Hanna Sarkkinen

Puolihippi paasaa.

Hanna Sarkkisen Oulu-tatuointi on herättänyt paljon huomiota.
Hanna Sarkkisen Oulu-tatuointi on herättänyt paljon huomiota.

Hanna Sarkkinen on ahkera poliitikonalku. Parikymppisenä hän istuu jo kaupunginvaltuuston, opetuslautakunnan ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksissa. Seuraava etappi on eduskuntavaalit. Arvot ovat punavihreät.

Miksi tuhlaat nuoruusvuotesi politiikkaan?

"Ei ole parempaakaan tekemistä. Tämä on ainoa asia, jota osaan keskivertoa paremmin. Joskus sunnuntaiaamun olotilassa kyllä vituttaa, kun pitää lähteä kokoustamaan keski-ikäisten kanssa."

Olet tatuoinut Oulun vaakunan käsivarteesi. Eikö vähempikin politiikalle omistautuminen riittäisi?

"Tatuointi on osa isompaa kokonaisuutta: aion täyttää koko käsivarren kuvilla. Se kuvaa viha-rakkaussuhdettani Ouluun. Ehkä vaakuna on vain huono läppä. En ota itseäni liian vakavasti. Jos pääsen eduskuntaan, tatuoin jatkoksi Pohjois-Pohjanmaan kuuden kärpän vaakunan."

Kansanedustajan palkka on varmasti hyvä houkutin.

"En ole sitä ajatellut. Tavoitteeni politiikassa on kansanedustajuus. Haluaisin nähdä, voiko siellä oikeasti vaikuttaa. Isompi tavoite on maailman työntäminen parempaan suuntaan. Tuloerojen kasvun pysäyttäminen ja ympäristöasiat kiinnostavat. Tällä hetkellä rikkaat rikastuvat ja köyhtyvät. Vastustan ydinvoimaa ja kannatan ilmastolakia."

Oletko ekojeesus?

"Olen puolihippi: kasvissyöjä, en omista autoa, kulutan mahdollisimman vähän, puhun ympäristöasioista ja lahjoitan rahaa Greenpeacelle. Tänä vuonna maapallon sietokyky on ylittynyt jo elokuussa."

Mitä sanot sukupuolineutraalista avioliitosta ja maahanmuutosta?

"Ei ole valtion asia määritellä, kenen kanssa saa olla parisuhteessa, joten sukupuolineutraali avioliittolaki on säädettävä nopeasti. Kirkossa siunaaminen on kirkon sisäinen asia. Julkinen keskustelu maahanmuutosta on kieroutunutta. Tärkeintä olisi taata kaikille ihmisoikeudet. On normaalia, että ihmiset liikkuvat maasta toiseen. Niin suomalaisetkin ovat aina tehneet."

Mistä vaalirahat?

"Saan rahaa toivottavasti Vasemmistonuorilta ja Vasemmistonaisilta. Lisäksi yritän kerätä lahjoituksia yksityishenkilöiltä ja teen omaa varainhankintaa. Suunnitteilla on arpajaiset, tukikeikkoja ja vaatemallisto teemalla poliittinen eläin. Malliston kierrätyspaidoissa eläimet kertovat totuuksia maailmasta. Mystisiä rahavirtoja ei ole näkynyt."

2 kommenttia

HOU33

29.10.2012 21:53

Lupaavan näköinen poliitikon alku, mutta miksi pitää vasemmistoa kannattaa? :(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mamba7000

3.9.2020 13:55

Kuka toi on

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi