EI, EI, EI

Saariahon kolumni

Vaalit lähestyvät. Tunnollisesti kansalais-velvollisuutensa suhtautuvaa kansalaista ahdistaa. Rintaa pakottaa eikä sydän tahdo lentää. Äänestää? Totta kai! Mutta ketä?

Kuinka paljon helpompaa olisi, jos vaaleissa saisi antaa ei-ääniä kyllä-äänten kylkiäisinä. Ja vielä parempaa, jos voisi torpata lipukkeella kokonaisen puolueen. Silloin olisi helppo valita.

Ei Kokoomukselle. Parempi arki, yeah right. Parempi puheenjohtaja olisi ehkä puolueen kannalta huomattavasti tavoiteltavampi asia. Liian hajuton. Liian mauton. Eihän niitä reppanoita oikein henno enää edes lyödä.

Ei SDP:lle. Jos nykymeno ei miellytä, voi syyttävän sormen osoittaa helposti kohti Lipposta ja demareita. Varma vaihtoehto sille, ettei mikään taatusti muutu.

Ei Keskustalle. No ei kai kukaan kaupunkilainen voi äänestää Maalaisliittoa tai maalaisliittolaista maalaista, joka on vain päättänyt asettua ehdolle Helsingissä. Ja eikö Jäätteenmäki vaikuta hieman siltä, että olisi migreeniin taipuvaista naistyyppiä? Valoisampi vaihtoehto. I don’t think so.

Ei Vihreille. Vaalien alla vihreät ovat kovasti vihreitä, melkein jopa radikaaleja. Hallitusneuvottelut huuhtelevat värin pois. Jäljelle jää Pantone-värikartan Kokoomuksen beessi ja Demarin harmaa.

Ei Vasemmistoliitolle. Periaatteessa aivan yhtä selkärangattomia kuin vihreät. Suuret puheet vaalien alla. Aate kukkii. Solidaarisuus pilviin singahtaa. Kuinka helppoa siltä onkaan taittaa terä. Niitten. Yhdessä.

Ei RKP:lle. Kielipuolue ei voi olla vääräkielisen mielipuolue, vaikka olisi kuinka fiksu liike tahansa. Ja listalta löytyy vielä Saijonmaakin. Se ei ole kovin fiksu liike.

Ja aivan surutta voi sanoa ei kaiken maailman pikkupipertäjille perussuomalaisista (persu?) Kirjavaan puolueeseen (kirpu?). Vaalikeskusteluja katsoneena voin vain todeta Morriseytä siteeraten: This joke isn’t funny anymore.

No niin. Ei-äänet on annettu. Sunnuntaina on aika antaa yksi jaa-ääni. Jaa-a. Onhan tässä vielä tovi aikaa pähkäillä.

Muistakaa keittää vaalikahvit. Ja fiilistellä illalla Jäättenmäen hapanta naamaa!

1 kommentti

Moira

14.3.2003 22:24

HEH! Otsikosta päättelin tämän olevan joku Maija Vilkkumaa-kolumni, jossa Saariaho pottuilisi sille, miten Maikin pärstä ja uusi levy ovat olleet suurella budjetilla esillä jo kyllästymiseen asti (ainakin minun mittapuuni mukaan), vaikka levy on hädin tuskin ulkona. Näppärä otsikko ja loistava aihe, ajattelin, mutta eihän tämä kolumni siitä ollutkaan, vaan ihan eri aiheesta. Ei sitten mitään. Harhaanjohtava otsikko, jos se asetetaan tämän hetken kontekstiin :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi