Facebookin uusi kännykkätoiminto: etsi kavereita lähistöltä

Stalkkaaminen helpottuu entisestään Facebookin kännykkäsovelluksen uudistuksen myötä.

Stalkkaaminen alkakoon.
Stalkkaaminen alkakoon.

Facebook on julkaissut ilman virallista ilmoitusta uuden ominaisuuden kännykkäsovelluksilleen.

Alun perin Friendshake nimellä kulkenut Find Friends Nearby eli Etsi kavereita lähistöltä mahdollistaa käyttäjän löytämään lähistöllä olevat ystävät puhelimen GPS:n avulla. Vaikka ominaisuus on käytettävissä, se on ilmeisesti vielä testausvaiheessa.

Uusi ominaisuus mahdollistaa myös lähellä olevien tuntemattomien henkilöiden lisäämisen kavereihin, mikäli hekin ovat samaan aikaan käyttämässä ominaisuutta. Tai he voivat mennä osoitteeseen http://fb.com/ffn samalla, kun he ovat kirjautuneena Facebookiin.

Ominaisuuden tarkoituksena on ilmeisesti helpottaa uusien ystävyyssuhteiden luomista. Kun tapaat uuden mielenkiintoisen tai stalkkaamisen arvoisen henkilön baarissa tai keikalla, voit pyytää hänet kätevästi kaveriksi tämän ominaisuuden avulla. Mahtavaa! Ja aavistuksen epäilyttävää, jos satut julkisilla paikoilla vetämään puoleesi pelkkiä kummajaisia.

Toimintoa pääset ihmettelemään kännykkäsi Facebook-sovelluksessa etenemällä näin: Etsi kavereita > Muut työkalut > Etsi kavereita lähistöltä.


Lähde: TechCrunch

PÄIVITYS 26.6.2012: Facebook on täydessä hiljaisuudessa estänyt pääsyn uuteen ominaisuuteen. Wiredille lähetetystä lausunnosta käy ilmi, että ominaisuus oli tosiaan testausvaiheessa. Facebookin yhteyshenkilö kertoi Wiredille, että ominaisuus on ollut vain muutamien insinöörien testauksessa. Jotkut testiominaisuudet päätyvät julkaistaviksi, toiset eivät. Erikoista jutussa on se, että testausvaiheessa ollut ominaisuus oli kenen tahansa käytettävissä.

1 kommentti

AliseZ

25.6.2012 10:15

Mahtavaa????? Nou. Ahdistavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi