuvansa sai julkisuutta.

Alexa Dellin jakama kohtalokas Instagram-kuva.
Alexa Dellin jakama kohtalokas Instagram-kuva.

Michael Dell on Forbesin mukaan sijalla 41 rikkaimpien ihmisten listalla. Hän on myös Dell-tietokoneyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja. Herra Dell käyttää The Telegraphin mukaan arviolta 2,7 miljoonaa dollaria vuodessa perheensä turvallisuuspalveluihin. Turvallisuusvastaavat kiinnittivät huomionsa sosiaaliseen mediaan vasta nyt.

Dellin tyttären, Alexan, Twitter-tili katosi olemattomiin viime perjantaina sen jälkeen, kun suositussa Tumblr-blogissa oli jaettu hänen Instagram-kuvansa. Rich Kids of Instagram kerää yhteen paikkaan rikkaiden lasten ökyilykuvia. Palveluun ilmestyi myös kuva Alexan veljestä syömässä luksusateriaa perheen yksityiskoneessa. Kuvan ohessa oli linkki Alexan Twitter-tiliin, jossa tyttö oli jo pitkään jakanut kuvia ja muuta tietoa perheestään.

Instagram-kuvassa ei luultavasti ollut mitään pahaa, mutta ongelmaksi muodostui todennäköisesti se, mitä muuta Alexa jakoi Twitterissä. Useissa päivityksissä kerrottiin tytön ja tämän perheen tarkka sijainti. Hän esimerkiksi paljasti high school -valmistujaisillallisensa ajan ja paikan. Mitä luultavimmin hänen isänsäkin tulisi olemaan paikalla.

Twitter-tili katosi pian sen jälkeen, kun Bloomberg Businessweek -sivusto esitteli sen julkista sisältöä mukaan lukien tarkat tiedot Dellin perheen liikkeistä. Dell-yhtiön edustajat eivät suostuneet kommentoimaan asiaa.

Tarkan sijainnin jakaminen julkisesti voi olla erityisen riskialtista kuuluisuuksille, mutta voivatko sosiaalisen median sijaintipäivitykset vaarantaa kenen tahansa turvallisuuden?


Lähteet: Mashable, The Telegraph

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi