Harri Jokinen julkaisi harrastajaelokuvaryhmänsä kanssa Mutantit-lyhytelokuvan

Porilainen Harri Jokinen myös näyttelee elokuvan pääroolin.

Harri Jokinen kertoo, että Mutantteja työstettiin yli 10 kuukautta.
Harri Jokinen kertoo, että Mutantteja työstettiin yli 10 kuukautta.

Porilainen Harri Jokinen julkaisi kesäkuun lopussa harrastajaelokuvaryhmänsä Randomheadsin kanssa Mutantit-lyhytelokuvan. Elokuva oli Jokisen opinnäytetyö Satakunnan ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmaan. Elokuva kertoo tulevaisuudessa järjestettävistä mutanttitaisteluista, jotka ovat ihmiskunnan suosituinta viihdettä.

Näyttelet elokuvasi pääroolin. Kuka olisi sopiva mystisen miekkamiehen Veitsen rooliin, jos Mutantit olisi Hollywood-tuotanto?

"Mickey Rourke olisi täydellinen Veitsi, jos hän ei olisi liian vanha. Häntä ei tarvitsisi edes maskeerata roolia varten."

Mikä on mutanttia esittäessä tärkein taito?

"Siinä täytyy olla sellainen oikeanlainen mindset. Kaikki näyttelijäntyö lähtee mielestäni siitä. Kun työskennellään tarinan kanssa, jonka hahmoilla ei ole kosketusta todellisuuteen, täytyy itse keksiä sellainen universumi, jossa elokuvan hahmot toimivat. Mutanteissa mutantit eivät ole yliluonnollisia, vaan niidenkin täytyy syödä ja nukkua."

Mikä on suosikkisi elokuvahirviöistä?

"Kaikkein eniten tykkään Alien-elokuvien perus-alieneistä. Jo ensimmäisen osan oliot olivat aivan mahtavia. Aliens – paluu -leffassa monsteria oli vielä päivitetty, mikä on ihan mahtavaa. Eihän elokuvissa ollut edes nähty hirviön kokonaista evoluutiota ennen Alieneita."

Mutanteissa miekat viuhuvat ja saksofonit soivat. Mistä olette hakeneet inspiraatiota elokuvaanne?

"Pääasiassa vaikutteita on haettu 1980-luvun B-luokan toimintaelokuvista ja räiskintäpeleistä. Leffan taistelukohtauksissa ei ole syväterävyyttä laisinkaan, eli kaikki kohteet vaikuttavat siltä kuin ne olisivat samalla etäisyydellä katsojasta. Tämä tulee suoraan Wolfensteinin kaltaisista varhaisista räiskintäpeleistä."

Olet tehnyt elokuvassa kaikkea näyttelemisestä maskeeraamiseen ja grafiikasta ohjaamiseen. Oliko tämä pakon sanelemaa, vai halusitko pitää langat tiukasti omissa käsissäsi?

"Se oli vähän sekä että, koska meidän työryhmämme ei ole kovin suuri. Joissain kuvauksissa paikalla oli vain kolme tyyppiä. Onhan se kuitenkin kiva tietää tarkalleen, millaisia elokuvan eri osista tulee."

Mutantteja edeltää kymmenkunta Randomheads-elokuvaa. Miten kuvailisit tuotantoanne?

"Aika paljonhan me ollaan tehty sellaista tunnelmallista taidehiippailu-kamaa. Kun tekninen osaaminen on ollut rajallista niin ollaan panostettu tunnelmaan ja omaperäisyyteen."

Millaisen vastaanoton Mutantit on saanut?

"Opinnäytetyöni ohjaaja ymmärsi leffan ja sen, että me tehtiin huonoudesta ikään kuin oma taidemuotonsa. Hän oli kuulemma nauranut monta kertaa leffan parissa ja totesi, ettei ole aiemmin nähnyt mitään vastaavaa."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi