Facebook Messenger ottaa käyttöön salatut keskustelut

Facebook Messengerin uusi ominaisuus: kryptatut ja aikarajalliset viestit.

Facebookin Messenger pikaviestipalvelu ottaa Telegrammin ja Whatsappin tavoin käyttöönsä salatut keskustelut. Salatuissa keskusteluissa käytetään end-to-end-kryptausta, mikä näyttää viestisisällöt vain ainoastaan viestin lähettäneelle ja vastaanottavalle laitteelle. Salaus koskee kaikkia lähetettyjä viestejä ja kuvia.

"Alamme testaamaan uutta asetusta, joka tukee arkaluonteisten keskustelujen yksityisyyttä Messengerissä", ilmoittaa Facebook blogissaan.

Salausominaisuuden voi ottaa käyttöön halutessaan. Salausta käyttäessä keskustelua ei pääse tarkastelemaan muista laitteista kuin siltä, jolta salaus on tehty. Näin kolmannet osapuolet – ei edes Facebook itse – pääse avaamaan viestien sisältöjä.

"Viestejä voi lukea vain laitteesta, jolta/jolle ne on lähetetty. Tämä tarkoittaa, että viestit ovat tarkoitettu vain sinulle ja toiselle osapuolelle, ei kenellekään muulle – ei edes meille" Facebook kirjoittaa.

Chattissä on myös viesteille asetettavat aikarajat. Salatussa keskustelussa voi viestille määrittää ajan, kuinka kauan se näkyy vastaanottajalle. Ajan täyttyessä viesti poistuu automaattisesti.

Salausominaisuus tukee toistaiseksi vain viestejä ja valokuvia, joten GIF:jä ja videotiedostoja ei ainakaan vielä voi lähettää salattuna.

Tällä hetkellä Facebook testaa ja kerää palautetta uudesta keskusteluvaihtoehdosta. Facebook aikoo avata ominaisuuden käyttäjille kesän aikana.

1 kommentti

Isis oli.

12.7.2016 20:13

Isis ja muut terroristit kiittävät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi