Excel -taitureille järjestetään mestaruuskisat

Microsoft Excel, tuo toimistoarjen sankari, saa vihdoin SM-kisat. Eikun mitä?

Kuva: Rawpixel.com / Fotolia

Kyllä, luit oikein. Taulukkolaskennan moniosaajille järjestetään suomenmestaruuskisat. Jos Excelin hakkaaminen on sinulla verissä ja olet taulukkotaitoinesi toimiston ässä, on tilaisuutesi tullut. 

Verkkokauppa.com ja Microsoft haastavat taulukkotaiturit Excelin SM-kisoihin. Nelivaiheisen kilpailun osallistujat haastetaan kolmessa taulukkolajissa: datanmurskausviesti, rytminen kaaviovoimistelu ja kaavapaini. Datanmurskausviestissä kilpailijoiden tehtävänä on viedä viestikapula maaliin jäsentelemällä, hallitsemalla ja muokkaamalla laskentataulukon tietoja tehokkailla työkaluilla. Rytmisessä kaaviovoimistelussa kilpailijat esittävät tietoa visuaalisessa muodossa mahdollisimman luovasti. Kaavapainissa heidän on väännettävä voimakkaita kaavoja ja otettava niskalenkki muuttuvaa tietoa sisältävistä ongelmista.

”Olen käyttänyt Exceliä jo lähes 30 vuoden ajan. Siinä ajassa olen nähnyt kuinka Excel on mullistanut lukuisia työnkuvia ja helpottanut monen ihmisen arkea. On kiehtovaa huomata, kuinka jatkuvasti kehittyvä ohjelma edelleenkin muuttaa tapoja käsitellä tietoa. Tuomarina odotan SM-kisojen osallistujilta luovaa ongelmanratkaisukykyä ja yllättäviäkin ratkaisumalleja arjen laskentapulmiin”, kertoo kilpailun päätuomari, Suomen ensimmäisen Excel Most Valuable Professional -tunnustuksen (Excel MVP) saanut Heidi Enho Onsight Helsinki Oy:stä.

Excel-mittelöt starttaavat lokakuussa taitotestillä verkossa ennen varsinaisia karsintakierroksia. Puolivälierät kisaillaan niin ikään verkossa, ja siinä valitaan kolme parasta taulukkotaituria kolmelta alueelta: Pohjois-, Keski- ja Etelä-Suomesta. Kilpailijat saavat itse valita edustamansa alueen. Välierissä kilpailijat karsitaan alueittain niin, että kultakin alueelta finaaliin pääsee yksi kilpailija. Finaali järjestetään marraskuussa Verkkokauppa.comissa, ja sen voittaja pääsee mittelemään Excelin maailmanmestaruudesta ensi vuonna. 

”Microsoft Excel -ohjelmiston tuntevat lähes kaikki ja se tuntuu herättävän suuria tunteita niin opiskelijoiden kuin toimistotyöntekijöidenkin keskuudessa – osa rakastaa sitä ja osaa se pelottaa. Omien kokemuksieni mukaan se on kuitenkin korvaamaton työkalu. Uskomme, että Suomesta löytyy intohimoisia Excel-harrastajia ja -ammattilaisia, joiden taidoilla haastetaan maailman muut huippuosaajat. Olemme innolla mukana etsimässä näitä kykyjä. Uskon, että Suomen mestari on aivan poikkeuksellinen osaaja ja on mukana jokaisella solullaan”, sanoo Verkkokauppa.comin markkinointijohtaja Esa Hjerppe.

Microsoft Excelin suomenmestaruuskisat alkavat netissä 3.10. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi