Hymyile, olet poliisin arkistossa

Tranceklubeilla voi päästä valokuvaan, vaikkei haluaisikaan.

"Koneisto-festivaaleilla vieraat valokuvattiin kauko-objektiivilla Kaapelitehtaan katolta käsin", kertoo eräs vieraista.

Tiina, 23, taas kuvattiin vasta kesäisistä metsäbileistä poistuessaan. "Mies käveli minun ja ystäväni eteen, tiiraili silmiin, otti valokuvan ja poistui. Ei edes esittäytynyt."

Elektronisen musiikin tapahtumien kävijät saavat poseerata kameroille tämän tästä, samoin mielenosoituksiin osallistujat. Nämä hiljaiset kuvaajat eivät juuri esittäydy tai perustele käytöstään.

Marraskuisena perjantaina jono VR:n makasiineille kiemurtelee kolmensadan metrin vanana eduskuntatalolle saakka. Kolmentuhannen kävijän teknojuhliin jonottajia vartioi kuvaajien lisäksi vakavailmeisiä miehiä koirapartioiden kanssa. Jokaisen vieraan taskut tarkastetaan erikseen, kuulemma teräaseiden vuoksi.

Pahimmillaan jonotus kestää kaksikin tuntia. Palelevia bilettäjiä ei naurata.

Useimmiten poliisin kiinnostuksen kohteena ovat erityisesti psykedeelisen trancekulttuurin juhlat sekä suuret trancemusiikkitapahtumat. Tosin mitä erilaisimmilla klubeillakin valvojiin saattaa nykyään törmätä.

"Poliisit pyytävät vapaalippuja bileisiin", kertoo nimettömänä pysyttelevä järjestäjä. "Toiset antavat ja toiset eivät. Yksityistilaisuuksiin poliisia ei tarvitse ilman etsintälupaa päästää. Joskus he keskeyttävät juhlat ja kuvaavat osallistujat vasta sitten."

Mihin nämä kuvat päätyvät? Sitkeän legendan mukaan poliisi pitää rekisteriä mahdollisesti epäilyttävästä aineksesta.

Tuntomerkkirekisteriksi kutsuttuun tietokantaan talletetaan kaikenlaista tutkinnan kannalta hyödyllistä, kuten jalanjälkiä, valokuvia ja tietoja erityistuntomerkeistä, kuten tatuoinneista. Vastaavaa tarkoitusta palvelee myös ns. epäiltyjen rekisteri.

"Epäiltyjen tietojärjestelmä voi sisältää poliisilain 1 §:n 1 momentissa säädettyjen tehtävien suorittamiseksi hankittuja rikostiedustelu-, tarkkailu- ja havaintotietoja henkilöistä, joiden on syytä epäillä myötävaikuttavan tai myötävaikuttaneen rikokseen, josta saattaa seurata enemmän kuin kuusi kuukautta vankeutta, tai huumausaineen käyttörikokseen", toteaa poliisilaki.

Hetkinen. Onko teknojuhlissa käyminen näin rikollista?

"Juhlissa kuvattujen tapauksissa valokuvat eivät päädy tuntomerkkirekisteriin", väittää rikosylikomisario Esko Peltola.

"Henkilön valokuva, sormenjäljet ja muut tuntomerkit voidaan tallentaa rekisteriin vain, jos häntä on syytä epäillä rikoksesta."

Mitä järkeä koko tarkkailussa sitten on?

"Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen ja syyteharkintaan saattaminen", toteaa poliisilain ensimmäinen pykälä.

Teoriassa poliisi voi siis kuvata henkilön kauppareissullaan, käyttää kuvaa tutkinnassa ja arkistoida sen, mikäli olisi syytä epäillä tätä kleptomaaniksi.

"Niin, teoriassa", Peltola vastaa. "Perusteiden pitäisi olla erittäin vahvat. Eli henkilön tulisi olla jäänyt jo aiemmin kiinni, jolloin hänestä löytyisi jo tieto tuntomerkkirekisteristä. Mutta eihän meillä tällaiseen resurssit riitä."

Mutta elektronisen musiikin juhlissa kävijöiden tarkkailuun ne kuitenkin riittävät.

Poliisi tarvitsee olemassaolonsa oikeutukseksi uhkakuvia. Teknojuhlien pitämisestä tällaisina kielii tieto siitä, että Tukholman poliisilla on vuodesta 1996 ollut oma yksikkönsä elektrobileiden tarkkailua varten.

Ylikomisario Peltola kertoo, että "tietoja voidaan käyttää siinä vaiheessa, kun on syytä epäillä, että rikos on tapahtunut. Jos henkilöä ei todeta syylliseksi, tiedot poistetaan rekistereistä".

Herää kysymys, mitä klubeilla ja mielenosoituksissa käyneistä ihmisistä mahtaakaan löytyä tietokannoista?

Todellisen vastauksen saa poliisin lisäksi vain tietosuojavaltuutettu. "Jokaisella kansalaisella on oikeus tarkistaa tietonsa. Joihinkin rekistereihin tarkastusoikeus on rajattu, kuten Suojelupoliisin tietoihin sekä tuntomerkkirekisteriin", tietää ylitarkastaja Lauri Vuorivirta.

"Jos henkilöä ei ole todettu syylliseksi siihen rikokseen, jonka perusteella tiedot on kerätty, valtuutettu ohjastaa tietojen muuttamiseen." Vakavampaa poliisille ei ylimääräisistä tiedoista seuraa, vain määräys poistaa epälainmukaisuudet.

Tarkistus tapahtuu kirjallista pyyntöä vastaan. Kyselyjä saapuu vuosittain alle kaksikymmentä. Valtuutettu tarkistaa tietojen lainmukaisuuden, mutta hänellä ei ole oikeutta paljastaa niiden sisältöä kysyjälle, eikä edes sitä, onko koko rekisteriä olemassakaan.

Toisin sanoin: rekisteri voi sisältää lähes mitä vain, kunnes tietosuojavaltuutettu kehottaa siivoamaan sen. Räps vain, salama välähtää ja teknotanssija on epäiltyjen listalla.

Juuri näin nimettömät poliisilähteet vahvistavat asian olevan. Jos kaipaa selvyyttä omiin tietoihinsa, on varminta ystävystyä puheliaan poliisin kanssa.

Postia tietosuojavaltuutetulle osoitteeseen Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 135, 00181 Helsinki. http://www.tietosuoja.fi

Joko pomosi tietää?

Aina ei riitä, että työhaastattelussa kysellään rikosrekisterin, luottotietojen tai suoritetun armeijan perään. Mikäli pyrit töihin valtion laitokseen, satamaan, lentokentälle tai huomattavan taloudellisen hyödyn pariin, sinusta voidaan tilata turvallisuusselvitys.

Selvityksiä on kolmea tyyppiä: niistä suppeinta haetaan paikalliselta poliisilta. Perusmuotoinen ja laaja turvallisuusselvitys ovat Suojelupoliisin heiniä. 1990-luvun puolivälissä niitä tehtiin reilut viisi tuhatta vuosittain. Selvitystä ei voi pyytää ilman sinun lupaasi. Tosin jokainen ymmärtää, että kieltäytyminen selvityksestä olisi vähintäänkin epäilyttävää.

Selvitykseen pääset tutustumaan osoitteessa: http://www.poliisi.fi/palvelut

36 kommenttia

Polyttaja

3.1.2004 19:40

C.O.P.S!
Valokuvaaminen on kiva ja mukava harrastus. Mut oikeesti viranomaiset, keksittykää nyt ihmeessä oikeisiin rikollisiin ja lopettakaa kyseinen naurettava "salapoliisi" toiminta ja ihmisten ylimääräinen pinnan kiristäminen tapahtumissa jotka on suunnattu elektroonisenmusiikin piiriin. Musiikki rasismi on suomessa huipussaan kyseisessä asiassa ja vastaan kävelee mitä uskomattomimpia yrityksiä "sulattautua" joukkoon.

Onko suomessa koskaan tullut mieleen edes tehdä ujoa tilastotutkimusta järjestyshäiriöiden määrästä ns."älä tuijota mun muijaa" baari vs elektroonisen musiikin tapahtuma.

Tilastot olisi ikävän yksipuolisia...

Kaikkee hyvää suomen poliisille, mut kohderyhmä on pojilla pikkasen hukassa.

T:Salamavalon kokenut ilman syytä

Ps: Onko huvilupahakemuksessa kohta "soitetaanko tilaisuudessa mekaanista musiikkia" ison veljen juoni paljastaa "reivit" jossa nuoriso piikittää hassista ja harrastaa suojaamatonta irtoseksiä tuntemattomien ihmisten kanssa isossa ryhmässä?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

chatri

3.1.2004 19:55

"Juhlissa kuvattujen tapauksissa valokuvat eivät päädy tuntomerkkirekisteriin", väittää rikosylikomisario Esko Peltola."

Huh, melkein säikähdin jo et ne menis jonnekkin arkistoon. Toivottavasti pojilla on digitaalikamerat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jiggajigga

4.1.2004 00:55

toivottavasti oon poseerannu edukseni meinaa koneistot ja muut on kierretty ahkeraan...;)

hohhojjaa suomen poliisit jahtaisitte rikollisia ku välillä tuntuu että ainoo minkä osaatte kunnolla on
jakaa parkkisakkoja!1
(kahet syksyllä prkle!!!!!)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hassisen_kone

4.1.2004 13:48

....piikittää hassista??

:) et sinä ainakaan taida käyttää huumeita, kun et niistä mitään tiedäkään.. huh mikä helpotus.

(hassista poltetaan)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwertfoo

4.1.2004 17:12

eli teknobileissä kuvattujen kuvat menevät tuohon "epäiltyjen tietojärjestelmään", mutta eivät tuntomerkkirekisteriin..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwertfoo

4.1.2004 17:14

[LAINAUS]hassisen_kone kirjoitti 04.01.2004 klo 13:48:

....piikittää hassista??

:) et sinä ainakaan taida käyttää huumeita, kun et niistä mitään tiedäkään.. huh mikä helpotus.

(hassista poltetaan)[/LAINAUS]

hassiksen piikittäminen on yleinen vitsi.. et sinäkään paljoa tiedä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

justjoo___

4.1.2004 17:28

Joo kyllä noi poliisit on sitten niin ihania ja heistä oli suuri menestys kun e10v:ssä narahti 15 ihmistä yhteensä :D Aika laiha saalis kun jengiä oli yli 2000 ja kaikki tarkastettiin ja koirat nuuhki jonottajat, eivät antaneet ees silittää hauvaa :P

Baareissa näkee joka ilta tappeluita ja sanaharkkaa mutta bileissä en ole koskaan nähnyt tappelua, pari kertaa kiivasta sananvaihtoa mut siinä kaikki ja on tässä aika monet ja erilaiset kinkerit tullut nähtyä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Poro__

4.1.2004 18:58

Juu-u, ja paljonkohan 20 poliisin palkkaaminen pyhäpäivän yönä on tullu maksamaan verorahoja?

Oiskohan virkavallalla ollu parempaakin tekemistä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zzzzzzz

4.1.2004 19:01

Mielestäni on aivan turha puhua siitä kuinka vähän järjestyshäiriöitä kyseisissä tapahtumissa on. Tuskinpa ne skoudet noissa hipoissa käy mahdollisten järjestyshäiriöiden takia, eiköhän ne syyt ole aivan toiset. Itse en näe asiassa mitään ongelmaa. Kuten itsekkin tiedätte, näissä juhlissa käytetään/pidetään hallussa/välitetään kamaa. Miksi Poliisin pitäisi katsoa asiaa läpi sormien jos heillä kerran on ihmisiä kuvaamalla ja ratsioita pitämällä mahdollisuus päästä jonkun isomman jutun jäljille? Lopettakaa lapsellinen valituksenne. Tietenkään kaikki kyseisissä bileissä käyvät eivät syyllisty siihen mistä yllä kirjoitin, ja ymmärrän hyvin että heille asia on tietysti äärimmäisen turhauttava kuvauksineen ja ratsioineen, mutta minkäs teet? Kuten jo äsken yllä sanoin, jos Poliisilla on mahdollisuus päästä isomman jutun jäljille, on kyseiset toimenpiteet tehtävä. En myöskään usko, että Poliisi tekee tätä kiusatakseen juhlakansaa. Tuskinpa heitä kiinnostaa sen enempää jos joku yksittäinen pikku-nilkki on kamoissa.
Lisäksi on pakko mainita nimimerkille JiggaJigga, että poliisi antaa harvemmin parkkisakkoja. Se on pysäköinninvalvojien tehtävä. Et kai syytä Poliisia siitä, että autosi on väärin pysäköity tai että et ole maksanut parkkimaksua? Hölmö. Lisäksi toivoit että Poliisien pitäisi jahdata rikollisia. Kaman vetäminen tai hallussapitäminen on rikollista toimintaa. Henkilö, joka siis käyttää, välittää tai pitää kamaa hallussa, on rikollinen, eikö?
Hyvää jatkoa!
P.S. Mitä teet kun asuntoosi on murtauduttu, autosi on varastettu tai kimppuusi on hyökätty kadulla?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zzzzzzz

4.1.2004 19:05

PORO_:
Todennäkoisesti vähemmän kuin mitä huumeiden käyttö ja siitä aiheutuvat haitat/lieveilmiöt maksavat vuosittain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zzz = police?

29.10.2014 12:17

Laske huvikses paljon tähän järjettömään jahtiin menee rahaa ( sota huumeita vastaan ) kaikkine oikeuskuluineen ja muine lisä-juttuineen. Pelkästään haluisin tietää paljon oikeus-apu syö verorahoja, nimittäin suurin osa näistä jotka joutuvat vastaamaan oikeudessa jostain huumeisiin liittyvästä ei ole varaa asianajajaan ja joutuvat turvautumaan vero-varoihin.. Ja tosiaan kyseessä saattaa olla ihan yhdenkin kannabis-kasvin kasvatus..

justjoo___

4.1.2004 19:14

Ensinnäkin yksittäisen henkilön huumausaineen käyttö on mielestäni suhteellisen pieni rikos. Itse olen tutustunut netistä ja itse bileistä moniin ihmisiin ja noin parikymmentä on hyviä kavereita ja tuttuja on varmaan sata. Näistä henkilöistä suhteellisen harva käyttää mitään muuta kuin alkoholia ja osa ei edes sitä vain yhden henkilön tiedän käyttävän usein erilaisia laittomia aineita. On aivan selvää ,että nykyisessä yhteiskunnassa huumeita löytyy perusravintoloista(osa tutuistani käyttää esim kannabista ravintolaillan aikana) rokkifestareilta kuin teknobileistä mutta vain teknobileet saavat kärsiä poliisin ylimitoitetuista etsinnöistä. Huvittavaa on myös se ,että poliisilla ei ole mitään hajua koko hommasta vaan aina ratsataan iltabileitä joissa kamaa liikkuu mielestäni todella vähän verrattuna aamuviideltä alkaviin jatkobileisiin joihin jaksavat yleensä ne jotka ovat ottaneet piristeitä ja sitten ne jotka ovat nukkuneet kotona ennen bileitä. Huumeiden määrä suhteutettuna kävijämäärään on moninkertainen aamubileissä kuin iltabileissä mutta koskaan siellä ei tarkasteta ees reppuja, et silleen...

Niin ja e10v:ssä näistä viidestätoista tapauksesta 11 oli käyttöä ja 4 hallussapitoa et eipä niitä diilereitä taidettu saada kiinni, tuskin ne siinä jonossa heiluu piripussi taskussa, ei diilaajat nyt tyhmiä ole :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Justjoo__

4.1.2004 19:18

[LAINAUS]zzzzzzz kirjoitti 04.01.2004 klo 19:05:

PORO_:
Todennäkoisesti vähemmän kuin mitä huumeiden käyttö ja siitä aiheutuvat haitat/lieveilmiöt maksavat vuosittain.[/LAINAUS]

Ne jotka tuottavat ongelmia(rikollisuus varkauden muodoissa tai muu rikollinen tapa hankkia rahaa aineisiin) ja käyttävät vieroituspalveluita ovat harvemmin niitä ihmisiä jotka käyttävät ja käyvät teknobileissä, näin uskoisin ainakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sami----

7.1.2004 03:48

[LAINAUS]zzzzzzz kirjoitti 04.01.2004 klo 19:01:
P.S. Mitä teet kun asuntoosi on murtauduttu, autosi on varastettu tai kimppuusi on hyökätty kadulla?[/LAINAUS]

Itket. Kuulemma noin 14% noista oikeista rikoksista selviää... ja mikäpä ihme se on, kun kaverit tykkää kykkiä ennemmin puskassa tutkaamassa autoilijoita. Näköjään tää huumejuttu alkaa lähtemään yhtä pahasti räpylästä niiltä spedeiltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

filepihvi

7.1.2004 09:33

hei nyt kun olette kysyneet kaikkea tosta valokuvaamisesta,niin voisitte kysyä niiltä kytiltä myös sitä että onko heillä tai ylipäätänsä kenellä vaan lupa otta kuva ihmisestä ilman kysymättä lupaa!!!Nimitäin jos oikein muistan niin kun joku ottaa valokuvan,niin sillä ei ole lupaa ottaa sitä kuvaa ilman sitä valokuvattavan lupaa.Elikä haluan sitä tässä selvittää että jos esim. mä näen tai joku tulee mun eteen ottamaan valokuvan minusta ja mä saan sen jätkän kiinni niin onko mulla oikeus otta se filmi ja tuhota se???oiseitteko ystävällisiä ja selivittäkää se.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bruut

7.1.2004 11:49

[LAINAUS]filepihvi kirjoitti 07.01.2004 klo 09:33:

Nimitäin jos oikein muistan niin kun joku ottaa valokuvan,niin sillä ei ole lupaa ottaa sitä kuvaa ilman sitä valokuvattavan lupaa.[/LAINAUS]

Väärin muistat. Julkisilla paikoilla on täysin laillista kuvata ihmisiä. Ei siihen tarvita minkään valtakunnan lupaa. Nämä kuvat saa jopa julkaista lehdissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Munamatias

7.1.2004 13:15

Vanha kulttuuri tämä on. Eräs ystäväni kertoi tuntevansa kaverin, joka on ollut 1960 luvulta lähtien valokuvaajana, suojelupoliisissa. On kuulemma edelleenkin. Hänen tehtävänään on kiertää erilaisia tapahtumia, mielenosoituksia jne ja räpsiä kuvia ihmisistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jiiiiiiiiiii

9.1.2004 16:23

zzzzzzz kirjoitti: "P.S. Mitä teet kun asuntoosi on murtauduttu, autosi on varastettu tai kimppuusi on hyökätty kadulla?"

Minä ainakin laittaisin poliisit penkomaan bilettäjien taskuja ja ottamaan kuvia heistä. Sillä tavalla ihan varmasti (just joo) asuntoon murtautumiset, auton varastamisen ja kimppuun hyökkäämiset saadaan selvitettyä to-del-la näppärästi.

Onneksi poliisit ovat loppumaton luonnonvara, ei siinä paljoa haittaa, jos muutama tekee ihan turhaa hommaa. Kyllä niitä riittää aina todellisiinkin hätätapauksiin. Just joo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Poliisivaltio

12.1.2004 12:29

Jooh. On taas salaliittoteoriat paassy valloilleen. Jos sattuu yhtaan skoudea olemaan tuttavissa niin tietaa etta niilla ei yksinkertasesti ole aikaa jahtailla kaikkia kuvattuja. Lepo vaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

monominna

12.1.2004 23:27

Jos kytillä ei ole aikaa jahdata kaikkia kuvattuja niin miksi ne sitten kuvaavat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tuomarisaasta

13.1.2004 00:36

Jos mua kuvataan ilman mun lupaa ni mä vedän lättyyn heti, kyttä tai ei. Käytöstavat kunniaan ja lakia lainvartioillekin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Voiveromarkka

13.1.2004 02:26

Taas tulee vaan mieleen et kuinka ihmisiä leimataan!
Nyt jo psy-trancenkin perusteella, voi itku!

JOSSAIN SE RAJA MENEE POLLIISI...!

Laillistakaa kaikki lääkärien valvontaan, miedot erikseen niin veromarkkoi alkaa tippumaan kassaan.

Sit o aikaa ja voi keskittyä todellisiin rikollisiin ja ei tarvii kitistä et o massipula kun on aikaa metsissäkin pomppii. Ei mafiat metsässä bailaile!

Psyke IHAN musana TOIMII jo silleen niin transsahtavasti, että luulis että TE olette kans ihan hypnoosissa siel metäs.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kansanetu

13.1.2004 14:40

[LAINAUS]zzzzzzz kirjoitti 04.01.2004 klo 19:01:

Kuule mites selität sen että poliisien keskuudessa kuulee joka toiselta joko r tai s-vian, olisikohan näin että kyseiseen kyylän virkaan hakeutuu vain koulukiusattuja opettajalle vinkujoita jotka haluavat kostaa kärsineensä vääryyden. Mielestäni puhevika tahi erit. ruma esteettinen virhe kropassa tulisi olla esteenä poliisikoulun pääsykokeissa. nim.kiusatut apinat pois vallankahvasta A.C.A.B

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Neo75

15.1.2004 12:19

[LAINAUS]tuomarisaasta (13.01.2004 00:36)
Jos mua kuvataan ilman mun lupaa ni mä vedän lättyyn heti, kyttä tai ei. Käytöstavat kunniaan ja lakia lainvartioillekin. [/LAINAUS]

Eiköhän tuosta "lättyyn vetämisestä" puutu niin käytöstavat kuin lainmukaisuuskin..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

avari

17.1.2004 21:12

Bileiden laajamittaiselle ratsaukselle ei ole mitään perusteita. Tähän mennessä bileissä kiinni jääneiden osuus ei ole käsittääkseni ollut lähelläkään edes ko. ikäryhmässä esiintyvää yleistä huumeidenkäytön esiintyvyyttä. Väittäisin että yhtä suuri määrä huumeidenkäyttäjiä saataisiin kiinni suorittamalla vastaava tarkastus vastaavalle määrälle nuoria ihmisiä vastaavaan aikaan Helsingin ydinkeskustassa. Myös esimerkiksi jonkin itä-Helsingin metroaseman liepeillä suoritetut nuorten aikuisten satunnaistarkastukset todennäköisesti tuottaisivat saman tai luultavimmin huomattavasti paremmankin tuloksen. Tällaisten satunnaisten laajamittaisten katutarkastuksien suorittaminen tuskin kuitenkaan olisi juuri kenenkään mielestä hyväksyttävää.

Mikäli kuitenkin oletetaan, että bileissä huumeidenkäyttö on yleistä ja poliisin läsnäolo on siten perusteltua, voidaan perustellusti kysyä, miksi sitten poliisin läsnäolon tulokset ovat olleet niin huonoja? Mikäli bileissä todellakin liikkuu paljon huumausainerikollisia, miksei poliisi edes suhteellisen massiivisilla operaatioilla saa heitä kiinni? Tämä viimeistään asettaa bileoperaatiot äärimmäisen kyseenalaiseen valoon niin perusoikeudellisessa kuin kustannustehokkaassakin tarkastelussa. Onkin ilmeistä, että poliisin operaatioista ei ole mitään hyötyä mistään näkökulmasta katsottuna, oli bileiden huumetilanne mikä tahansa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mina-Mies

5.7.2005 19:44

nappi ottaan vaa jokaiselle joka yrittää viiä jotai kamaa kaupattavax bileisiin ! jos ei slevinpäin kehtaa tanssia ni vetäkööt kännit

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mies109v

19.7.2006 09:43

KUULKAAS JURPOT. ASIAHAN ON SILLÄ LAILLA ETTÄ POLIISI ON KAUTTA AIKOJEN NAPSINUT KUVIA EPÄILYTTÄVISTÄ HENKILÖISTÄ ARKISTOIHINSA. TÄMÄ ON FAKTA. ÄLKÄÄ KUVITELKO ELÄVÄNNE VAPAASSA MAAILMASSA. JOS MUUTAMAN PULLON OLET OVELTA TUTUILLE ANTANUT, VOI SEURAAVALLA KAUPPAREISSULLA SALAMA VÄLÄHTÄÄ SIVIILIAUTON SIIMEKSESTÄ. TODETTU TAPAUS... EIKÄ SIINÄ TOISAALTA MITÄÄN. KUVATKOON!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PwNeD

29.11.2006 18:53

Amatöörit! Stfu!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

et silleen

21.3.2007 17:28

Ite käyn kyseisissä tapahtumissa todella usein ja minua ei ainakaan vituta yhtään että ovat siellä kyttäämässä. Poliisit tekevät hyvää ja tärkeää työtä. Ainut asia mikä ottaa päähän on se että joka helvetin kerta joku piripää tulee ruinaamaan jotain kamaa mut tyhjästä on paha nyhjästä. Tai voihan vika olla myös minussa, että näyän vaan kauppiaalta, mene ja tiedä. Välillä tekis mieli antaa korville ku eivät usko et taskuissa ei oo muuta kamaa ku nöyhtää. Muuten bileet on kyllä parhaimmasta päästä ja rauhallistakin on. Ja ihan turhaa valitatte siitä et kuvataan. Keskustassa ei tarvi kävellä ku 10min ni oot kävelly 20 tallentavan kameran ohi ja parin sadan kiinalaisen ohi. Ja johan "raveissakin" on kuvaajia pilvin pimein ja parin päivän sisällä kuvat on netissä. Et silleen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

et silleen

21.3.2007 17:39

ja viel sen verran että huumerikollisten kiinni saaminen on paljon aikaa vievää joten ei kai ne vitun tulokset seuraavana aamuna näy. Yks juttu vie toiseen ja sieltä seuraavaan ja joskus joku jää onneks kiinnikkin. Täytyy sanoa et ihan huvittaa tää poliisi viha. Ku ei tee mitään laitonta ei oo myöskään ongelmia ja---> kohat joku sanoo mut ku ne sika poliisit otti mut koppiin vaik en ollu tehny mitään. Kyllä poliisitkin on ihmisiä ja tekevät virheitä, kyllähän esim. lääkäritkin tekee virheitä kuten tiedätte eikä oo paljoo näkyny ihmisiä jotka valittas et lääkärit on perseestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pähkinä

21.3.2007 17:56

Ja pikkupähkinä teille jotka miettii miks meitä kuvataan? Mistä yksittäinen henkilö saa kamaa? Frediltä tai vastaavalta, okei. Mistä se kaveri saa sitä kamaa? Joltain piripäältä joka myy pikkasen ja vetää ite enemmän ränniin ku myy. Okei, mistäs se piripää saa sitä kamaa? Joltain isommalta piripäältä joka ei ite käytä mut myy enemmän. Okei, mistäs se ISO P saa kamaa? Ehkä siltä joka tuo maahan tai välittäjältä joka jakaa isot erät myyjille. No mistäs se maahantuoja saa sitä kamaa? No välähtikö jo? Vai oletko liian hapoissa älytäksesi? Siksi ihmisiä kuvataan ja lupaavia ehkä seurataan ja kuvataan lisää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pasi123123

28.4.2008 09:56

Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu, että kaikki ovat syyttömiä, kunnes toisin todistetaan. Kaikenlaiset umpimähkään tallennellut tiedot sotivat tätä periaatetta vastaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Syytön?

17.7.2009 15:18

Syytön kunnes toisin tuomitaan, kyllä mutta epäilyttävä olet silti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minä

14.10.2009 11:57

Ei se ole mikään urbaani legenda että konemusiikkiskenessä pyörii huumeita kertoimilla enemmän kuin missään muualla tapahtumakeskeisistä alakulttuuriympyröistä. Haluaisin nähdä ne parin päivän mittaiset tanssikekkerit joissa vedetään alusta loppuun pogoillen pelkän kaljan voimalla. Edes promillella ihmisistä ei ole sellaista kestävyyttä tänä päivänä joten voi aika vapautuneesti todeta että huumeet ovat olennainen osa kyseisiä pippaloita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jooooooo

26.12.2013 02:16

Mikä vitun "pelkkä kalja" saatana siitä vaikka kuolee jos juo liikaa.
Ja aika helvetin moni alkaa riehua ja rikkoa paikkoja myös.

Anonyymi

6.12.2009 11:52

Jos trance-festareilla tapahtuukin sitten joku pahoinpitely tms., niin tapahtuman jälkeen on aika vaikea selvittää, että kuka oli paikalla ja kuka teki mitä, kun väki on kuitenkin niin pöllyissä, ettei todistajia löydy. Eikö tällöin ole hyvä, että on ennakkoon kuvattua materiaalia tapahtumista ja osallistujista? Jos mitään pahaa ei sitten tapahdukaan, niin kuvat poistetaan tarpeettomina. Kenen oikeusturva tästä nyt vaarantuu, ja miettikää sitä toista näkökulmaa asiassa myös...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi