Heidi Helkiö-Mäkelä

Urheilumuistoja.

Heidi Helkiö-Mäkelän mukaan näyttelyssä on paljon myös itse tehtyjä fanituotteita.
Heidi Helkiö-Mäkelän mukaan näyttelyssä on paljon myös itse tehtyjä fanituotteita.

Satakunnan Museossa on käynnissä hanke, jossa tallennetaan ja esitellään porilaista urheiluperinnettä ja -historiaa. Tavikset saavat käydä kirjoittelemassa urheilumuistojaan nettiportaaliin. Onko Satakunnan Museo käyttänyt aiemmin nettiä hyväkseen tiedonkeruussa, projektipäällikkö Heidi Helkiö-Mäkelä?

"Ei ole, tämä on meille ensimmäinen kerta. Saimme idean Tampereelta, jossa on muun muassa tamperelaisen rock-musiikin historiaa tallennettu tällä tavoin."

Maaliskuun 17. päivä hankkeen tiimoilta avataan Siäl o peli! Porilaista urheilua vuodesta 1856 -näyttely. Ehtivätkö helmikuussa portaaliin jätetyt muistelmat vielä näyttelyyn?

"Kuvia ei enää ehditä käyttää varsinaisessa näyttelyssä, mutta portaali on esillä näyttelyssä. Muuta materiaalia ehtii mukaan vielä helmikuussakin, tosin mitaleita ja pokaaleita emme voi vastaanottaa kuin MM- ja SM-tasolta tilanpuutteen vuoksi."

Olette tehneet näyttelyä varten poikkeuksellisen paljon haastatteluja. Kuinka monta porilaista urheiluihmistä on käynyt antamassa muistelmiaan näyttelykäyttöön?

"Tosiaan tietääkseni aiemmin näin montaa ihmistä ei ole haastateltu, kaikkiaan noin kuusikymmentä oli haastateltavana. Se on ollut hankkeen paras osa. Materiaalia ja hienoja tarinoita on niin rutkasti."

Mikä on oma suhteesi urheiluperinteeseen?

"Olen kotoisin Luvialta ja pelannut Luvian Kiekossa ringetteä. Porilaisessa urheilussa olen ollut penkkiurheilijan roolissa."

Mikä on paras muistosi porilaisilta pelikentiltä?

"Kärppien ensimmäinen kaukalopallomestaruus. Katsomossa oli lähes neljätuhatta ihmistä."


http://www.kerromuseolle.fi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi