FBI ei myönnä olevansa vuotaneiden Apple-tunnusten lähde

Hakkerit väittävät, FBI kiistää, Apple vaikenee.

Eilen useata Applen ystävää kylmäsi, kun hakkeriryhmä Antisec ilmoitti kaapanneen haltuunsa yli 12 miljoonan Applen käyttäjän tiedot. Tunnistenumeron ja henkilön nimen ohella hakkerit väittävät pitävän hallussaan laitteista peräisin olevia puhelinnumeroita, nimiä, osoitteita ja muita tietoja.

Antisec väitti saaneensa tiedot käsiinsä FBI:n kannettavalta tietokoneelta. Ryhmä julkaisi miljoona tunnusta, joista poistettiin arkaluontoiset tiedot. Apple ei ole kommentoinut soppaa millään tavalla.

FBI kiisti odotetusti oman osansa soppaan.

"FBI on tietoinen julkisista syytöksistä, joiden mukaan FBI:n kannettava tietokone olisi vaarantunut ja Applen UDID:hin liittyvä data olisi joutunut avoimeksi. Vielä ei ole mitään todisteita, jotka osoittaisivat, että kone olisi joutunut vaaraan tai että FBI olisi etsinyt tai pitänyt hallussaan tätä dataa", FBI:n lausunnossa kiistettiin.

Antisec-ryhmä osasi jo eilen ennakoida FBI:n kiistävän osallisuutensa.

"On melko ilmiselvää, ettei kukaan kiinnitä huomiota, jos tulet vain väittämään, että ´hei, FBI käyttää laitteesi tietoja ja kuka vittu tietää, mitä helvettiä ne niillä tekevät´ Sori vaan, se ei kiinnostaisi ketään. FBI, kuten yleensä, tulee kieltämään tämän epämiellyttävän asian ja kaikki unohtavat koko jutun uskomattoman nopeasti", Antisecin lausunnossa kuvaillaan.

Nyt käytössä on sen verran järeät aseet, että pelkkä kiistäminen ei taida riittää. Netin salaliittoteoreetikot saivatkin eilen kovan myllyn aikaiseksi spekuloidessaan, mitä ihmettä FBI tekee noilla tunnuksilla?

Helsingin Sanomien haastattelema F-Securen turvallisuustutkija Sean Sullivan ei usko, että tiedot olisivat peräisin FBI:sta lähtöisin. Hän ei myöskään usko, että ryhmä pitäisi hallussaan muita tietoja kuin kaksi laitteen tunnistenumeroa. Sullivanin mukaan vuodossa on kyseessä enemmänkin mainos.

The Next Webin ohjeilla voit tsekata, löytyykö oma tunnuksesi nyt vuodetut miljoonan joukosta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi