Disney rakentaa interaktiivisen Star Wars -lomakeskuksen – maksaisitko galaksin kansalaisuudesta tonnin per yö?

Suunnitteilla olevassa Tähtien sota -hotellissa jokaiselle vieraalle annetaan oma hahmo, jolla on tarina ja roolivaatteet.

Kuva: havainnekuva/Disney/Lucasfilm

Monen Star Wars -fanin on vaikea pysytellä housuissaan. Elokuvasaagan kahdeksas osa, The Last Jedi tulee elokuvateattereihin Suomessa ensi viikolla. Paljon odotettua yhdeksättä osaa saadaan odotella vielä pari vuotta. Mutta lisäksi on muutakin. Disney julkisti nimittäin muutamia kuukausia sitten suunnitelmansa uuden Star Wars -teemaisen lomakeskuksen suhteen. Lomakeskus on paljon muutakin kuin teemahotelli: se on interaktiivinen, kokemuksellinen elämys, jossa jokaiselle vieraalle annetaan oma tarina ja hahmo, jolla on rooli lomakeskuksen kokonaisuudessa. Jokainen keskuksen työntekijä on paitsi pukeutunut teeman mukaisesti, myös roolihahmossa. Ikkunoista voi katsella avaruusmaisemaa.

Kuva: havainnekuva/Disney/Lucasfilm

Keskuksen on tarkoitus rakentua Walt Disney Worldiin Floridaan, mutta Disneyltä ei ole vielä tihkunut enempää tietoa. Suunnitelmat kuulostavat kuitenkin mahtavilta – tämä on takuulla paikka, johon jokaisen Star Wars -fanin on päästävä.

“Mitään tämän kaltaista ei ole tänä päivänä olemassa. Siitä hetkestä lähtien kun asiakas saapuu, on hän osa Star Wars -tarinaa. Hänestä tulee heti galaksin asukas ja hän kokee kaiken, mitä siihen liittyy, asiaankuuluvaa asua myöten. Kun hän jättää Maan taakseen, hän löytää aluksen, joka on täynnä hahmoja, tarinoita ja seikkailuja hänen ympärillään. Se on sataprosenttisen kokemuksellinen, ja päivän joka ikinen minuutti on täynnä tarinaa, joka on ainutlaatuinen kokemus joka ikiselle vierailijalle”, kertoo Bob Chapek, Disney-puistojen ja lomakeskusten puheenjohtaja.

Kuva: havainnekuva/Disney/Lucasfilm

Yöpymisen hinnasta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta internetissä huhutaan 900-1000 dollarista per yö. Suolainen hinta, mutta interaktiiviselle Tähtien sota -kokemukselle on vaikea panna järkevää hintalappua.

Disney-huvipuistojen blogissa on käynnissä 12 joulua edeltävän päivän Twelve Days of Christmas -“joulukalenteri”, jossa paljastetaan jotakin yhtiön tulevista projekteista joka päivä. Odotamme, että ennen joulua saamme vielä lisätietoa myös Star Wars -puistoihin ja lomakeskuksiin liittyen.

Disney ja Lucasfilm ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen luodakseen Star Wars -teemaisia Galaxy’s Edge -huvipuistolaajennuksia Disneyn huvipuistoihin Yhdysvalloissa. Niiden on tarkoitus valmistua vuonna 2019, ja oletettavasti Orlandon puiston Star Wars -lomakeskus seuraa pian perästä. Sitä odotellessa voimme nauttia sneak peekistä puistolaajennuksiin:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi