Don Walsh

Galaktinen cowboy.

Don Walsh saapuu Turun tirehtööriksi heinäkuussa ja aikoo olla tutumpi näky täällä jatkossa.
Don Walsh saapuu Turun tirehtööriksi heinäkuussa ja aikoo olla tutumpi näky täällä jatkossa.

Don Walsh on outo tapaus: hyperenerginen jokapaikanhöylä, joka rakentaa kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi Turkuun Elämyspuiston. "Scifi-kirjailija Philip K. Dick on kertonut elämästäni dokumentaarisessa novellissaan The Chromium Fence. Olen alun perin kotoisin muinaisista Amerikan Yhdysvalloista. Aloitimme pienempien elämyskokeilujen parista yhdessä Toni ’Roska’ Alatalon kanssa ja myöhemmin laajensimme yritystoimintaa, jolloin mukaan tuli Janne ’Eraser’ Saarakkala. Hänen myötään Elämyspuistoista tuli taloudellisesti ennennäkemätön menestys. Lyhyesti voi siis sanoa, että Elämyspuistojen rakennus alkoi alun perin puhtaasti taloudellisista ja psykoanalyyttisistä syistä."

Mikä on elämäsi hienoin elämys?

"Turku vuonna 2011, koska missään historian aikana ei ole ollut koolla yhtä paljon elämysdesignia yhdessä paikassa. Vuonna 2011 Turussa järjestettiin Suuri Maailmannäyttely, jossa yleisölle esiteltiin muun muassa Niili."

Sinua tituleerataan "galaktiseksi kiiltokuvahahmoksi". Millainen olisi ihannegalaksisi?

"Rakkauden galaksi. Siihenhän tässä kaikessa viime kädessä tähdätään. Se todennäköisesti olisi kvasaarigalaksin tyyppinen. Itse asiassa se on jo tuotannossa!"

Mikä Turussa on ehdottomasti näkemisen arvoista?

"Turun halki kulkeva Niili on yksi ehdottomasti kokemisen arvoinen asia. Sen alahaara Amazon on myös aika mahtava."

Sinua luonnehditaan Walt Disneyn, Galigulan, Howard Hughesin ja Ronald McDonaldin ristisukulaiseksi. Kuka heistä on suosikkisi ja miksi?

"Ronald McDonald. Hänen yhteiskunnallisesti vallankumouksellista tieteellistä työtään ei ymmärretty hänen elinaikanaan. Haluan myös tunnustaa hänen ajattelunsa vaikutuksen omaan taiteelliseen työhöni Elämyspuistojen parissa."

Kadonnut kaupunki on kiertänyt maailmaa. Mikä on lempikaupunkisi? Missä haluaisit matkustaa?

"Minähän matkustan koko ajan. Paremminkin haluaisin välillä löytää pysyvämmän kodin, ja se on yksi syistäni olla Turussa juuri nyt. Aiempi lempikaupunkini oli Oulu vuonna 2008. Naturalistisempaa paikkaa saa hakea – eikä löydä!"

http://www.kadonnutkaupunki.net

http://www.facebook.com/walsh.don

Elämyspuisto Turku 2011 21.– 27.7. 2011

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi