Hyppy Kaliforniaan

Kun Arto Saaren kaverit menivät ammattikouluun ja lukioon, rullalautailun ihmelapsi otti laudan kainaloon ja maailmalle.

Ensin kotoa Seinäjoelta Helsinkiin ja kun betonisen Pasilan portaat, kaiteet ja kourut olivat tulleet liiankin tutuiksi, Arto kävi Euroopan kiertueella pokkaamassa hopeamitalin MM-kilpailuista Münsteristä. Viimeistään siitä hetkestä pojan kohtalo oli sinetöity.

Arto Saaresta tuli suomalaisen skeittauksen nuori tsaari.

Viimeiset puoli vuotta 17-vuotias Saari on lautaillut Kaliforniassa Huntington Beachilla amerikkalaisen lautafirman palkkalistoilla. Heti rantabulevardeille kotiuduttuaan Arto voitti Street Venturan ammattilaiskilpailun. Mutta Arto ei pelkää, että pää sekoaisi vauhdista.

"Kaikki tapahtui nopeasti. Mä skedesin Helsingissä ja yhtäkkiä mä olin Kaliforniassa. Ei kai sitä voi olla kuin onnellinen."

Huntington Beachilla hän pääsi huippuskeittarin leppoisan elämän makuun. Päivät kuluivat kaverien kanssa lautaillessa ja kuvaussessioissa. Rahaakin kertyi taskun pohjalle.

Toukokuun alussa Arto palasi Suomeen lomalle ja osallistuu Pro Skate 99:iin, Suomen kaikkien aikojen suurimpaan rullalautailukisaan. Arton johdolla maan parhaimmisto ottaa streetillä ja vertillä mittaa eurooppalaisista ja amerikkalaisista huippunimistä.

"Mä tuun sinne rennolla mielellä. En koskaan mee skaboihin sillai kisailee. Tai että mä treenaisin erikseen jotain temppuja niitä varten. Kaikki mitä mä skedeen, mä teen sitä vaan itelleni."

Suomesta Arton matka jatkuu Euroopan kiertueella. Sen pitemmälle hän ei osaa tulevaisuuttaan arvailla.

"Kyllä mä elän nyt täysin unelmaani. Mutta sitten kun on vähän vanhempi, niin siitä ajattelee, että olis vaimo ja talo ja kaikkee tommosta. Mut en mä ole vielä löytänyt sellasta paikkaa mihin mä haluaisin jäädä."

Maailmanvalloituksen täytyy siis jatkua.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi