Hikinen iltapäivä

Jos kaikki menee hyvin, sunnuntain vastaisena yönä 2. elokuuta en juuri nuku ja aamulla takapuoleni on kipeämpi kuin koskaan. Olen jo toisen kerran yksi niistä.

Vaikka Helsinki City Marathonia on moitittu raskaasta reitistä ja vaimeista oheistapahtumista, se on hieno kaupunkijuhla. 800 vapaaehtoisen järjestämän cateringin ja huolenpidon turvin 6000 juoksijaa taivaltaa 42195 metriä pitkin Helsingin rantoja ja katuja kaupunkilaisten kannustaessa. HCM on yksi lukuisista kesä-Helsingin tapahtuma-brändeistä, Art Goes Kapakan, Juhlaviikkojen, Koneiston, Helsinki Päivän ja Baarifestivaalien joukossa.

Toisin on Espoossa. Kun tennismesenaatti Riku Pääkkönen järjesti Espoon todellisessa keskustassa, Tapiolassa, maan kaikkien aikojen merkittävimmän ja tasokkaimman tennisturnauksen, ei kaupunki osoittanut tapahtumalle lainkaan tukea. Pääkkönen on uhannut viedä turnauksen ensi vuonna Hankoon. Miltei toivoo, että niin todella tapahtuisi. Espoolaiset ovat ikiajat vapaamatkustaneet Helsingin kulttuuritarjonnassa. Helppous tekee sokeaksi. Jos hyvää ei tunnista, sitä ei ansaitse.

Pete Suhonen,
4 h 38 min

1 kommentti

reijokeijo

12.8.2003 00:49

aha

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi