Googlen etusivulla komeilee suurin kuvitus tähän mennessä

Sarjakuvahahmo Pikku Nemo seikkailee Google-hakukoneen interaktiivisessa kuvituskuvassa.

Animoitu kuvituskuva suurenee Googlen etusivulla nuolesta klikkaamalla.
Animoitu kuvituskuva suurenee Googlen etusivulla nuolesta klikkaamalla.

Tänään maanantaina 15. lokakuuta Googlen etusivulla on suurin doodle eli kuvituskuva hakukoneen historiassa.

Interaktiivinen ja animoitu kuvitus nostaa hattua 107 vuotta vanhalle sarjakuvalle nimeltä Pikku Nemo höyhensaarilla. Winsor McCayn luoma sarjakuva julkaistiin ensimmäisen kerran 15. lokakuuta 1905 New York Herald -sanomalehdessä. Heraldissa sarjakuva nähtiin aina vuoteen 1911 asti, kunnes se siirtyi eri nimisenä New York American -sanomalehteen pariksi vuodeksi.

Sarjakuvat ovat Pikku Nemo -nimisen pojan unifantasiaa. Unien sävy on usein uhkaava ja surrealistinen. Viimeisessä ruudussa Nemo putoaa aina sängystään ja herää unestaan. Hahmo on unissaan mm. muuttunut apinaksi ja jäänyt jättimäisten sienten alle. Höyhensaarille hän päätyy kuningas Morfeuksen kutsusta. Nemo leikkii unissaan usein kuningaskunnan prinsessan kanssa. Yksi Nemon tunnetuimmista uninäyistä on kävelevä sänky, joka nähdään myös Googlen kuvituksessa.

McCayn sarjakuvat eivät olleet aikanaan suosittuja, mutta hänen sarjakuvansa ovat vaikuttaneet moneen taiteilijasukupolveen. Esimerkiksi V niin kuin verikosto -sarjakuvaromaanin luoja Alan Moore ja Hassut hurjat hirviöt -lastenkirjan tekijä Maurice Sendak ovat saaneet vaikutteita McCaylta. 

McCayn varhaiset animaatiot ovat myös arvostettuja. Niiden sanotaan luoneen tason, jonka pohjalta esimerkiksi Walt Disney saattoi aloittaa oman animaatiouransa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi