Henri Salonen

Ruokaa läheltä.

Henri Salosen mukaan tuotteita tulee yli kymmeneltä pientuottajalta. “Satakunta on erittäin hyvä ruokamaakunta, mutta haasteet ovat logistiikassa.”
Henri Salosen mukaan tuotteita tulee yli kymmeneltä pientuottajalta. “Satakunta on erittäin hyvä ruokamaakunta, mutta haasteet ovat logistiikassa.”

Ravintola Satakunta koki uudistuksia niin sisustuksessa kuin ruokalistassakin. Mitä uutta, Satakunnan Osuuskaupan ruoka-, juoma- ja seurusteluravintoloiden ryhmäpäällikkö Henri Salonen?

"Muutimme tilaa siten, että yläkerrasta saa sekä kolmensadan hengen ruokailukokonaisuuden tai tilan viidellesadalle cocktail-vieraalle. Samalla paransimme viihtyvyyttä lisäämällä verhoja ja uusimalla maalipintoja.

Ruokalistalle saatiin paljon lähiruokaa. Tulevatko kaikki ruokalistan raaka-aineet lähialueilta?

"70-80 prosenttia raaka-aineista tulee Satakunnasta tai sen rajoilta. Lähes kaikki muukin on suomalaista, vain pieni osa aineksista tulee Skandinavian ulkopuolelta. Ainakin oliiviöljy tulee Italiasta ja etanat Ranskasta. Säilytimme listalla suosituimpia klassikoitamme, joista etanat ovat yksi esimerkki."

Mikä on oma suosikkisi listalta?

"Kaikki kalaruoat. Olemme lähiruoka-ajatuksen lisäksi uudistaneet myös valmistustapoja ja teemme ruokaa suomalais-skandinaavisella tyylillä. Lihoja kypsytämme pitkään ja hartaasti, jopa kaksitoista tuntia, ja kalojen valmistuksessa käytämme sirkulaatiokypsennystä."

Listalta löytyy siis myös lähijuomaa, Beer Hunter’sin oluita ja Cafe Solon kahvia.

"Kyllä. Viinisuositukset ovat Master of Wine -tutkinnon suorittaneen Tuomas Meriluodon käsialaa ja oluissa uusikaupunkilaisen Vakka-Suomen Panimon tuotteilla on iso rooli. Puolestaan todellista lähiolutta saadaan Beer Huntersista kausittain vaihtuvalla reseptillä. "

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi