Facebook-sovellus jakaa viimeiset sanasi kuolemasi jälkeen

If I Die tarjoaa ensimmäisenä kuolleelle kuuluisuutta.

If I Die 1st on If I Die -sovelluksen uusi makaaberi kampanja.
If I Die 1st on If I Die -sovelluksen uusi makaaberi kampanja.

Sosiaalinen media tarjoaa meille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, joista aiemmat sukupolvet ovat voineet vain haaveilla. Tai nähdä painajaisia.

Facebookin If I Die -sovellus on aloittanut kampanjan, jossa se tarjoaa yhdelle onnekkaalle (tai epäonnekkaalle) käyttäjälle maailmanlaajuista kuuluisuutta. Ehtoja on vain yksi: sinun pitää olla ensimmäinen, joka kuolee.

Jos sovelluksen käyttäjä kuolee ensimmäisenä muutaman kuukauden sisällä, käyttäjän viesti jaetaan sovelluksen muille käyttäjille ja medialle. If I Die 1st -kampanja alkoi samaan aikaan, kun sovelluksen tekijät julkaisivat siihen uuden ominaisuuden.

Nyt sovellus lähettää kuolemantapauksissa viestit käyttäjän Facebook-ystäville yksityisesti joko Facebookissa tai sähköpostitse. Aiemmin sovelluksen käyttäjä on voinut jättää viimeiset sanansa vain julkisina tilapäivityksinä tai seinäkirjoituksina. Kampanjan myötä käyttäjät voivat lähettää yhden yksityisviestin ilmaiseksi.

Kun käyttäjän on ilmoitettu siirtyneen leveämmille laidunmaille, käyttäjän kolmen luottamushenkilön täytyy vahvistaa kuolema sovelluksen kautta. If I Die -tekijöiden mukaan käytössä on muitakin turvallisuustoimenpiteitä, joilla pyritään varmistamaan se, että käyttäjä on todella kuollut.

If I Die voi vaikuttaa hassulta. Sen tekijät ovat kuitenkin tosissaan. Sovelluksen takana on Israelissa toimiva startup-yritys Willook. Yrityksen toimitusjohtaja Eran Alfonta sai idean sovellukseen, kun tämän ystäväpariskunta selvisi säikähdyksellä auto-onnettomuudesta. Pariskunnalla on kolme lasta, ja järkyttävä kokemus sai heidät pohtimaan, millaisen viestin lapset saisivat, jos heidän vanhempansa menehtyisivät yllättäen.

"En voi kuvitella, että ainoa perintö lapsilleni olisi vakuutusyhtiön rahat. Minulla on paljon enemmän kerrottavaa", kommentoi Alfontan ystävä.

If I Die -sovellus julkaistiin alun perin vuonna 2010. Willook teki ennen julkaisua markkinointitutkimusta vanhainkodeissa ja sairaaloissa. Sovelluksella on tällä hetkellä yli 200 000 käyttäjää, joista kaikki eivät vielä ole tallentaneet viimeisiä sanojaan pahan päivän varalle.

Käyttäisitkö sovellusta? Millaisen viestin haluaisit jättää läheisillesi?


Lähde: Mashable

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi