Huuhkajat Ranskan EM-kisoissa 2016

Vihdoinkin pääsemme todistamaan suomalaista arvokisafutista.

Suomen avauksessa löytyy vuonna 2016 vielä muutamia samoja pelaajia, mitä vuoden 2012 joukkueessa.
Suomen avauksessa löytyy vuonna 2016 vielä muutamia samoja pelaajia, mitä vuoden 2012 joukkueessa.

Suomen jalkapallomaajoukkue valmistautuu kuumeisesti Ranskan EM-kisoihin. Litmasen ja Hyypiän innoittama sukupolvi on vihdoin kasvanut täyteen kukoistukseensa ja maasta löytyy tätä nykyä paljon lahjakkaita pelaajia. Mixu Paatelaisen työ maajoukkueen peräsimessä on tuottanut tulosta ja joulukuusena tunnettu pelisysteemi on iskostunut pelaajien mieliin. Maajoukkue koostuu sitoutuneista pelaajista, jotka ovat valmiita toteuttamaan valmentajan visiota.

Suomalaispelaajat ovat saaneet vastuuta myös omissa seurajoukkueissaan, joten ero muutaman vuoden takaiseen on valtava. Pelaajat ovat parhaassa iässä ja Suomen pakasta löytyy optimaalinen sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Yksittäisistä pelaajista tärkein on maalitykki Joel Pohjanpalo, joka breikkasi itsensä viimeistään 2015 maailman kovimpien kärkimiesten joukkoon. 

Tuloksena syntyi kaikkien aikojen Huuhkaja-jengi, joka suoriutui vaikeista karsinnoista huolimatta ensimmäisiin arvokisoihinsa ikinä. Tässä auttoi suuresti myös kisojen joukkuemäärän kasvattaminen 24:ään joukkueeseen. City esittelee Suomen avauskokoonpanon.

Maalivahti

Jukka Lehtovaara, 28

Parhaaseen ikään ehtinyt maalivahti on pysynyt monta vuotta ehjänä ja saavuttanut paikan Englannin liigakentillä. Lehtovaara jatkaa suomalaisten maalivahtien perinnettä maajoukkueessa ja brittikentillä Jussi Jääskeläisen ja Antti Niemen jalanjäljissä. Pelivuosia on edessä vielä useita.

Puolustus

Jere Uronen, 21

Ruotsin kentät kävivät liian pieniksi nousevalle laitapakille, jonka perään Bayern Munchen kyseli jo nuoruusvuosina. Odotettu siirto Muncheniin tapahtui 2014, kun saksalaisylpeys tarvitsi korvaajan seuran jättäneelle vikkelälle ja viisaalle Phillip Lahmille. 

Niklas Moisander, 30

Kolmekymppinen Moisander otti paikkansa Ajaxissa jo 2012. Siitä lähtien Moisander on ollut Ajaxin ja maajoukkueen puolustuksen viimeinen lukko. Maajoukkueen kapteeninnauhaa jo vuodesta 2013 kantanut Moisander on ollut Mixu Paatelaisen projektissa mukana alusta lähtien, ja valmentajan papereissa hän on Suomen menestyksen arkkitehti. Peli toimii saumattomasti toisen huipputopparin, Carl Jenkinsonin kanssa.

Carl Jenkinson, 24

Arsenalin kapteeni pelaa ainoa-na edes puoliksi englantilaisena lontoolaisjoukkueen avauksessa. Suomalaisen äidin pojan rakkaus äitiä kohtaan ja vuodet Suomen nuorisomaajoukkuees-sa saivat Kallen valitsemaan Huuhkajat Englannin Kolmen leijonan sijaan. Jenkinson pelaa sekä Arsenalissa että maajoukkueessa vakuuttavasti topparin paikalla puolustuksen keskustassa. Arsenalin useiden vuosien topparisekoilut tulivat päätökseen, kun Jenkinson nosti joukkueen puolustuksen Tony Adamsin, Sol Campbellin ja Kolo Touren kultavuosien tasolle.

Jukka Raitala, 27

Osasuna taisteli pitkään Raitalasta, mutta laitapakin oikeudet omistava Hoffenheim houkutteli Raitalan Saksaan. Hän on hoitanut itseoikeutetusti ja varmasti laitapakin virkaa maajoukkueessa jo vuodesta 2014.

Keskikenttä

Roman Eremenko, 29

Suomen pelin sydän ja keskikentän moottori osoittaa ilta toisensa jälkeen kuuluvansa maailman parhaisiin keskikenttäpelaajiin.

Perparim Hetemaj, 29

Suomen Gattuson ura jatkuu näyttävästi, mutta odotetusti AC Milanin pelipaidassa. Terrierimäinen, välillä koiruuksiin sortuva taistelija on vakiinnuttanut parissa vuodessa paikkansa Milanin yleisön suosikkina. Keskikentän raataja ottaa vastustajan parhaat pelaajat pois pelistä. Mies elää futikselle ja tekee siitä samalla suurta draamaa.

Alexander Ring, 25

Vuodet Saksassa ovat koulineet Alex Ringistä varman keskikenttäpelaajan. Puoliksi saksalainen Ring viihtyy loistavasti toisessa kotimaassaan ja viihtyminen näkyy kentällä. Ring on tunnettu etenkin monipuolista syötöistään, joita hän jakaa erinomaisella tarkkuudella.

Hyökkäys

Alexei Eremenko jr., 33

Polven eturistisidevamma on tehnyt Losasta hieman hitaan. Kovatasoinen Venäjän liiga kaivoi juniorista kuitenkin esiin tarkkasilmäisen ja -jalkaisen veteraanin, joka keskittyy kentällä oleelliseen. Hänen potkutekniikkansa ja kyky antaa maaliinjohtava syöttö ovat edelleen maailmanluokkaa.

Teemu Pukki, 26

Der Pukki jaksaa ihastuttaa Suomen kansaa edelleen. Tätä blondista leijonanharjastaan voimansa saavaa Gelsenkirchenin uutta Raulia rakastetaan ympäri maailman. Teho on tasaista ja maalivainu kohdallaan, niin Schalkessa kuin maajoukkueessa.

Joel Pohjanpalo, 21

Pohjanpalo on ihmetekojen mies. Aikoinaan ensimmäisessä Veikkausliiga-ottelussaan hattutempun iskenyt Pohjanpalo aloitti maajoukkueuransa samalla tempulla. Hän vei HJK:n eurokentille ja varmisti sitä kautta oman paikkansa Liverpoolissa ja maajoukkueen kärjessä. Lauri Dalla Vallen kaltaisista entisistä lupauksista ei ole ollut haastajaa Pohjanpalolle. Kyseessä on kautta aikojen ensimmäinen suomalainen maailmanluokan maalinsylkijä. 

Vaihtopenkki

Keskikenttää vahvistaa tarvittaessa pitkän huiskea, lihaa luidensa ympärille viime vuosina saanut Tim Sparv. Hyökkäyksen avuksi Suomella on heittää Saksan kakkosliigaan juuttunut, mutta siellä erinomaisilla tehoilla pelaava Timo Furuholm. Roikkuupa kärkimiesten joukossa jostain ihmeen syystä myös Mikael Forssell, joka ei ole onnistunut maajoukkueessa maalinteossa sitten vuoden 2013. Maalivahtiosastolla Suomella on mukana edelleen HJK:n veteraanitorjuja, jo 40 vuoden maagista rajaa tavoitteleva Ville Wallén.

6 kommenttia

jonne7689954

12.6.2012 20:34

aika oudosti menee noi vuosiluvut esim. forsell ei oo majussa saanu maali vuoden 2013 jälkee ?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

futisfani

12.6.2012 23:56

Onhan taas utopiaa. Suomi ei tule pääsemään EM-kisoihin, vaikka tosiaan joukkueiden määrä nostetaan kahteenkymmeneenneljään. Euroopasta löytyy heittämällä enemmän kuin 24 maata, joista löytyy liuta noin miljoona kertaa parempia pelaajia kuin yksikään Suomen potkupalloilijoista. Meillä on ollut koskaan vain yksi ainoa oikeasti hyvä jalkapalloilija, Jari Litmanen. Hän oli yksi kaikkien aikojen suurista, mutta yksin on vaikea pelejä voittaa ja ikä alkaa Litillä jo painaa. Luultavasti Litmanen on vielä 2016kin parempi kuin yksikään muista suomalaisista palloilijoista, jos vain vielä haluaa pelata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaikkis111

14.6.2012 15:06

NOU, Furu ei todellakaan ole jumiutunut jonnekin Saksan kakkoseen. Missä pelaa Mika Ojala?????

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pst-Ranskassa-2016

22.6.2012 02:15

Tähän kun lisätään Portin, Hambo ja Eritoten Njazi Kuqi pakkahan on valmis. SUOMI 2016 KISOISSA! Furkan kannattaa mennä takas kakkosbundeen, ei meinaa paljoo irtoo peliaikaa Muncheneitä vastaan..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BorussiaMunchenladbachSV04

22.6.2012 02:34

"Tätä blondista leijonanharjastaan voimansa saavaa Gelsenkirchenin uutta Raulia rakastetaan ympäri maailman"DerPukki!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NjaaziKuutsi

22.6.2012 02:41

SHERIFFI PRESIDENTIKSI!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi